- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
pentium4 #12106 üzenetére
80°C fölé ne nagyon engedd a magokat! A silent knight nem quadhoz való. Jó hűtő, volt nekem is olyan, de csak olyan procikat lehet vele hatékonyan hűteni( máramennyiben a léghűtést lehet hatékonynak nevezni
), amik kevés hőt termelnek( azaz nem kell sok fesz a procinak pl egy jó 8200 mellé tökéletes ). A vörösréz a legjobb hővezető( ha sok pized van akkor az ezüst
), ezért gyorsan elszívja a hőt a procitól( persze csak akkor ha jó paszta van alatta!! ) de alacsony a hőkapacitása, vagyis hamar felmelegszik, és ha nem elég nehéz a hűtő( a Silent Knight csak 0,6 kg )akkor gyenge lesz a leadott/felvett hő aránya, és gyenge lesz a hűtő hatásfoka( az optimális kialakítás minél több réz hőcső minél több nagy felületű, sűrű alu lamellával kombinálva ). Ezen úgy lehet javítani, ha növeled a leadott hő mennyiségét, pl teszel rá még egy ventit. Ezzel az a baj egyrészt Silent Knight esetében, hogy bekavar a légáramba, mivel a gyário venti és a lamellák úgy vannak kiakítva, hogy minél nagyobb legyen a levegő szórása a házon belül( ami nem rossz ötlet, ha csendes+hatékony hűtőt akarunk, csak ki is kell onnét szívni a meleget valamivel ). Ez a bekavarás nem jó, mert a levegő annál jobban hűt, minél nagyobb sebességgel mozog. Én is lecseréltem a Silent Knightomat egy TR120X-re, polír után nyertem +300Mhzet tuningban, és ez még nem végleges, mert még mindig szar a hűtő alja.
mod.:
A hűtő alja mennyire karcos? + mennyi pasztát tettél alá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi Team Group 32GB samsung b die . Jegelve MMGpOffical számára.
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3462 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest