Hirdetés

2024. február 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Megújult a HP Proliant MicroServer, mely a Gen8-as sorozat része. Az eddigi Microserverek AMD processzorral működtek, de a HP szakított a hagyománnyal és már Intel processzorokat (Intel Celeron G1610T és Pentium G2020T) használ a szerverekben. A processzorokban két mag található és mivel csak 35W-ot fogyasztanak, így nem kell nekik aktív hűtés. Az Intel processzorra való átállással sokkal jobb teljesítménnyel bírnak a Microserverek, mint az AMD-s korszakban, de még így is sokkal elmaradnak a 4 vagy többmagos kiszolgálók teljesítményétől. A szerverben 2 memória foglalat van, amelybe max. 16GB(2x8GB) DDR3-as memóriát lehet beletenni. 4db SATA lemez fér el a szerverben, mellyel összesen akár 12TB-nyi adattárolót is kaphatunk. A lemezek vezérléséről a B120i controller gondoskodik. A szerver tartalmaz még egy PCIe 2.0 x16 bővítőt is.

A HP az új MicroServert főleg olyan kisvállalatoknak szánta a gyártó, ahol ez lenne az első szerver. A gyártói kutatások szerint több millió kis cég fog ilyen Microservert vásárolni a feladatok ellátására. A szerver processzor teljesítményben nem igazán erős, de nagyon megbízható a kiszolgáló, mely a kisirodai igényeket teljes mértékben ki tudja szolgálni. Emellett támogatja a HP saját távmenedzsment rendszerét, az iLO 4-et is.
Összegezve: az új Gen8-as Microserver kiváló kiszolgáló irodákba kisvállalkozásoknak, mely amellett, hogy nagyon halk, rendkívül alacsony fogyasztású, de emellett nagy tárolókapacitást érhetünk el vele. És a legfontosabb, hogy nagyon alacsony áron lehet hozzájutni.

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.