Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metacska
aktív tag
A wifi probléma mellé társult egy másik gond is, amit tapasztaltam már korábban más laptopoknál is friss telepítést követően:
Felkerül a 8460p-re egy 64bites Win7 Ulti. Ráment egy Nod32, Office és az alapvető irodai használathoz szükséges programok (Adobe Reader, Skype, Rar).
Semmi egyéb.
Az 2-3. naptól kezdődően már indítást követően (startup-ban semmi fölösleges nem indul), belassul a gép, a gyári 4 giga ram-ból megeszik a rendszer 2-3 percet követően 3.5-öt és elkezdi zabálni a memóriát az scvhost.exe (win update-ért felelős), valamint pörgeti a procit.
Mi lehet ennek az oka? Természetesen a neten vannak leírások ennek a kiiktatására, de akkor sem normális jelenség, hogy egy frissen telepített gépen permanensen ki kelljen lőnöm olyan folyamatokat, amik nem szabadna, hogy zavaró tényezők legyenek. PC-n soha nem tapasztaltam ilyet.
Valaki esetleg?
-
Metacska
aktív tag
Jogos kérdések:
Szigma:
- Kábelen jön a sávszél
- Jelen esetben nincsenek falak, amelyek befolyásolhatnák a jelerősséget és a sebességet. Egy helyiségben van a két eszköz, egymástól 2,5 távolságra.
- Van még rajta egy PC (LAN-nal kötve) és telefonok, de a méréskor természetesen nem zajlott egyiken sem adatforgalom.kali
- Mértem speedtest-tel, illetve néztem windowsban a vezetéknélküli eszköz sebességét. A mérések 35 és 45 Mbit/s-t mutattak, a letöltési sebesség maximuma pedig 4MB/s tehát ~ 32-35 Mbps.De gondolom az laptopnak tudnia kellene a 100 Mbit-et. Vagy tévedek? Rossz lehet a driver?
-
Metacska
aktív tag
válasz
SZIGMA
üzenetére
Szia!
Digim van. 200 mbit. TP-Link WR3600-as a router.
Van még itthon két másik laptop (egy újabb és egy régebbi), egyikkel sincs sebességproblémám. Tudják a maximumot (100, illetve 1000 mbit).
Ezért kérdeztem, hogy az lehetséges-e, hogy a driver amit feltettem nem teljesen egyezik az eszközzel?
-
-
Metacska
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Köszönöm!
Innen próbáltam, folyamatosan megszakadt. A HP fórumon írták is, hogy nem jól van feltéve a driver. Szóval egyesével szépen mindent felpakoltam.
Közben sikerült mindent telepítenem. 1 gondom van. Gigabites wireless csatoló van a gépben, de 50 mbit-nél nem megy feljebb. Rossz driver lenne fent?
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Vettem édesanyámnak egy használt Elitebook 8460p-t, természetesen formázva volt. Tettem rá egy win7et, ami önmagában semmilyen eszközt nem ismert fel a laptopban.
A HP support oldalon minden eszközhöz tartozik 15 féle driver. Egy AIDA64-el nyilván mindent hamar azonosíthatok, de nem szeretném egyesével telepítgetni őket.
Az eszközkezelőben lévő kérdőjeles elemek pedig jobb gomb / illesztőprogram frissítésével sem történik semmi.
Nincsen véletlenül valahol online egy komplett szoftveres csomag ezekhez? Én nem találok (vagy rosszul keresem).
Köszönöm!
Meta -
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Van egy nem túl új, de mindezidáig megbízhatóan működő HP 620 típusú notebookom. Mivel nem új, ezért lassan 1,5 éve utángyártott akkuval üzemel, 3-4 óra üzemidővel. Tegnap a párom AC adapter nélkül filmezett rajta, amikor állítása szerint kikapcsolt a noti, holott még bőven 50-60% fölött volt az akksi töltöttsége.
AC-re dugta, de nem történt semmi, csupán az AC adapter bemenetnél villogott a narancssárga LED.
Kicsit utánanéztem a HP fórumokon és a 8 gyorsan egymást követő villanás lemerülést jelez. A hivatalos support szerint ilyenkor hard resetet kell adni a gépnek, ha AC-re dugva sem indul el.
AC adapter kihúz, akksi kivesz és a power gombot legalább 30-40 secig nyomva tart. Ezt követően van két leírás is, mely szerint akksi nélkül kell az AC-t visszadugni és power-t megnyomni, máshol azt írják, hogy előbb akksi, aztán AC bedug és végül power.
A lényeg, hogy működnie kellene, de meg se mukkan. Az AC adapter is új állapotú, nincs megtörve. Nem igazán tudom, hogy mi történhetett vele, de nem tudok életet lehelni belé, ami dühítő, mert egyrészt szeretném használni, másrészt fontos adatok vannak rajta, amivel inkább dolgoznék rajta, nem pedig biztonsági mentést kellene készítenem róla.
Any idea?

Köszönöm!
Meta
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku: 100%
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Pyttawrx