Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz sketchifun #94521 üzenetére

Igen, persze, hogy működhet, ha egyébként tudja a külső gpu a több kijelzőt kezelni. Még mellette a belső is működhet intelről és a sajátjáról. A gép saját video kimeneteiről meg az intelesről is mehet kijelző.

Ha linux oprendszert használsz, akkor elképzelhető, hogy menni fog 3 kijelző egyszerre a sima intelessel is. Ez akkor megy, ha két kijelző azonos felbontáson és paraméterekkel megy. Hd4000-rel van ilyen tapasztalatom ubuntu alól. [link]

Azóta dp + vga kijelzőkkel is próbáltam, ott már nem olyan egyértelmű a siker. Azaz a 4337-es dokkra kötöttem dp-vel egy fhd-t, vga-ra a dokkon mégegy fhd-t. De a saját vga-járól harmadiknak nem akart menni mégegy. Ellenben a saját dp-jére kötve ott is ment a 3xfullhd külső monitor. A belső + dokk vga + dokk dp sem ment egyszerre.

Azt hiszem az a dolog nyitja, hogy legalább 2 kell ami digitális kimenet azonos felbontáson (dp vagy dokk dvi), mert két analóg mellé nem tud már mást (analóg a natív vga és a belső lvds is). Mindenféle varázslás nélkül tudja ubuntu alól, mert tartalmazza az intel vga drivert.

Szóval, ha linuxozol, akkor lehet egy 4337 vagy 4338 dokk is megteszi. Ha a dp nem jó a monitorhoz 2 dolcsiért kapni dp - hdmi átalakítókat ebayen alin :)

Windows alatt persze ez nem megy, ott mindenképp max 2 kijelző van.

Egyébként kíváncsiságból egy eGPU külső slotot rendeltem, amint majd t430-ban kipróbálok / használok. Egy nvidia gt610 és egy radeon hd6670 van itthon. De ha jól beválik lehet egy gtx1050 kerül bele.

(#94524) Csepi95
    hehe, látom hasonló tervek.
    Az újabb nvidiákkal lehet, hogy megy az optimus, azaz a belső kijelzőn a külső gpu. De ez sokat visszavesz a teljesítményből. Az ext gdc kapcsán azt olvastam, hogy a hdmi kábeles csatlakozója nem a legjobb minőségű, azaz pcie 1.0 mód még okés, de 2.0, 3.0 módnál lehet hibázik és instabil, szóval lehet vissza kell fogni, ami valamennyire azért a teljesítményt is rontja. A belső gpu-val, ha van másik nvidia is, akkor konflikt lehet... meg van akinél csak úgy indul el a külsővel, hogyha a gépet altatja, úgy dugja rá és aztán ismerteti fel. Ez gpu fajtánként változó lehet. Amúgy van eGPU topic, meg a neten lehet próbálni fórumokat olvasni, én is csak ezt tudom eddig, később lesz tapasztalatom. A tápellátásnál szerintem mindenképp érdemes lehetőleg közvetlen a tápegységről adni a plusz vga tápcsatira a kakaót, mert van akinél az egpu -> áram kivezetés a gpu plusz csatijára úgy megterhelte a vezetéket, hogy megégett. Szóval nagy videokártyával nem rajta keresztül kéne vezetni a tápot :)

laptophűtő kérdésre: miért, most egy proci stressz tesszt nagyon felforrósítja a gépet? Ha igen, akkor vagy tudrbó ki, vagy portalanítás vagy tényleg valami külső hűtés, de nem tudom az mennyire esik egybe a noti levegőbeszívásával.

Új hozzászólás Aktív témák