- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Tangerine #5638 üzenetére
Én Aliexpressről vettem anno.
Végül visszaraktam bele azt a 17w-os kisebb xeon-t, de nekem keveset megy, így nem kellett a teljesítmény.
Abban a 45W-ban asszem benne van az igpu fogyasztás is, szóval azért is bírja jobban. Már nem emlékszem pontosan a terheléses tesztekre, asszem 70 fok körülig fel tudott menni a proci sok idő alatt. -
sasNAXO
aktív tag
"Letöltöttem (...) de nem megy fel."
Hol akarod felrakni, az iLO-n keresztül, vagy pl. egy futó windows alól?
Nincsenek már meg a linkek, de a HP oldalról vadásztam őket egy hónapja:
cp039539.exe a legutolsó BIOS ha minden igaz,
cp053896.exe a 2.82-es iLO ha minden igaz.
Ezek felmentek nekem windows alól, amikor már vacakolt az iLO akkor is (meg nem javult utána sajnos, de frissült). -
sasNAXO
aktív tag
Most kivételesen nem nézek utána, hanem teljesen fejből írom -ezért lehet rossz a
kérdéskiinduló feltételezés-, de nekem úgy rémlik, mintha a grub-okat lehetne valahogy chain-elni, tehát pl. sd-ről a grub indítja az ssd-n lévő grub-ot, amin akármilyen (későbbiekben update-elt) rekord található. Jól emlékszem, hogy létezik ilyen? Mert akkor amíg jó az sd kártyád és tud hivatkozni az ssd-re, akkor sose kell frissíteni már az sd kártyát. -
sasNAXO
aktív tag
Tudomásom szerint bootolható, volt is aki arról futtatott esxi-t régen.
Én egyszer próbáltam tavaly a belső usb-ről valahogy egy másik rendszert indítani, nem tudom már mit bénáztam, nem ment, úgyhogy maradt egy filléres aliexpress-es usb2<>sata átalakító és rajta egy belül felfogatott ssd a rendszer lemez és akkor így nem kellett a raiddel játszanom.#5535 Faby: ali-s usb<>msata átalakítóval én megjártam a rendszerindításokat, persze lehet csak az enyém döglött meg, de adattárolásra jó volt, rendszerindításra már nem, és nem tudom miért. Azóta már egy ubuntut se tudok rátelepíteni (most a legfrissebbel próbáltam egy másik gépben). Sima usb-sata megoldásokkal nem volt gondom.
-
sasNAXO
aktív tag
Valaki azzal nem próbálkozott még, hogy a belső usbkulcsra/sdkártyára egy grub-ot rakjon, ami aztán indítja a dvd slotban lévő ssd-t?
(Nekem belső usb-n egy usb-sata van és egy ssd-ről indulok így, ez volt a leggyorsabb megoldás.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
polygraf #5523 üzenetére
Én egyetlen egy darab 2x3Pin-es PHD 2.0 csatiról tudok amin fordított PWM jel van (tehát amikor a szerver venti gyorsul, a hagyományos PWM-es venti lassul). Azt meg lehet berhelni hogy sima PWM legyen belőle és akkor azzal lehet ventit vezérelni.
Valami youtube videón találtam hozzá linket anno.
Tudtommal sima venti csati nincs sehol?
Van egy lementett kapcsolási rajzom tavalyról amikor megcsináltam, fogalmam sincsen már mi hogy volt, vagy eredetileg honnan ástam ezt elő az interneten (valszeg a videó után valahogy?); az tuti hogy nem muszáj hozzá a jelzett inverter IC, elég egy valamilyen tranzisztor ami fordítja a jelet (utolsó elektro óra is 10+ éve volt, bocsi hogy konyhanyelven írom) és kondi se kellett, csak valami ellenállás valahova. Keress valami elektrós ismerőst és segíteni fog, nekem is úgy lett meg végül.
Amúgy köszi a 3D modell képet, nem tudtam hogy létezik ilyen. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
polygraf #5503 üzenetére
Kingston oldal alapján a KTH-PL316E/8G UDIMM (unbuffered), a KTH-PL316S/8G RDIMM (registered). Nem fog menni RDIMM rammal.
...vagy esetleg majd valaki kijavít ha tévedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest