Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kammler

senior tag

Sziasztok!

Na, én is vettem egy g8-ast 2020T. Van néhány kérdésem. Aki segít, az kaphat egy iLO advanced licenszet. aztán mehet a iLO konzolos telepítés. Roppant kényelmes és "nagyszerveres" :)
    Na mikor megjött a szerver, az iLO konzolon át betallóztam a windows server 2012 R2 essential ISO-t. Fel is kúszott szépen. Viszont adódott egy gond, ami miatt újratelepíteném. Ezt később részletezem, de a lényeg most a következő. Mivel mennem kellett otthonról, és full távtelepítésünk vagy ugye a gen8-on, dugtam az elejébe lévő USB portra egy vinyót, amin rajt az essential ISO. Most próbálnám telepíteni iLO konzolról, szépen bootol, állítottam a boot order-t. elindul. Rábökök telepítés. Mikor aztán jönne az EULA, meg hogy akkor mit akarok a HDD-vel, na akkor dob egy hátast (a win telepítő), hogy neki kell egy driver. Vagy egy DVD, vagy USB meghajtóhoz, vagy HDD-hez neki én adjak drivert. Az ISO tuti jó (jártam már így DVD-vel ott az volt sérült) mert iLO konzolról ISO-ként betallózva azt telepítettem otthonról. De ugyanerről a vinyóról ugyanígy települne a Windows Home Server 2011, a Win 8.1, vagy a Win7. Azoknak nincs gondjuk. Valaki kipróbálná már, hogy pl. pendrive-ról bootolva rendesen eljut a Win 2012 R2 essential telepítővel a merevlemezes részig? Ugyanis tuti az a baj, hogy ő az USB vinyóhoz kér drivert. Az egy dolog, hogy látja még bootolásnál. El nem hiszem ezt. Ha egyszer a win 8.1 ok, de még a hetes is rámenne USB-n át.
    Az miatt kell újrahúzni, mert valamit nem jó csinálok. A Win Home Server 2001-nél a Vuze bittorrent kliensre csináltam egy időzített feladatot. aztán rendszerindításnál a Vuze ott figyelt a 9091-es porton, és telóval figyeltem a torrenteket. Win Server 2012 R2-nél abban a pillanatban ahogy ugyanezt megteszem csak ideiglenes profillal léptet be. Viszont én csináltam vmit rosszul, mert multkor egyszer jó volt minden. de ez a kisebbik gond, a fenti USB boot érdekelne.
    Nézegettem angol fórumokat, de hátha vki vágja. Na a következő ami érdekelne. Hogy is van ez a micro SD dolog? Kicsit bővebben valaki tudna mesélni? Van ez az intelligent provision izé. Ott pl. szépen feltelepíteném a Windowst. De miért csak az 500 gigás HDD-t kínálja fel? Van egy 1TB-os HDD is. Köszönöm, ha valaki tud válaszolni.

Sokan barkácsolnak aktív hűtést. de ami benne van hűtő, nem tudom mi a nevük, azokból létezik aktív hűtéses is. Ugyanilyen hűtő, csak ventivel. Mondjuk drágák, van vagy 20 ezer egy, viszont az csak felrak és passzol.

[ Módosította: radi8tor ]

Új hozzászólás Aktív témák