Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz ThinkAgain #94252 üzenetére
Szinte majdnem biztos, hogy az új memóriákkal lesz a gond. Küldj rá egy memtest86 tesztet a memóriákra, lehetőleg több órán keresztül. Én simán otthagytam a gépet anno egy éjszakára... A reggel piros sávokra ébredsz akkor valami nem oké.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tikakukac
titán
RAM vissza és csekk. Ha úgy jó, akkor elvben a lapod okés. Na utána jön a memória turcsi. Jó móka, nekem is azt kéne asztaliban. Mondjuk nekem legalább stock órajelen stabil.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Frawly
veterán
Biztos vagyok benne, hogy a RAM-ok jók, csak a 430 nem szereti őket. Próbáld őket visszavetetni, vagy kicseréltetni másik márkára, típusra. Az sem lehet probléma, hogy DDRL-esek és nem DDR3-asok, azt biztosan tudom, hogy az X220, X230, T420, T430 megeszi a low voltage memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
ThinkAgain
tag
Egy kis update, hátha valakinek hasznos :
Igazatok volt, a RAM volt a ludas. Sajnos a HardverAprós kolléga egy hibás kitet adott el nekem (nagyon boldog vagyok...).
Úgyhogy mégegyszer köszönöm mindenkinek, végre normálisan használhatom a T430at.
Több mint egy évtizede itt... | Használt felső üzleti kategóriás notebookok számlával, korrekt forrásból, szuper áron | +36 30 554 1098 (iMessage & FaceTime is!)
-
lionshamlet
senior tag
válasz ThinkAgain #94274 üzenetére
Hogy derült ki hogy a ram a ludas?
-
Frawly
veterán
Biztos, hogy hibás volt a RAM, másik gépben is kitesztelted? Mert a Memtest86-on akkor is rossznak látszik a RAM, ha nem szereti a noti alaplapja, attól még másik gépben működhet hibátlanul.
-
ThinkAgain
tag
Milyen kellemes kis vita alakult ki ameddig nem voltam itt
De akkor lelövöm a “poént” mi lett a RAMmal:
Szóval ki lett próbálva egy Z50-75-el. Itt kiderült, hogy a 2x8GB kitből az egyik modul hibátlan, viszont a másik teljesen halott. Az elméletem az, hogy azért ment egyáltalán valamennyire a T430-ban a vásárolt kit, mert ott 1.5v-on futottak (ami talán kicsit “elfedte” a problémát). Viszont a Z50-75-ben 1.35v-on már meg se mukkant.Barni
Több mint egy évtizede itt... | Használt felső üzleti kategóriás notebookok számlával, korrekt forrásból, szuper áron | +36 30 554 1098 (iMessage & FaceTime is!)
-
Dhampir
félisten
válasz ThinkAgain #94291 üzenetére
Gondolom, hogy a tortúra után passzoltad a T430-at és a remek kis Z50-75-öt használod inkább.
-
barnam_
nagyúr
válasz ThinkAgain #101637 üzenetére
Coreboot / Libreboot?
Nem értek hozzá, csak kíváncsi vagyok4 magos procit lehetne beletenni a megfelelő moddal.
-
barnam_
nagyúr
válasz ThinkAgain #101640 üzenetére
Szerintem gyári BIOS-al nem fog menni, legalábbis nem nagyon próbálkoznék a BIOS szerkesztésével.
Custom BIOS-al meg lehet oldani, kell egy Arduino vagy valamilyen lapkapc, amivel tudsz flash-t írni.Logout-on van róla írás
-
magellan2600
tag
válasz ThinkAgain #101940 üzenetére
Köszi szépen, azt hiszem elbarkácsolok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest