Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PpenoO

őstag

válasz PpenoO #1759 üzenetére

Jól eldumálgatok itt magamban, de sebaj, azért megosztom a tapasztalataimat, hátha hasonlóan dilettáns kérdései merülnének fel valaki másnak is.

Mivel az első kérdésemre nem tudtam meg a választ és ahci módban hangosnak ítéltem meg a szervert, raid0 single disként tettem bele az OS (win7) SSDt, feláldozva az ahci nyújtotta sebességtöbbletet. Ugyanígy tettem a legnagyobb (4tb) háttértárammal is.

Ezekután egy külső hdd ház segítségével, usb 3.0 csatin keresztül kezdtem el átmásolni az adataimat az egyik merevlemezemről a 4tbs háttértárba.

Miután átment az adat kivettem a nagy merevlemezt a szerverből be a külső hdd házba és rákötöttem a laptopomra. Minden adat látszódott, lehetett olvasni írni is.

Majd előszedtem egy a fiókomba száműzött régi meghajtót, amin már voltak lényegtelen adatok, megfogtam, betoltam a hpba, ráeresztettem a raid consolet és kreáltam belőle szintén egy egylemezes arrayt raid0 módban.

Újraindítottam a szervert és láss csodát, az adatok láthatóak voltak, nem formázta a hp a lemezt.

Nagy kő esett le a zívemről, így már nagyobb biztonságban érzem az adataimat. Villámcsapás és áramingadozás ellen elég komoly cuccokat épített be a villanyszerelő amikor felújítottuk és újrakábeleztettük a lakást.

Persze hiába duplázom meg szoftveresen az adatokat, ha a Delta táp gondol egyet és eldurrant mindent.

Viszont akkor is még a legfontosabbak elérhetőek lesznek a régi meghajtókon amikre rendszeresen menteni is fogok.

Egy nem rendszergazda vénával született, mezei halandónak ennyi adatvédelem elég kell, hogy legyen.

Új hozzászólás Aktív témák