Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Core2duo6600

veterán

válasz fagy53 #15725 üzenetére

Azért csináltam ramtesztet, mert volt DDR2 es ramom még régről kingston 1066 os CL5 ös, és 1066 on el sem indult, nem csak ez a lap, a korábbi sem, ami meghalt, este még ment reggel már nem lehetett bekapcsolni.
    Másnak nem lett baja a cpu egy másik lapban azóta is megy.

Szereztem utána ezt a giga lapot.
    És vele együtt egy q9400 es cpu-t, és 1066 os kingmax ddr 2 eseket.
    Azokat kitesztelve egy elbukott, nyilván ugyanabban a foglalatban.
    Ezután a Kingmaxokat félretettem.
    Betettem az 1333 as DDR3 asokat.
    Amiket korábban vettem ddr 2 esnek de félrenyult az eladó :) (akkor még drágább volt a ddr 3 as)

Letesztelve a ddr 3 as 1333 asokat, nem csak ezzel másik lappal is. (1156 core I7), az eredeti saját gépem, mind a 2 ben hibátlan, így a ram hiba kizárható.

Egy cégtől jött felszámolták, alkalmi vétel volt de nagyon mind a cpu, a ddr2 es kingmaxot, és a lap együtt volt 10 000 HUF, (ha (kuka a lap, már akkor megérte).

Azért ment 24 órán a ramteszt, mert el kellett mennem és elfelejtettem kikapcsoolni a gépet.

Most ott tartok, hogy a giga p45 öst, a q9400 as és a korábbról megmaradt ddr 3 as kingstone van benne, a lap fogad 4 ddr2 est vagy 2 ddr3 ast.

A progit le fogom szedni, az elöbb próbáltam ujraindult a win, holott ki van szedve a pipa az autorestartból, most leszedtem itt a másik gépen.

Összesen 3 gépem van jelenleg, egy KVM el, mert moniból csak 1 van.

Hogy az előző táppal is ezt csinálta - e , most hogy mondod nem merek rá megesküszni, hogy nem.
    Mert egy hete van itt a gép durván, és a muilt héten nem tudtam vele különösebben foglalkozni, így tegnap áltam neki komolyabban.

Még abban bizok, hogy gyenge a táp, vagy hogy kell neki a mind a 2 csati az +12 voltra, mert mint ma megtudtam egy ph s tesztből, onnan kapják a cpu-k az áramot.

Csökkentettem a táp terhelését, már csak 1 hdd és 1 vga van benne, egy dvd kiséretében.
    A winyokat meg a kareszokat áttettem a core i7 esbe.

Új hozzászólás Aktív témák