- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cynosure
csendes tag
Apropo P222.
Hétvégén kínlódtam egy sort, van egy P222 -es vezérlőm, rajta 4 SAS lemezzel. A gépre felraktam egy ProxMox -ot, és abba szerettem volna egy TrueNas -t, de nem tudom átadni a vezérlőt, ha minden igaz a BIOS bugos. Minden a legfrissebb a gépben, iLO -tól BIOS -on át a P222 firmware -ig. Valaki talált már rá megoldást, vagy eresszem el örökre? A TrueNAS -ra is lehet VM -eket rakni, tudom, de a ProxMox erre alkalmasabb felületet biztosít, lényegesen nagyobb a tudása.
Egyébként ha a lemezeket adom át a truenas -nak akkor is ki tudja használni a gigabitet, 110MB/s körül másol, de szinte az összes RAM -ot át kell adni a VM -nek, különben a ZFS nagy méretű fájloknál (7GB ISO például) megroppan. Legalábbis 8GB -tal ez történt.
Próbáltam átadni neki egy pool -t, hogy a ZFS -t a külső ProxMox kezelje, de a TrueNAS mindenáron magának akarja a ZFS kezelését megoldani, gondolom nagyon szét kéne faragni, hogy ez ne így legyen.
Ha a TrueNAS natívban fut, akkor semmi probléma, igaz hozzáfér mind a 16GB memóriához.
Bármi ötlet jöhet, ki hogy oldotta meg ezt? Köszi -
cynosure
csendes tag
válasz
bugizozi #5548 üzenetére
a gepben nincs semmilyen szabad molex vagy sata tap, csak a kicsi 3.5 floppy, vagy ha volt benne ODD, akkor az ahhoz passzolt rovid sata ami a floppy tapbol van adapterrel megoldva.
szoval van egy molex csatlakozo az ODD alatti reszben, ami megy a bolcsokre. Azt kell szetszedd es tenned kell ra egy Y molex elosztot. ha letezik molex+sata eloszto egyben, az a jobbik eset, ha nem, akkor kell egy Y, meg egy adapter kabel is mint amit mutattal. de onmagaban csak az az egy keves, mert akkor a bolcso aram nelkul marad. -
cynosure
csendes tag
válasz
polygraf #5523 üzenetére
a kerdes az, mennyire hatekony a push. oke, at kell fujja az adapteren tehat tuti a bordahoz megy a levego, de az egy aljas joszag, a legkisebb ellenallas fele megy, szoval ahogy kijon az adapterbol el is indul felfele a bolcso ala. szerintem inkabb turbulenciat okoz mintsem hatekony hutest, de ki kell merni. van mar eredmeny?
lattam olyan megoldast, ahol inkabb be is dobozoltak a bordat teljesen, es ugy fujjak at ket darab 4 centis ventivel, tehat ha nem hozza a mert ertekeket akkor a borda tetejet egy lemezzel meg kell probalni lezarni hogy garantaltan atfujja a venti.
semmikepp se szivjon, elolrol megy a levego hatrafele ebben a gepben.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest