Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Ha egy géphez adnak recovery lemezen W7-et, ugyanakkor COA nincs hozzá, akkor van hozzá W7 v nincs? Recovery menne serial nélkül?
-
Chaser
legenda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem feltétlen, ips-ből is van több fajta.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Tömeget ha minden jól megy este le tudom mérni, többihez fáradt vagyok már.
fkrinya: Teljes rollcage csere lesz abból, javítani nem lehet tudtommal. Az már magában szép ár + szervizdíj + fedlap. Nem lennék meglepve ha 25-30k körüli ajánlatot kapnál rá. Esetleg többet. Be kell vinni és megkérdezni. De bontott alkatrészekkel homemade megoldással biztosan jóval olcsóbban jössz ki.
-
Chaser
legenda
A probléma valószínűleg ott gyökerezik, hogy írtó gyorsan váltogatná az órajelet a rendszer. Hiába századmásodpercek alatt valósul meg a váltás, ezt még a rendszernek le kell reagálnia, de lehet addigra már más órajelet szeretne és így tovább és így tovább. Ez nagyon gyorsan megszűnik kikapcsolt "ugrálásnál", eredmény egy fürge rendszer. Idejét se tudom már mióta használom így a gépeimet.
buvartacsko: Nekem az érdekes a cpu-dban, hogy ULV és IDA-s..ezt azért intelék se gondolták át egészen. 1ébként rengeteg f.......ot elkövettek az évek során, jómagam is nem kevés mailt küldtem nekik adatlapok javítására. / volt hogy TDP osztályt rontottak, vagy feature listát tévesen adtak ki, stb/ Szóval én már nagyon régen feltételes módban kezelem ezeket, majd ha magam is meggyőződtem róla amit mondanak akkor elhiszem..

-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Tudod, ULV
Ha megnézed a te procid max fesz-ét az kisebb mint az enyém max-a. Tehát nem hazudott az intel..az egészen más dolog, hogy a max órajele is jóval kisebb mint az enyémnek. Jééé így készül a 17W TDP-s cpu. Az meg egy 3. dolog, hogy szabályozva kevesebbet is eszik valamivel. Na, ezt mondom én parasztvakításnak. Ha nem az lenne P8700 órajelűből is lenne 17W-os, de ugye nincs,lapa: A max performance win séma mindent maxra kapcso, értsd vga, pcie kraft, bármi ami csak lehet. Ebbe megint bele szoktak kötni, de performance on demand - kiegyensúlyozott - sztem és fórumon sok ember szerint lassabb, mint a max performance. Kapcsolgatja össze-vissza a cpuórajelét. Anno mikor még játszottam, volt olyan játék hogy egyszerűen élvezhetetlen volt abban a módban, mert ő úgy érzékelte le kell venni cpu órajelét és "akadt" a játék. Mindent maxra fixálva meg gördülékeny volt. Én még winnél is megérzem, ha nem maxon van hanem balance módban. Ha idle van max órajelen a cpu alig eszik többet mint idle minimál órajelen, ha meg terhelni kell gazdálkodhat rögtön az egészből , nem kell felesleges forrásokat arra pazarolnia hogy kiválassza a szerinte megfelelő órajelet.
buvartacsko: Akkor te is tapasztaltad ezt
Desktopnál is mindig max órajelen tartottam a cpu-t, alulfeszelve ameddig csak lehet.szerk2: Akár HD filmnél is meg lehet figyelni a jelenséget. Nem mind, de vannak olyan nagyobb bitrátás filmjeim hogy akár 800mhz-en elszaladnak simán, viszont performance on demandnál beszaggat. Figyelve cpu órajelét össze.-vissza ugrál mint a bolond. Ez nyilván erőforrásokat emészt fel feleslegesen.
-
Chaser
legenda
Nem, a win csak a minimál órajelhez alkalmazza a legkisebbet. Ugyanis ezt az infot a CPU adja OS-től függetlenül. Minden közts órajelhez is tartozik egy fesz, rmclock nélkül azt látja a win. Rmclockkal meg gyakorlatilag megadhatok bármilyen szorzó-fesz párost bármelyik mdr, akár fixet, akár olyat hogy ha szükségesnek érzi emeljen órajelet - performance on demand -. Hálózatról használva is értékes W-okat lehet nyerni.
szerk: winnél alapbl ezek vannak -
- energiatakarékos / elvileg minimum órajel /
-kiegyensúlyozott / ennél szabályozza az órajelet /
-teljesítménycentrikus / itt minden maxra kapcsol /
De ezeket a sémákat is felül lehet írni tetszés szerint. Viszont rmclocknál figyelni kell hogy összhangban legyenek, hajlamosak 1ébként összeveszni.szerk: Nálam pl a max IDA-s órajel 2660mhz, ehhez 1.2125V-ot rendel a CPU. Rmclockkal 1V-on is ugyanúgy stabil. Ez fogyasztásban/melegedésben nem kevset jelent, ezt win sémával nem lehet szabályozni.
Itt látható a minimum fesz és a maximum amit a CPU ad infonak a chipset felé. Az egyes szorzók mellett pedig az amikekkel még ugyanolyan stabilan fut, mint a gyári értékekkel. / ezt ki kell tesztelni / -
Chaser
legenda
Nálam csak a 800mhz volt megadva energy savernek, mégis pörgött az rmclock vmiért. annyi ha akkuról használom kilövöm, win is 800-at enged max, alulfeszelni meg ugye ott nem kell alapból a legkisebb feszt kapja.
szerk: Amúgy nagyon szép az AUO panel, nem sürget a csere de majd meglesz. Pár fokos tartományban majdnem ips szintű
Majd ősszel. Előtte még jó lenne 3G modem meg dokk a gyűjteménybe.szerk2: akkor maximumot válassz, ott add meg a 800mhz-et, pcie, vga stb-t meg win sémában szabályozd át.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Azt nem nagyon szoktam, meg tervben volt egy kis hdd csere, de elvitték a T60-at szóval nincs cserebere
Lassan jöhet a panelcsere, állambácsi most kicsit berakott - illetve kivett a zsebemből
- a bürokratikus hülyeségével de előbb-utóbb meglesz az is.
T60 T500 , 90W új ultraslim kombitöltő vkinek?
és USB lenovo bill nyári áron 4k-ért -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Valamennyit evett, akkuról nem is használok rmclockot.
Ma reggel bekapcsolom a gépet, lövöm be az appokat, valahogy lassú a gép, nézem 800mhz. Állítgatok mindent, minden jó
akkor látom nem dugtam visza töltőre a gépet este és akkuról megy

-
Chaser
legenda
Mindig hallom
Nincs erős seek hangja, csak maga a motor amit hallok. HDD led meg bevillan, de pl torrentnél se jobban mint mikor elvieg semmi nem futott. Majd ha lesz ssd-m mérek megint.
P8700, csak SL9400 órajelre lőttem be hétkőznapi használatra, úgy elég a ventinek terhelés alatt is 2k rpm venti. Csak a hdd üvölt ki a csendből.BoC1ka: 2GB vram FHD feletti felbontásnál erős cpu mellett valóban számít, persze ha ddr5. 1ébként max grafikai munkáknál.
Overdose: Vagy akár csk keretet, mint az első TP-mben.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Annak aki nincs képben mit mivel tud szabályozni mindenképp hasznos. Annak aki képben van az ulv egy feleslegesen drága dolog, homemade ugyanazt . akár jobbat
- el tud érni. A core i megjelenésétől kezdve viszont valamennyire tényleg lesz jelentősége. Win séma feszt nem szabályoz, de gyanítom kb annyit kap köztes órajeleknek normál cpu mint azonos órajelen egy ulv ...szóval igazából ott se hoz villágmegváltást még terhelve sem a dolog.
Ez a hirdetés még mindig jó példa...
25W TDP-s athlon2. Olvasva a hsz-okat valaki leírta a frankót. Oli meg azt mekkora feszt kap a cpu. Egy "sima" athlon2 számomra nem érthetetlen okokból
1.4-1.45V-ot kap. Athlon2-ből is volt nálam egy zsákkal. Legjobbak 1.1V-on vitték a 3Ghz-et - úgy már egy freezer7 lehűtötte úgy, hogy csak a táp ventije szívta el róla a meleget , kb max 30-35W-ot ehetett úgy terhelve, nteljes gép prime alatt megállt konnektorból 55W-nál. Mikor még oli is közember volt ő is benne volt a témában sok más taggal akivel nézegettük a fogyasztást, nyilván nem véletlen nem törölte a "beszólós" hsz-t ő se, pedig modkerbe se kéne érte mennie
Szerencsére amd-nél mai napig van lehetőség fesz.szabályzásra pl k10stat-tal BIOS nélkül is.
Azt a gépet nem nézem meg, még lehet besokkolnék
szerk: BoC1ka: Nem feltétlen drágább, egy 2503-ért még ma is teljesen reális 15k, de van aki többért adja. Pár ezer ft-os használt FSP táp bőven megteszi egy egpu rendszerhez, vga-ból meg nincs megkötés méretben/fogyasztásban. Bár túl erőset értelmetlen venni a pciex1 miatt akár dokkba, akár a külső megoldásba.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Na egy olyat mg kipróbálnék

Nézegetem x220t videokat, mindnél látszik hogy "hullámzik" a képernyő, mint régen a crt monitoroknál meg tv-nél volt, csak ott durvábban...nem véletlen fáj ledes kijelzőtől a szemem... -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Akkor neked az a spéci glossy-antireflex bevonatos ccfl csodád van?
Annak fogyasztása is rendben volt. -
Chaser
legenda
Jah-jah, így lehet finomhangolni bármelyik üzemmódot rmclock nélkül is. Csak akkor fesz. szabályzás bukta. De jó tudni hogy így éppen szandikát is be lehet korlátozni ha máshogy nem is.
buvartacsko: Melyik verzió a sok közül? Mikor rákattantam az nagyon megmaradt, hogy vmelyik waacom+touch verzió - vagy több is - sokkal kajásabb az only waacom panelesnél.
audi100td: Netre elég a 800mhz. Flasht kikapcsoltam, csak yt-n van engedélyezve, többi levesbe. 720p is megy - thx SSE4.1&DXVA igp -, ennyi elég akkuról. Ha nem mondtam volna külön, ez az akkus mód. Mérni meg minimál értékhez jó. Hétköznapra sl9400 órajelet kapott hálózatról mint mondtam. Ha kell a kraft akkor majd durvulunk 2500-2660mhz-re
Addig meg csend és békesség
T400 halksági szintje megvan így.3G modem üresben vajh' mennyi plusz fogyasztást generál?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
HW kb ugyanaz, egyedül a kijelző mérete ami más. Úgy látszik nem olyan számottevő a nagyobb fogyasztása mint azt elsőre gondolná az ember. Teljesen kikapcsolt kijelzőnél meg kb ugyanazt kéne mérni T400/T500/x200/x200s intel gpu-s tulajoknak 800mhz idle cpu-val. Anno privben mondtam is, nem tetszik az x200 kb 4 órás üzemideje amit sok cikkben mondtak, annyit tud a T400 is. Lenovo 6-ot adott meg, lám el lehet érni, csak be kell állítani a wint. Rmclock se kell hozzá.
Én most annyit csináltam, hogy winben kiválasztottam az energiakímélő módot, az lett a standard. Cpu résznél belőttem max 5%-ot használatot - 800mhz maxot jelent - és kb kész. Hálózatról használva már rmclock is besegít, SL9400 órajel 0.875V-on fixen. Venti mind2 esetben TPfan 1 fokozat, kb 1900rpm. Nem hallani - hdd így nagyon üvölt, pedig várni akartam még ssd-vel ha ilyen szépen esik az áruk - és mind2 esetben hűvös a gép. Hálóról max 52 fok volt a cpu dxva film, net meg torrent alatt. Ha valamit kódolok akkor fel IDA órajelre meg 3-as szintű hűtés, de ilyen kéthetente 1x lesz kb
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ha mást nem poénból is jó lesz
Vagy mondjuk valami laprró pötyögök be szöveget, pilács megvilágítja, alatta meg backlit a billt. Akár még hasznos is tud lenni. -
Chaser
legenda
TP fanban van olyan, hogy tudja thinklightot és BT-is kapcsolni. Ha kijönnek a backlites gépek biztos megoldják azt is, hogy backlit + thinklight együtt menjen. De jó is lenne majd egy olyan x230 ips-sel

-
Chaser
legenda
válasz
meszi16
üzenetére
Mindegyiké matt, az IPS technológia. Röviden kb minden szögből ugyanazt az éles képet látod mint szemből. Élénk színek, stb.
A két gép közül egyiket se ajánlanám, egyik se IPS. A 15-ösnek kicsi a felbontása, a 14-es felbontása jó, de majdnem annyiért vehetsz IPS-t.
45-ért volt fenn az enyém utoljára 2GB rammal, fullos 9 cell pana akkuval, dvdrw-vel újszerű állapotban . HDD nem volt hozzá de megoldható. Ati X1300, 1400x1050 IPS, 15". Bevittem boltba, holnap megyek be hogy megvették-e. Ha nem akkor azon már érdemesebb elgondolkozni mint a fentieken, de kérd ki nyugodtan a többiek tanácsát is
-
Chaser
legenda
Amit én nézek x200s 1.23kg 6 cell akkuval, x200 1.47kg. Forrás. Ezeket induló tömegnek írja. Én úgy 1.5kg-nak érzem az x200-at. 3G modem még nincs benne, de gondolom pár dkg lehet. Jövő 7en lemérem a gépet
x200s hiába könnyebb ha gyenguszabb a cpu-ja nekem nem jó, meg tán 1 usb-vel is kevesebb van rajta. Elég vékony és elég könnyű hogy kényelmesen tudjam hordozni. Meg ha ágyban használom fel se tűnik hogy rajtam van, ennél több nem kell
Amit nem tudok hova tenni, hogy a venti szeret pörögni 3k rpm körül, de nem tudom mért. Olyankor minden 45 fok alatt van. Hűtési mód mindenhol passzív.szerk: Fogyasztást tekintve, az meglepett hogy wifi egér usb stick közel 2W-ot számít...most már tudom ha akkuról használom akkor azt hanyagolni kell ha fontos az üzemidő.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD
üzenetére
Igen előfordul, de nálam mindnél egyezés van. Csak a 800mhz-ben nem értenek feltétlen egyet hogy 3x266 v 6x133-mal jön ki. Lehet utóbbi a valós, de mondjuk lényegtelen.
Továbbra is P8700, rmclock off, wifin netezgetek, fényerő 3-as. 7-10W ugrál pwm, leosztva akkum kapacitásával meg is van a 6 óra üzemidő net alatt.Viszont a win energiasémák nagyon körülményesek, nehéz rávenni hogy mindig azt csinálja amit én akarok
Pl az első percekben billt nem használtam simán lement sleepbe a hülye, pár percre van beállítva. Úgy érzékelte nem használja senki a gépet...aranyos
Film: Elvileg Rómában játszódik, azért lehet nem US kiosztású a bill.
szerk: fi:zi'k Az R kicsit vaskosabb, azért R és nem T.
Azt hiszem az x200 6 cell akkuval 1.5kg v nagyon picivel fölötte, már nem is nagyon akaródzik kipróbálni egy T500-at

-
Chaser
legenda
Köszi
Elvileg elég új film. Jó hogy reklámozzák a TP-t.sutszi: Nálam aida, cpuz, rmclock mind ugyanannyit mutat. Fesz/szorzó is rendben van mindnél. Csinálhatok arról is screent ha még mindig olyan hihetetlen dolgokat mondok.
szerk: Gondwana: Nincs kikapcsolva, érdekes hogy tényleg a képen nem világít led. A filmben igen.
-
Chaser
legenda
Bő ráhagyással számolnak, ami végül is érthető. Ha bios szinten túl kis feszt kap a cpu akkor azon csak cmosclr segít. Az sajnálatos, hogy c2d után senki nem foglalkozott külső sw-rel. Mondjuk nem lepne meg, ha az intel nyomása miatt lenne így. Csoda ulv-nek rajtam kívül azért elég sokan már régen se dőltek be. Most hogy nincs ilyen sw akinek kisebb fogyasztású cpu kell az tényleg kénytelen valami ulv-set nézni ha terhelve is sokat használja akkuról a gépet. Ma már desktopban se standard, hogy alul lehetne feszelni sandy óta. Asztaliba még vadásznom kellett olyan lapot is, ami 0.1V-ot enged, de a legtöbb egyáltalán nem tudja. Tuningért is felárat kérnek, downvoltage részt is elnyomják..evvan'.
-
Chaser
legenda
Erősen nem seekel, úgy egyből +2W. Be-bezizzen, valami biztos fut még hátul, talán explorer dolgozna, de az már sztem elhanyagolható. Nem tudom mennyi a standard de jobb ssd-vel tuti lemegy 5W alá ez is. Most kicsit tesztelgetem, ez az első napom hogy nincs más dolgom. Este majd mérek egy prime 95-öt 800mhz-en meg sl9400 órajelén.
750GB toshiba van benne, 2 v 3 tányéros, szóval biztos nem a legtakarékosabb fajta. -
Chaser
legenda
válasz
BollaFeri
üzenetére
Mondtam hogy nem vágom
Háttérfény én abban a hitben voltam hogy a ccfl cső, inverter meg invertálja az lcd-t hogy látható képet adjon vagy mittudomén' 
mitulabattyi: Érdekes, ez így olyan mint egy sl9600. Rmclock milyen üzemmódokat ír rá? Egyébként mivel E0, így valszeg a nagy E8400 kistestvére desktop frontról. Az enyém meg gyakorlatilag 1:1-ben egy E7200. FSB, cache, órajel, minden egyezik. No persze az 65W TDP-s, de ugyanilyen feszeket tudnak a jobbak mint a P8700, sőt 1-2 még ennél jobbat is.
5.6W-ot sikerült elérnem hogy kikapcsoltam 0-ra a ventit. Valamit viszont elállítottam, ha energiakímélő módba rakom a tálca nem megy át olyan halvány aero nélküli felületbe. De nem tudom hol állíthattam el

Sztem elég pwm screen van már, most már prime-mal kéne mérni, ahogy látható az én gépem is elhanyagolhatóan eszik többet idle x200s-nél...vagy lehet az a 4.7W-os ssd-vel volt, akkor meg nem is eszik többet.szerk: Amúgy sztem a tied is IDA-s
Azért van benne 1 szorzóval több. Rmclock megmondja, de 99% azért több az órajeled. Max performance rmclock nélkül is bekapcsolja az IDA-t. -
Chaser
legenda
válasz
BollaFeri
üzenetére
Ennek így első blikkre hw-es baja lesz. Talán inverter, de nem értek hozzá..
X200 - P8700, 5k4 rpm hdd, ccfl fényerő 0 szint, wifi off, w7 energiakímélő mód rmclock nélkül 5.88W
szerk: Megjegyzések
- ahogy észre vettem wifi kb semmit nem számított ha nem volt terhelve
- wifi usb egér stickje 2W-ot emel a fogyasztáson!
- nano pendrive kb 0.3W-ot
- a venti rpm-e már láthatóan számít, a mérés 1800 rpm körül volt, előtte 3000-en ment - nem tudom mért - akkor 6.5w-ot mért a pwm
- ha venti 0-n állna amit mondjuk meg tudok oldani és lesz ssd-m én is tudok prezentálni 5W alatti screent, de sajnos akkor se fog a gép 10-12 órát elmenni akkuról net alatt
De a felét igen! -
Chaser
legenda
Minden sw ezt írja, persze lehet mind tévesen jelzi ki. De 1ébként teljesen reális. Asztali 45nm-es procik is simán karistolnak 2.5Ghz környékén 0.8-0.9V-on. Az viszont furcsa lene, ha az ulv nagyobb feszt kapna. Viszont ha azt jól olvassa ezt is jól kell, ugyanaz a család. Műszerrel ezt nem fogom kimérni. De akinek van mérjen egy 800mhz-es primeot, mit mond rá pwm. Terhelt érték reálisabb lesz mint idle. Ha idle 1V-on vagy 0.8V-on járatnám a cpu-t akkor is elhanyagolhatóan kicsi lenne a különbség. Terhelve viszont látszik.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi
üzenetére
-
-
Chaser
legenda
válasz
franc0
üzenetére
Csak nagyobb meg nehezebb mint a non-tablet. Pl az 220t kijelzőjét kültéren nagyon lehúzták mert gorillás. Vannak előnyei meg vannak hátrányai, én még nem döntöttem megvegyem-e. Na ott már fontosabb hogy i3 v i5 van benne, mert az i5-ök jobb energia managementet tudnak. Idle biztosan jobbak az i3-nál és ott ugye nincs külső sw amivel bele lehetne nyúlni a dolgokba.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana
üzenetére
Nekem i5 is bőven elég lenne..hajaj
P8700 is elég.Peter M: nincs
lapa: Hdd, ccfl, 6.5W. Az állítást továbbra is tartom. Futó sw-eket majd 7-en kilövöm, azon a hdd-n volt minden, tegnap raktam újra a gépet. Ha olyan orbitális különbség lenne sl9400 javára akkor 7-8 órás üzemidőről számolnának be a tulajok, nem 5-6 óráról mint amennyit az x200-am is tud. Screeneket is csinálok természetesen.
xcds: Hát jah, a józan paraszti ész na meg az eletrofizika ezt diktálná
Ezenkívül nem csak az enyém, hanem fórumon elég sok emberke mérése is. Anno ment is a vita, hogy mért fogyasztanak kevesebbet az ulv-k. Hát nagyon egyszerű. Eleve gyárilag kisebb feszt kap és kisebb órajelet a nagyoknál, természetes hogy kevesebbet eszik. Ugyanakkor azt is érdemes megfigyelni egy desktop 65W-os intelből mennyi van..100 biztos ha nem több. Van amelyik fele annyit sem eszik, csak oda került.
Természetesen ha valakinek megy sl9400-gyel 3-4 szintű fényerővel, hdd-vel és wifivel a ccfl-es x200s-e netezgetve 8 órát 6 cellás akkuval, akkor érdemes utánajárni a témának. De ha nem, akkor nincs miről beszélni.
Na de még mindig nem tudom egy sl9400 minimum feszültségét...hova tűntek a tulajok?
szerk: Nevükben is benne van..ULV..ultra low voltage, emiatt persze takarékosak. De egy non-ulv azonos feszen és órajelen mért enne többet? Ezt továbbra sem értem.
-
Chaser
legenda
Ha energiakímélő módban van akkor nálam fix 800mhz rmclock nélkül is. 720p-hez elég, 1080p-ből egyet néztem. Érdekes mód mpchc dxva mdban vitte, de vlc is. Nem tudom, lehet már az is használja a dxva-t és nem sw-es mdban volt. Esetleg az SSE4.1-et fogják be rá. Sajnos T60-nál ugyanaz a film T2400-zal max órajelen is be-be szaggatott.
És igen, feszcsökkentésnek magasabb órajelen van jelentősége főként ott is terhelésnél, idle nem sokat számít. -
Chaser
legenda
x220 tabról valami jó reviewt tud valaki? Nem sokat találtam róla.
-
Chaser
legenda
Ez jogos
Kisebb feszt sajnos semmi nem tud beállítani mint a cpu gyári VID-e. Hackelhetne valami okos ember biost, sztem lazán elmenne 0.7V körül is 800mhz-en akármelyik értelmesebb 45nm-es c2d. Legalábbis asztali verziók amik nálam jártak mind mentek, nem nagyon érdekelte őket a 65W TDP-jük.
Ez a minimál érték kb annyit ad meg, mennyit tudna a gép ha hozzá se nyúl az ember. Prime 95 az legalább ad egy műterhelést - illetve valósat -, ha ott a két gép közel egy időt tud akkor egyértelmű mit számot gyári ulv vagy non-ulv alulfeszelve.szerk: Engem az érdekelne mennyi egy sl9400 v 9600 800mhz-hez tartozó VID-e, de ezt még senki se mondta.
-
Chaser
legenda
Nem rémlik hogy kérdezted volna de lehet, napokban nem sokat fórumoztam meló miatt. Tegnap linkeltem egy xp-s minimumot, hdd-vel kikapcsolt wifivel 6.5W talán.
Olyat akarok mérni, hogy 800-2550 mhz-ig megnézem prime 95 alatt az egyes órajelek pwm szerint fogyasztását a teljes gépre vetítve persze, mert csak azt írja. Gyári feszültségekkel és alulfeszelve. Gyanítom mivel többen 5-6 órát mondtak 6 cellás akkus üzemidőnek, kb semmivel nem lesz rosszabb a P8700 alulfeszelt állapotában. De ha nem is feszelném alul, akkor is alapból 800mhz@0.875V-ot ad a cpunak win, ha energiatakarékos módba rakom és nem is kapcsolja fentebb. Szóval akkuidőt rmclock nem befolyásolja. Fentebb érdekes a dolog, hogy SL9400 órajelét is tudja ugyanezen a feszen, tehát terhelve se vérezne el x200s mellett a gép. Max órajelhez és IDA-hoz már kell 1 egész V. Ha IDA-t kilövöm valszeg megelégszik 0.95-0.975V-tal is.
Tegnap néztem egy IDA-s prime 95-öt, wifi on, fényerő 4-es, az volt 30W pwm szerint.szerk: Tim82 Valszeg az

-
Chaser
legenda
válasz
franc0
üzenetére
Akkor jól rémlett. 2570p-ben van már normál 2.5-es hdd.
kulcsari: Van itt is ezzel foglalkozó topik, de évek óta nem írtam oda, passzolom a nevét. A minimum és maximum órajelhez tartozó feszültségértékeket majd tedd közzé légyszíves, kíváncsi vagyok az enyém mennyire lett ulv

szerk: Sztem sata vezérlő gond lesz. T400-nál nem volt ilyenben részem, de T60-nál igen a 830-cal. Tegyél fel másik AHCI drivert. Nem biztos, hogy a legújabb oldja meg a problémát.
szerk: rizso: Én is nézegettem azt a gépet de ddr2 és 1.8-as hdd miatt letettem róla. HDD lassú, ssd macerás bele és drága. DDR2 se jó. 2570p-ben is még talán ddr2 van. Trackpointot akkor nem kell szokni ha jól működik, lásd x200
Itt nincs touchpad, fél óra után ráállt a kezem mégis. Nekem meg fő gép lesz ami lesz, muszáj hogy valamilyen szinten időtállóbb legyen hw-ben is. Nem szeretem ha több gépem van. -
Chaser
legenda
válasz
kulcsari
üzenetére
Abból ki lehet számolni mennyit menne teljes akkuval. Erre vagyok kíváncsi, vajh' az én gépem kevesebbet tud-e. Nekem úgy látom 6 óra a reális alulfeszelés és cpu beszabályzás után W7 energiakímélő módban x200-nál.
Alulfeszelés kb annyi letöltöd rmclock nevű sw-t. Ott látni fogod mi a minim fesz. amit a legalsó órajelhez rendel, azt a feszt. 99%-ban használhatod a max órajelhez is. Mivel sl9400 eleve kisebb feszt kap, úh esetedben sztem nem sokat fog számítani. Cpuz-vel most is meg tudod nézni mennyi a 800mhz-hez tartozó feszültség.rizso: Jó gép, nekem annyi nem tetszik benne hogy ddr2-es. És lehet a hdd is 1.8-as, vagy keverem valamivel. Annak érdemes lenne utánajárni az x200 féle ips panelt bele lehet-e rakni, úgy tényleg jó gép lenne

szerk: x220 tabról van valami negatív amit érdemes tudni? Pl nem hangoskodik nagyon?
-
Chaser
legenda
Köszi

Rolly: Nem fényes, antireflex glossy. Némelyik - vagy mind?- kombinálva valami gorilla glass szerű anyaggal. Kültérben sokkal jobban használható, benn kicsit tükrözik de nem vészes.
simonjoe: Még TP-ből is csak a legújabbakhoz elérhető backlit bill.
szerk: x200s tulaj tudna nekem mondani netes üzemidőt wifivel, 3-4-es szintű fénnyel? Lehetőleg olyan aki hdd-vel használja a gépet, de az se baj ha ssd.
-
Chaser
legenda
Ha valaki tud x200-hoz dookolót dobjon már egy pm-et
Ebbe is olyan optika/caddy való mint pl T400-ba? -
Chaser
legenda
Az x200 akkuja 42T4648. Rákeresve az FRU-ra 14" wide T61&T400 akkukat ír, még thinkpad partson is. Most nem rémlik milyen volt a T400 akkuja, de ezek ugyanazok lennének? Egy LG 6 cellás van a gépben.
-
Chaser
legenda
BC618-as usb3-am volt, az nec chipes, azzal se volt gond, még intel oldalán is van hozzá driver.
Ma kisebb csodát éltem át, T60 és x200 hdd csere. t60-on W7 x86, x200-on XP x86 volt. Kicserélve a hdd-ket mind2 rendszer üzemképes volt a másik gépen. Ráadásul a T60 AHCI módban volt és visszaállítottam compatibilyre. Az annyira nem is lepett meg hogy W7 feléledt x200-on, de az XP T60-on x200 után az igen
-
Chaser
legenda
Én innen vettem. Praktikusabb mint a 2 portos usb3, abból úgyis max 1-et használok egyszerre, esata meg jól jöhet. Nyilván AKE van ráírva, most nem tudom megnézni, eljutottam oda hogy végre teszteljem

szerk: És még a drivert is letölthetővé tette. Igaz adott hozzá lemezt, de a T60 optikája nem olvasta be.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Hehe

-
Chaser
legenda
válasz
simonjoe
üzenetére
Mehet bele sata3. Olyan hatalmas különbségek nincsenek sata3-nál se. Ne a szekvenciális adatokat nézd, rendszer nem azt használja. Azok pl videovágásnál jönnek jól, ott már észrevehető lenne hogy sata2-n megy a cucc. Egyébként rendszerszinten nem nagyon fogod érezni, ott a kis fájlok olvasása a legfontosabb. Csak ezt úgy nem nagyon szokták odaírni a gyártók. Kis file read/write, IOPS, SSD topikba sztem nézz be.
szerk: jános: Akkor annyit kell kezelnie.
-
Chaser
legenda
válasz
Uzmany
üzenetére
Mehet bele 1333, csak 1066-on fog menni. 2x4GB-ot kezel max a chipset, de azt nagyon

szerk: Kifejezetten ajánlott gyártót/típust nem tudok. Kingstonnal nem szokott gond lenni, kingmax-szal se. Samut én speciel nem szeretem. Egy tag árul 2x4GB kingstont 8.5-ért újat próbagarral, eléggé vállalható a dolog.
Tim82: Igen, ez kimaradt.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Jóh hát biztos kitaláltam mert nekem így jobb
Anno 3-4 éve mikor még aktívan tuningoltam és downclockoltam néhány topikban ismertek és elismertek. Az hogy itt néhány TP tulaj mit gondol rólam nagyon nem hat meg
Az meg úgy el is mondja mennyit értesz a témához hogy más architektúrás cpu-t veszel be a körbe.brd: Ugyanazt beléd is
, fentebbi neked is szól.lapa: Persze hogy alul tudod, pont addig amíg a non ulv-t, vagy picivel fölötte, vagy akár alatta..adott cpu-tól függ. Annyit még elárulhatok, egy bizonyos fesz. alatt már kimutatható fogyasztás különbség nincs azonos órajelen. Tehát ha egyiknél 0.9V a vége, másiknál meg 0.875 az kb semmit nem hoz már fogyasztásban terhelve sem, idle meg abszolút zero.
Ha én akkora kamus vagyok és csak kitalálom hogy parasztvakítás az ULV marhaság csináljunk egy tesztet. Biztos akad itt vkinek x200s-e. Az én cpu-mat belövöm arra az órajelre, feszültséget azonosra aztán meglátjuk melyik meddig bírja pl prime 95 alatt. Rendszer legyen azonos, rezidens sw-ek kilőve és gyíííííí. Aztán megnézhetjük úgyis a dolgot mi változik ha alul is feszelem a cpu-mat.
Aztán csinálhatunk olyat is, hogy 6MB vs 3MB teszt. Igen, felesleges linkelni olyan tesztet, ahol nem c2c teszteltek. Egy teszt csak akkor releváns ha c2c teszteltek benne, egyébként max iránymutató. Még ha csak 1xx Mhz is az eltérés akkor is eltérés. P8700 vs T9400, órajel, FSB, ugyanaz, csak L2 tér el. De akár lehet SL9400/9600 is, P8700-et leviszem arra a szintre. De T9400-gyel is érdekes lenne, akkor látszik nagyobb órajelen mennyit változik az L2 szerepe. A nagyérdemű eldöntheti milyen sw-ekkel teszteljünk. Részemről rászánok egy du-t meg akár pár sört is.L:http://hardverapro.hu/apro/amd_athlon_ii_x2_250u_25_watt_tdp_2/friss.html]Itt egy EE cpu hirdetés. A kommentelő kollega is egészen biztosan félrebeszél

szerk: azbest: De tudja a 800-at is. Annyin max akkor használom majd ha dokot olvasok. Azért nem érdemes pl net alatt - főleg ha flash tartalmak is vannak - annyin használni a gépet mert sokkal többet lesz load, mint idle. Míg 1600mhz-en pont fordítva. Pillanatnyi fogyasztások nagyobbak lesznek néha, de összességében kevesebbet fog fogyasztani a rendszer mondjuk egy 1-2 órás vagy nagyobb intervallumban.
szerk: És részemről ezt befejeztem, engem az se érdekel ha valaki 1GHz-es cpu-t vesz
Aki akar tesztelni írjon pm-et többit megbeszéljük. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Arról kismillió teszt van, mennyit hoz 6 mega L2 adott alkalmazásnál 3 megával szemben. Minél kisebb az órajel annál többet, minél nagyobb annál kevesebbet. Az számomra is érdekes volt, hogy vannak bizonyos helyzetek amikor nem hogy gyorsít, hanem némileg lassít. Mivel én két kezemen meg tudom számolni rendszeresen hány sw-t használok így nem futottam hasonlóba. Gondolom a ph csapat se a kisujjából szopta ki amit mért.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nekem aranyközépút volt az x200 P8700-tel, vagy még T9400-gyel vettem volna, volt két jó ajánlat. Se nem gyenge hogy bosszantson, se nem túl erős hogy feleslegesen vettem volna jóval drágább gépet. Ez ilyen egyszerű
Arról hadd ne beszéljek hogy 1366x768 nekem nagyon nem jön be, nem sokkal jobb az 1280x800, de JOBB és ráadásul ccfl. Szóval mindent összegezve nekem ez volt a tökéletes választás. Hogy később mi lesz az passz, ha ez a cpu erő kevés lenne akkor valszeg x201 és panelcsere. De sztem elleszek én ezzel egy ideig.brd: Akkor keresgélj még, ennél újabb cikk volt. 6 megás teszt biztos volt benne, azt vetették össze kisebbekkel. Nagy eséllyel E8400 tájékáról való a dolog. Ez a teszt annyit mutat meg alacsony órajelnél mennyit számít dupla L2, nem véletlen raktak 6 megát az SL szériába. A dolog onnantól kezd érdekes lenni mikor emelkedik az órajel. Az esetek elhanyagolható részében lassított a sok cache néhány alkalmazást, de lassított. Na most vagy félremért a ph stuff, vagy valóban úgy van és előfordulhatnak ilyen esetek. De mivel elenyészű mértékű a dolog én biztos nem fogom nektek kikeresgetni.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Mert csak Sl9400/9600 verzióval elérhető, legalábbis nagyobbal nem találtam. Ha még találtam volna olyan panelest amilyet kinéztem amiatt valszeg akkor is meggondolom. Nem azt mondom hogy olyan brutál a P8700, de egy SL9400-hez képest mindenképp erősebb jelentősen. Főleg ha még IDA-t is bekapcsolom
AFFS panel így is lesz, thinklight is megmaradt. Mondhatni már-már közelíti fogja a számomra tökéletes gépet.szerk: ofkórz' x200 tabletről beszéltem, nem az utódokról..nekem felesleges egy i3 v i5, na meg feleslegesen drága és a szememnek jobb a ccfl-es megoldás..sztem mindent elmondtam mért x200

-
Chaser
legenda
Táblázatot is csináltam feszültség-órajel függvényben, E3xxx topikban megtalálod ha érdekel. Mi mennyit jelent fogyasztásban, lehet meglepődnél. Valszeg az intel is túl nagy jelentőséget tulajdonít a Mhz-eknek, mert érdekes mód minél kisebb az órajel annál kisebb TDP csodákat tud kidobni. Mért nincs pl SL9900 2.5Ghz-en 17W-tal?
Ahogy az órajel nő, növekszik a TDP is, akármilyen ULV cpu-ról van szó. Nem hiszem hogy adósod lennék bármivel is, standard ph cikk volt, gondolom a keresőt tudod használni. Hadd ne keresgéljek már 3-4 éves cikkekben mert lusta vagy. Hidd el én lustább vagyok
Desktopnál se találtam egy olyat se, ami gyári EE VID-re ne ment volna le ugyanolyan órajelen. Persze aki fél attól a néhány %-tól ami esetleg nem tudja bátran vegyen kis órajelű ULV procit, sok öröme lesz majd benne ha kell a kraft.szerk: Tabletről is ezért tettem le többek között.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Energy Efficient. A harmadik E nálam az, amikor már ilyen 10W-os csodákat látok. Extra
Nah de a lényeg az, aki nem hiszi méregessen utána
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Amik a normáloktól kisebb TDP osztályt kapnak, akár dekstop akár mobil vonmalról van szó. Pl SU9300. Mekkora májerság már tesztekben azt látni a tulajnak, hogy akkora energiatakarékos cpu-ja van, hogy szinte termeli az áramot
Nah jah, 10W TDP, 1.2Ghz órajel..LoL
Jó, hát valamiből meg kell élni, sokan bedőlnek a marketingnek még IT fórumokon is. -
Chaser
legenda
És azért van benne dupla L2 mert elég harmatocska lenne nélküle, mivel az L2 magórajelen jár mint tudjuk. Tudjuk?
Nézd, rengeteg cpu-t teszteltem meg tuningoltam. Nagyon örülnék neki ha nem parasztvakítás lenne ez az EEE dolog, de az. Van ám itt 6 megával pl P9600 ami 25W TDP-s. Gyakorlatilag ugyanaz mint az SL9600 magasabb órajelen. Szted mért nem 17W-os ez is? Hát azért, mert itt már nem elég az a kicsi fesz amit az SL9600 kap. És pont ezért nem fogyaszt többet semelyik "normál" cpu sem amelyik alul van feszelve. A legviccesebb az egészben, hogy normál cpu alulfeszelve c2c kevesebbet eszik mint az EEE verzió. Mert ott nem nagyon kísérletezgetnek hogy mi a minimum fesz. amin még 100% stabil, kap egy intervallumot amin biztos jó aztán csók. A fogyasztás azonos architektúránál órajel és feszültség függvénye, semmi másé..de architektúrákon kívül is nagyjából elmondható ugyanez.
Majd ha mutatsz nekem 2.5GH-es 17W TDP-s c2d-t akkor azt mondom én tévedtem mindenben
Jah és a TDP. Semmi mást nem jelent, csak annyit, hogy a megadott értéket semmilyen esetben nem éri el a cpu fogyasztása max gyári órajelen. De kevesebb lehet...attól hogy a P8700 25W-os skatulyát kapott még nyugodtan ehet akár 5W-ot is, csak órajel és fesz. kérdése. Na de ha nem vakítanák a népet miből szednének be exta profitot? Jogilag teljesen rendben van a dolog. Aki IT-vel foglalkozik abban azért felmerülhet mért csak alacsony órajelű cpu-k az EEE kategóriásak? Annak idején én is emiatt kezdtem el méricskélni műszerekkel...szerk: Azt a VID-et amit ezek az EE procik kapnak és normál cpu-val szeretnénk elérni, az adott órajelhez megfelelően kb architektúrán belül a cpu-k 99%-a tudja, függetlenül attól milyen TDP-t kapott. Tehát nagyon sok értelme van kisebb órajelű cpu-t azért venni mert kevesebbet fogyaszt. aki meg egy rmclockot nem tud beállítani ha már eljutott ide, annak megcsinálom jópézé' saját magam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
És azért üzemel alacsonyabb órajelen mert olyan kis feszültséggel nem mertek nagyobb órajelet adni neki. Körül lehet ezt járni, a lényegen nem változtat. Semmiben nem különbözik normál cpu-tól, gyárilag kisebb órajelet és fesz-t kap. Ennyi. SL9600 is jó a maga 2.16ghz-ével. Gyanítom a P8700-em 0.925V-on se eszik többet max órajelen. Ha olyan különlegesek lennének ezek az EEE procik, akkor nem csak ilyen alacsony órajelűből lenne 17W TDP-s, hanem 2.5-3Ghz-ből is...
Uzmany: Jó 5let, nekem bevált
Ha tegnap de. írsz akár elboltolhattuk volna az enyémet is, de most már marad egy darabig biztosan. -
Chaser
legenda
válasz
Uzmany
üzenetére
Sztem meg x200-at vegyél minél erősebb cpu-val. Az x200s SL9400-gyel azért fogyaszt kevesebbet mert kis órajelű. Rmclock-kal úgy lövöd be a cpu-t ahogy akarod. Gyári beállítással nekem 4-4.5 órát ment az x200, most 4-6 órát is tud wifivel

SSD-ből én most az ocz patrolt nézegetem, apróban egyik tagnál a 128-as újan 20k alatt van..hát neweggen hideget meg meleget is írnak róla, de én a magam részéről jobban utánaolvasok.
Pl netes órajel nálam...
szerk: franc0: Mert ez folyik a csapból is? Annyi előnye valóban van, hogy fényerőben többet tud. Hátrányát meg nem ecsetelik jobban
Fogyasztásban én úgy vettem észre notebook paneleknél legalábbis hogy nem kevesebb mint a ccfl verzióké, vagy annyira minimálisan hogy beszélni se érdemes róla. -
Chaser
legenda
Azt neked kell tudni mekkora méret kell. Magát az x64 W7-et 10 gigára feltoltam, úgy hogy számomra minden felesleges dolgot kikapcsoltam. Pl hibernáció, vagy virtuális memória. Szabadon kell hagyni 10-15% helyet a trim miatt, ezt még kalkuláld bele.
LonGleY: Ennyiért T400-at vagy x200-at kaphatsz, mindkettő nagyon jó gép. Ha nagyobb méret is játszik akkor IPS T60, esetleg T500 ami árba belefér, de az már normál panelos. Én személy szerint azt mondanám vagy T60 vagy x200. A T60-ból IPS panelest kaphatsz alapból, hw-e már nem mai gyerek, ellenben olcsó és strapa gép. Az x200-at meg könnyen fel lehet bővíteni akár 8GB ramra olcsón, 45nm-es cpu-ja van és ha beválik akkor abba is lehet IPS panelt rakni. Ha sokat hordozná akkor utóbbi gép egyértelműen.
szerk: franc0: Hát 85k-ba T410 meg x201 még nem fér bele
Ha kitolják 125-re akkor már talán igen egy T410. Esetleg T400s. x201-ek azért még drágábban vannak, kivéve 1-2 alkalmi vétel de azt vadászni kell.
szerk2: Azt a kettőt ajánlottam ami belefér 85k-ba, mellé még a T400-at. De ha tudsz más TP gépet akkor mondd
Ha nem árulnám őket akkor is ezeket mondanám ilyen értékhatárig.
T60 1ébként megy boltba jövő 7en, x200 meg marad, csak még nem vettem le a hirdetést:) -
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Valaki itt írta tán, hogy levették a régebbieket.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0
üzenetére
Sztem arra igen kevés esély van. Első körben megnézném másik rammal a gépet, nem-e az aarja megadni magát. Ha nincs akkor memtest86 dos alól, vagy win alól prime95 blend + mellette tömörítés meg bármi ami sok ramot használ. Esetleg driver körül is nézelődhetsz, nem-e kapott egy frissítést ami nem tett jót neki.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0
üzenetére
Mondjuk volt fenn tablet is 100k alatt, nem kapkodtak azért se. Na sebaj, most is a kicsiről vagyok. Hát nem volt nehéz hozzászokni az tény
8GB ram nekem a fiókban van, de még a gyári hdd van benne xp-vel, 4GB-ot se használja ki. Majd jövő 7en saját hdd+8GB ram. Van új BH panel bayen 98$-ért szállítással, többször be volt linkelve. Annyit simán ér. Nem rossz a gyári panel ami az enyémben van, de az ips azért csúnyán veri. Viszont pl a dell 4300-asom panelja ui. felbontással ehhez képest okádék betekintési szögek és inverzbe fordulás terén.
Nézegetem a bill-t, jól látom hogy a billentyűk mérete ugyanaz mint a T60-nál? A legtöbbé.
Valaki aki már gariztatott és tud jó szervizt, adjon már címet. Megpróbálkoznék azzal hogy elpostázom nekik a kis hibás hdd-t, nekem személyesen nem éri meg gariztatni. -
Chaser
legenda
Én ahogy észrevettem kb semmit nem fogyaszt az optika ha nincs használva. Mivel x200-ban nincs nem tudom most megmérni. Ott van még a cpu genie de az fizetős, vagy a crystal. Nekem rmclock vált be a legjobban.
Jut eszembe egyik bajes eladó küldött grátiszba egy sata optika-usb kábelt, egész jó pofa ha véletlen optikát is kellene használnom. -
Chaser
legenda
Sztetek drágán adom az x200-t? Tudom hogy nyár van, de eddig egy érdeklődés érkezett alkuval. Patent kis gép sok garral, erős cpu-val, olcsón upgradelhető 8GB-ra a ram. Most bennem van a hiba vagy nagyon nyár van?
99% hogy megmarad csak kíváncsi vagyok. -
Chaser
legenda
Ha ez eredeti gyári akku akkor teljesen korrekt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ha megnézed a te procid max fesz-ét az kisebb mint az enyém max-a. Tehát nem hazudott az intel..az egészen más dolog, hogy a max órajele is jóval kisebb mint az enyémnek. Jééé így készül a 17W TDP-s cpu. Az meg egy 3. dolog, hogy szabályozva kevesebbet is eszik valamivel. Na, ezt mondom én parasztvakításnak. Ha nem az lenne P8700 órajelűből is lenne 17W-os, de ugye nincs,
Lassan jöhet a panelcsere, állambácsi most kicsit berakott - illetve kivett a zsebemből
akkor látom nem dugtam visza töltőre a gépet este és akkuról megy

Ebbe is olyan optika/caddy való mint pl T400-ba?

Nah jah, 10W TDP, 1.2Ghz órajel..LoL