Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Jól eldumálgatok itt magamban, de sebaj, azért megosztom a tapasztalataimat, hátha hasonlóan dilettáns kérdései merülnének fel valaki másnak is.
Mivel az első kérdésemre nem tudtam meg a választ és ahci módban hangosnak ítéltem meg a szervert, raid0 single disként tettem bele az OS (win7) SSDt, feláldozva az ahci nyújtotta sebességtöbbletet. Ugyanígy tettem a legnagyobb (4tb) háttértárammal is.
Ezekután egy külső hdd ház segítségével, usb 3.0 csatin keresztül kezdtem el átmásolni az adataimat az egyik merevlemezemről a 4tbs háttértárba.
Miután átment az adat kivettem a nagy merevlemezt a szerverből be a külső hdd házba és rákötöttem a laptopomra. Minden adat látszódott, lehetett olvasni írni is.
Majd előszedtem egy a fiókomba száműzött régi meghajtót, amin már voltak lényegtelen adatok, megfogtam, betoltam a hpba, ráeresztettem a raid consolet és kreáltam belőle szintén egy egylemezes arrayt raid0 módban.
Újraindítottam a szervert és láss csodát, az adatok láthatóak voltak, nem formázta a hp a lemezt.
Nagy kő esett le a zívemről, így már nagyobb biztonságban érzem az adataimat. Villámcsapás és áramingadozás ellen elég komoly cuccokat épített be a villanyszerelő amikor felújítottuk és újrakábeleztettük a lakást.
Persze hiába duplázom meg szoftveresen az adatokat, ha a Delta táp gondol egyet és eldurrant mindent.
Viszont akkor is még a legfontosabbak elérhetőek lesznek a régi meghajtókon amikre rendszeresen menteni is fogok.
Egy nem rendszergazda vénával született, mezei halandónak ennyi adatvédelem elég kell, hogy legyen.
-
lbarjak
csendes tag
Igen, megmarad a másikon, de akkor bármilyen plusz hiba már adatvesztéshez vezethet. Igaz, én gyakorló rendszergazda szemmel nézem itthon is a dolgokat, nem minden adat fontos, de pl. a fotótáram elvesztése eléggé frusztrálna. A szerverem AHCI-ben is halk, azt nem tudom kit mennyire zavarna, nem vagyunk egyformák.
-
djgeg
őstag
Én egy Xeon E3-1270 v2 akarok belepakolni majd. Lec fórumtár árul ilyet értelmes áron.
Ehhez mér elvielg kéne egy aktív hűtés de kis pórázzal a bioszban láttam használni neten a procit passzívan is. -
djgeg
őstag
Ha jól értem:
Slot1: 120gb ssd osnek sata3as porton, beépíthető keretben, nem ahci módban.
Slot2: 2tb torrent hdd sata3as porton, nem ahci módban.
Slot3-4:2x4tb tárhely sata 2es portokon raid1 tükrözéssel.
Persze ez kivitelezhető.
A beépített raid kártya varázslójában a slot 1-2 külön külön raid 0 -ra állítod egyenként majd a slot 3-4-ből raid 1 virtual disk-et csinálsz.Ha OS megy az SSD-re és netén valami amúgy is ramban tenyésző akkor a beépített MicroSD vagy USB is elég lehet az OS-nek.
Így az SSD megmaradhat cache-nek, de persze azt se tudom milyen OS-el akarod használni a gépet.
Ezek mellet van még bent egy SATA csati amit egy odd to sata áram + sata kábellel még ki lehet használni és így fér 5 hdd a gépbe. -
djgeg
őstag
"if you know what i mean"

Szerintem az elején volt szar a venti de a profil miatt ami gyárilag volt. Amikor megkaptam rögtön ment rá egy update és szinte 0 hanjga van. 10-20% körül pörög a venti.
Ha nagyon zavar majd a hangja akkor egy ventit tudsz bele operálni, csak a csatit kel szó szerint operálni, mert nem szabványt használ. -
djgeg
őstag
ha 20-30 db-t hallasz a hálószobából ( 1 szobával alrébb ) akkor vagy neked van hiper szuper füled vagy nagyon nincs rendben valami a hangszigetelő képességgel nálatok

Amúgy a vinyók lesznek itt max a gondjaid értelmes hőmérsékeleten (értsd nem 40 fokos szobahőmérsékleten) alig pörög a venti, és kb halktalan nálam teljesen. -
Snoop-y
veterán
Hupsz ez lemaradt:
torrentrol nem tudok nyilatkozni mert az nem fut rajta de halozaton belul ki lehet hajtani a gigabitet (nyilvan ez mas teszta)
Nalam raid 1 mind az OS mind a tarhely.
Miert akarod az OS-t nullaba tenni? (inkabb rakjal ala egy ssd-t es mentsd a full hdd-t a tarhelyre minden nap)
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Gaming notebook topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- Formula-1
- Decktamer teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- További aktív témák...
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, MSI-Z490, Lian-Li ház, 850W Táp
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- DDR5 Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070, 16gb RAM
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5080 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe
- Intel i9-14900K/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Bomba ár! HP EliteBook 2760P - i5-G2 I 4GB I 320GB I 12,1" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szépen kivettem a gyári caddy-t és simán belecsúsztattam az SSD-t azt csókolom