Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Jól eldumálgatok itt magamban, de sebaj, azért megosztom a tapasztalataimat, hátha hasonlóan dilettáns kérdései merülnének fel valaki másnak is.
Mivel az első kérdésemre nem tudtam meg a választ és ahci módban hangosnak ítéltem meg a szervert, raid0 single disként tettem bele az OS (win7) SSDt, feláldozva az ahci nyújtotta sebességtöbbletet. Ugyanígy tettem a legnagyobb (4tb) háttértárammal is.
Ezekután egy külső hdd ház segítségével, usb 3.0 csatin keresztül kezdtem el átmásolni az adataimat az egyik merevlemezemről a 4tbs háttértárba.
Miután átment az adat kivettem a nagy merevlemezt a szerverből be a külső hdd házba és rákötöttem a laptopomra. Minden adat látszódott, lehetett olvasni írni is.
Majd előszedtem egy a fiókomba száműzött régi meghajtót, amin már voltak lényegtelen adatok, megfogtam, betoltam a hpba, ráeresztettem a raid consolet és kreáltam belőle szintén egy egylemezes arrayt raid0 módban.
Újraindítottam a szervert és láss csodát, az adatok láthatóak voltak, nem formázta a hp a lemezt.
Nagy kő esett le a zívemről, így már nagyobb biztonságban érzem az adataimat. Villámcsapás és áramingadozás ellen elég komoly cuccokat épített be a villanyszerelő amikor felújítottuk és újrakábeleztettük a lakást.
Persze hiába duplázom meg szoftveresen az adatokat, ha a Delta táp gondol egyet és eldurrant mindent.
Viszont akkor is még a legfontosabbak elérhetőek lesznek a régi meghajtókon amikre rendszeresen menteni is fogok.
Egy nem rendszergazda vénával született, mezei halandónak ennyi adatvédelem elég kell, hogy legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- YouTube
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- HP 840 G8 Workstation dupla CPU Xeon Gold 6134 64Gb
- MSI MEG Infinite X 10th Intel Core i9 10900k/RTX 2080 Super/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Intel Core i9 10900K/GeForce RTX 2080 Super/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó normális áron
- AM4 ROG félkonfig eladó!B550,r7 5800x,32gb RAM
- Asztali PC , R5 2600 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 256GB m.2 , 500GB HDD
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest