- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10923 üzenetére
Ma egész nap ment, töltöttem, játszottam, neteztem.
P8600 CPU, 1280x800Azt se mondanám, h nálad a T9400-es csinálná a melegedést. Holnap 12 óra 33 perckor megnézheted a 8530w melegedését is T9400-el. Nem sokkal melegebb mint a 8530p.
Tényleg érdemes volna megnézned a Home Premium-ot, tényleg kevésbé terheli le a gépet.szerk:
kék: GPU
piros: CPU -
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10921 üzenetére
Én wifi-n netezek éjjel-nappal. A gép alja totál langyos, furcsa is. A 6910p-nek melegebb volt az alja. Igen nettó árakról beszélek, mivel nekem az számít
Ez a HD3650-es teljesen felül múlta elvárásaimat, minden játék elmegy high vagy mediumon 1280x800-on. Haveromnak olyan 8530w-t vettünk ami burkolat cserés és kijelző cserés volt, szóval teljesen makulátlan.
Volt pár álmatlan éjszakám, h elrontottam, h nem 8530w-t vettem, a tesztelés után rájöttem, h nagyon jól jártam. -
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10915 üzenetére
Azért döntöttem a "p" mellett mert 160.000ft-ért kaptam meg. Sajnos áremelés volt a NBS-ban és csak ezt megkaptam olcsóbban. A 8530w-nek meg mindig változott az ára és nem tudta pontosan mikor érkezik, hol arról volt szó, 188k, hol kevesebb.....És végül 200k lett az ára. Vacilláltam, h megéri-e nekem az erősebb VGA ezt az árkülönbséget. A lényeg, h megvettem és rá 3 napra kaptam a telefont, h megjött a 8530w is. Ekkor kicsit ideges lettem de nem baj mert legjobb barátomnak megvettük. Csaptunk is egy COD4 party-t ketten
Kész van a logout teszt HP EliteBook 8530p vs 8530w vs 6930p néven csak még nincs engedélyezve. Kb 1,5 hétig csináltam időhiány és géphiány miatt. Ha elolvasod akkor rájössz, h sztem megérte a 8530p. Van amiben a 8530w jobb de amire nekem kell arra a 8530p a jobb. Ja és közben vettünk csajomnak egy 6930p-t, azzal is volt variálás. Először integrált VGA-at akartunk venni de végül egy ATI HD3450-es 6930p mellett döntöttünk LED-es háttérvilágítással. A COD4 gyönyörűen megy rajta 1280x800-on -
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10905 üzenetére
Az a vicc, h nekem nincs ilyen menüpont a HP Protects tools-ban, mind1, túlzottan nem érdekel.
Én biztos újra raknám a rendszert a helyedben. A HomePremium meg tényleg gyorsabb, valamiért kevesebb ramot is eszik. Ezt egy 6910p-n is teszteltem amiben 1giga ram volt. Az Ultimate-el olyan lassan lépett be a windowsba mint az állat, ráadásul netezés közben el is fogyott a RAM. A HomePremium jóval gyorsabban lép be a windowsba és 30%-al kevesebb ramot használ. Hogy miért azt nem tudom, ugyan ez volt a tapasztalatom Vista esetén is. -
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10902 üzenetére
Igen próbáltam mindkettőt, azért maradtam az Ultimatenél mert azt próbáltam ki másodszor és még lusta voltam újra rakni a rendszert. Én hülye......nem tudom minek szedtem le, sokkal gyorsabb volt. Sajnos kíváncsi voltam
Mindjárt megnézem amit írtál....
Nekem nincs olyan, h register finger print. Érdekes, belinkelnéd melyik protect tools-t töltötted le? Ezek szerint én rosszat
-
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10900 üzenetére
A 6910p-vel szenvedtem amúgy meg a 6930p szoftvere jó volt hozzá.
Nekem működik a 3d drive guard, lehet le kéne cserélni az oprendszert egy újabb verzióra, én ráadásul a HomePremiumot jobban ajánlom a gépre, gyorsabb is.
Milyen Win7-ed van RTM vagy RC? Ha RTM abból is melyik kiadás? Lehet ezzel lesz a probléma.Azt vágom, h a Protect Tools-ban a Credential Manager-nél kell beállítani de azon belül mire kell menni? Mindent végigkattintottam de nem találom.
-
spyduck
nagyúr
-
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10373 üzenetére
6910p-nél eljutottam odáig, h kb 1 órája mindennel tisztában vagyok. A 8530p-nél fogalmam sincs. Én a helyedben leszedném a legfrissebb WIN7-et és feltelepíteném. Csinálnék egy Update-t és csakis utána kezdeném el felrakni a drivereket. Küldj egy fotót az eszközkezelőről és megoldjuk. Én pl a wifi drivert is az intel honlapjáról szedtem le.
-
adm
őstag
válasz
jorden06 #10321 üzenetére
a 2gb-os gyári samsung 667mhz-es modul mellett most éppen egy 2gb-os 800mhz-es kingmax van a 8710w-ben. de volt már másik 667-es samsung, 667-es és 800-as kingston is. mindegyikkel probléma nélkül ment. sokáig sok memóriát használó programokkal is.
az eltérő modulokat a lassabb időzítésen és az alacsonyabb sebességen fogja használni. a dual-chanel is megmarad és a teljesítmény különbséget is lehetetlen észre venni. -
rekid
addikt
válasz
jorden06 #10300 üzenetére
járni jár, de nem akkora sebességgel. ha megnezed everestel megtudo milyen ram van ben. enyemben samsung igy veszek hozza azt 800Mhzest kb 6ezerert van ph!-n.
Jah belefutottam a erintos bajodba. ha letiltodik a wifi csak ugy kapcsolhatom vissza ha letiltom a hangot.mgoldas: hang letilt kezel wifi bekapcs hang visszakapcsol hangszoroikonnal.
-
kozyadam
tag
válasz
jorden06 #10292 üzenetére
Nekem nem mutatja. ha kicsit tovább tartom ott az egeret, akkor sem. az energiaséma beállításait is néztem, de ott sincs rá utaló lehetőség, hogy mutassa :S
keresgélek neten, hátha találok vmit.
nem emléxel, hogy tettél-e fel vmilyen drivert, vagy progit, hogy mutassa?
-
rekid
addikt
válasz
jorden06 #10296 üzenetére
hát rtm verzio volt microsoft vállalati ugyfelek által hozzáférhető oldalarol leszedve de rendes aktivacios kulcsal aktivált minden frissitessel.
Űelegem volt a kompatibilitasi modok ixelgetesebol pocsolesbol, es az aku bajbol. jah egyebkent Xp alatt halkabb a gép nem jar annyira a venti. gondolom jobb a driver.Nah felraktam xp-t.. mindjart 4:32 wifivel lehuzott fenyerovel.... két gigat azert rakok meg bele mert kb 6e ft és ha kell akkor van. (solid edge, egypar játék, jah és hasznalok virtual boxot ami a legfontosabb és nemart a masik oprendszernek is gy kis ram
)
-
rekid
addikt
válasz
jorden06 #10293 üzenetére
igen 9400 2giga ram (bar nemsoka rakok bele meg kettőt). Most szedtem le az xp-s drivereket es rakom fel az sp3 as xp-t elegem van az "ujdonsagokbol" a jol használhato megbizhato rendszeremet akarom.
Win7 valahogy nem jött át... jah es megmielott.... jogtiszta win 7.. tehat nem összetákolt torrent verzio... bár lehet azzal jobban jartam volna...
-
Aslan
aktív tag
válasz
jorden06 #10278 üzenetére
Üdv!
Neked hogyhogy kirja időben is mennyi van még hátra lemerülésig? Nálam csak százalékot jelez. A géphez eredetileg kapott Vista Home Premium /64bit/ használom, látom te W7 alatt nyomulsz. Én is kipróbáltam W7 RC-vel de ott is csak százalékot mutatott, időt nem... esetleg egy másik segédprogramot használsz?
-
rekid
addikt
válasz
jorden06 #10267 üzenetére
Szerintem szedd le az audio es quick launch drivereket majd rakd fel a vistasat talan helyrehozza.
Spyduck:
Akkumulátor tulajdonságai:
Eszköz neve Elsődleges
Gyártó Hewlett-Packard
Sorozatszám 00584 2009/06/12
Egyedi azonosító 00584 2009/06/12Hewlett-PackardPrimary
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 73440 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 69480 mWh
Jelenlegi kapacitás 69480 mWh (100 %)
Feszültség 16766 mV
Elhasználódás mértéke 5 %
Energiaállapot VáltóáramEzen mondjuk picit meglepodtem.
Van fent a hp oldalan egy olyan hogy system optimizalo, ha azt leszeded akkor csinal egy ugy profilt az energiagazdalkodasnal. arra irta ezt az akksi idot. -
adm
őstag
válasz
jorden06 #10193 üzenetére
nekem a T7700 bekapcsolt energia gazdálkodás mellett 800mhz-ig veszi vissza az órajelét (<1v). alap dolgokra így is elég, 1,2ghz-en rajzolni, modellezni is bőven lehet. nézd át a beállításokat és ha kell hozz létre új profilkat. be lehet határolni %-ban a min és max órajelet is, ki lehet kapcsolni portokat, elég sok opció van...
a hp vista-s tweakjei hozzák létre a hp optimized módot, meg módosítják a mobilközpontot is.
pár nap és elméletben w7-hez is elérhető lesz minden. -
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10190 üzenetére
Az értékeid tökéletesek! Majdnem, hogy olyan mint az én 6910p-mnek (mondjuk nekem a venti nem hallható csak ha a teljesítmény megugrik). Ami süti a combodat az a dokkoló egység. Ez a 6910p-nél is meleg. Én könyvet szoktam a noti alá rakni és így teljesen jó.
Azt meg, h a venti milyen hangos így nem tudom eldönteni.... hallani kéne.
rekid-nek a 8530w-je ami sztem jobban melegszik azt írta, h a venti teljesen normális "susog".
Mint írtam neked privátban a bios-t frissítsd és állítsd be, h ne menjen folyamatosan a venti, ennyi amit tehet de ha jól emlékszem nem használt semmit.
El kéne már egyszer ruccanni Ceglédreszerk: adm javaslatát megfogadnám, azt én kihagytam.
-
adm
őstag
válasz
jorden06 #10190 üzenetére
teljesen jók az értékek! egy asztali gépben is jók lennének.
mindig ágyban/ölben használod? ezeket nem kifejezetten erre találták ki... ha elzárod/szűkíted a levegő útját elképzelhető, hogy magasabb fordulaton kell járatni a ventit azonos légszállításhoz. asztalon is ezt produkálja? normálisan be van állítva az energiagazdálkodás? kiegyensúlyozott mód? hp optimized mód?mod: az alap dolgokra amiket írtál bőven elég a minimális ~1000mhz körüli sebesség. ilyenkor 1v alatt tartja a feszültséget és nem melegszik a proci sem.
-
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #10177 üzenetére
A dedikált VGA-s gépek mind ilyen melegedősek, sőt az általad használt 8530p még a hűvösebb kategóriába tartozik. Én tudtam a CPU órajelét állítani XP-n az NHC-vel, azt viszont nem tudom, h elindul-e WIN7-en. Kérdezd meg a WIN7 tonyikban, h mivel szokták állítgatni (a biosban nem fogod tudni az tuti.). Ajánlom még ezt a topikot is: [link]
Azt azért hozzáfűzöm, h én mondtam, h a kisebb procis gépet vedd, az csak 25w-ot eszik. Persze jött vki és mondta, h "óóóóóóóóó az kell".
Az everest értékeidet azért írd már be, mert lehet fölöslegesen fáradsz mivel az értékeid teljesen normálisak.
-
válasz
jorden06 #9931 üzenetére
én is most küzdök a hdx-emmel és a win7-tel hangügyben. Megy, szép a hangja, de néha ugrik egyet, mint a bakelit szokott. A driver telepítése nélkül nem ugrott, úgyhogy veszem le 15.x is, és nézem meg megint az eredetivel, amit a win7 feltett
amúgy mi a win7-ed verziója, és IDT HD audio van a gépben?
-
válasz
jorden06 #9922 üzenetére
Én a következő VISTA drivereket szoktam feltenni a win7 alá:
- chipset (Intelnél, AMD-nél az AMD USB filtert)
- VGA
- audio
- CIR
- HDD Protectsmart vagy 3Dguard
- touchpad
- ujjlenyomat-olvasó (ha van)
- TV-tuner (ha van)
- QLBA többi megy a windis saját drivereivel. Ha csinálsz egy Windows Update-t, ott is megtalál 3-4 eszközillesztőt, jó őket letölteni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
jorden06 #9922 üzenetére
Megnézed milyen eszközöket nem ismert fel a Windows (pl. Everesttel), a gyártónál megkeresed hozzá a drivert (Support/Downloads/etc.), amelyikhez a gyártó nem biztosít támogatást csak az OEM-eken keresztül (jelen esetben HP), azokhoz nyugodtan felteheted a Vistás drivert a HP supportról.
-
Changeling
csendes tag
válasz
jorden06 #9605 üzenetére
Ugyan ez a problémám (legalább nem csak nekem van ilyen gondom...) -->
[I]( HP DV7-es laptopom gyors gombjaival van problémám. A gépen nem előtelepített rendszer van. Előszőr Win7 most WinVista-val próbáltam megoldani a jelenséget, egyenlőre reménytelenűl. Feltelepítettem HP oldalról letöltött legfrissebb Quick Launch Button drivert de így semm működnek rendesen. A probléma a következő: a MUTE gomb pl nem vált narancssárgára ha megnyomom de a rendszer néma lesz(már ha éppen érzékeli...) a wifi gomb vagy működik vagy nem... A hangerő szabályzó a legrosszabb ugyanis teljesen random módon változtatja a hangerőt a rendszerben mikor milyen kedve van. Eléggé idegesítő nem tudom a wifi-t rendesen használni meg a hang is állandóan változik. További kérdésem hogy milyen hp programokat vagy drivereket kellene telepíteni úgy általában. Nem igazán értem hogy mi mire kell (pl quick touch,MVP stb).
Rendszerem : WinVista SP2 32bit
Segítséget előre is köszönöm, bármilyen tipp jöhet. )[/I]
-
válasz
jorden06 #9612 üzenetére
Nem értem, neked miért nem megy, ITT a HP link, elsőre kijött a keresőben.
Esetleg a hp.hu-n próbáltad? Akkor értem. mindig az usa oldalt használd.
Amit leírtál, az alapján javaslom, hogy keress meg egy hozzáértőt a telepítéssel. Talán egy barát vagy ismerős segít, és pikk-pakk menni fognak a dolgok.
QLB-nek nincs bugja, ez hardvrehiba volt. Vagy túl vizes volt a kezed amikor hozzányúltál.
-
adm
őstag
válasz
jorden06 #9612 üzenetére
1. windows update-t próbáltad? nekem a gyári hp drivereket is meg szokta találni.
2. érdemes alapesetben mindenből legújabbat feltenni, jelölik a verzió számot és a megjelenés dátumát is.
3. van egy korrekt nagy vállalati szintű update kezelő program, a hp sotfpaq amit érthetetlen módon nem tesznek be a notik letöltésébe. ezzel próbáld meg.
-
válasz
jorden06 #9605 üzenetére
írd be a hp keresőbe a géped PN számát a kettőskeresztig. A találatok között megnézheted a product specification-t, itt fent vannak a hardverek. Az ezekhez való drivereket szedd le, de gondolom Te is tudod, milyen konfigurációjú gépet vettél...
Szokott lenni firmware a quicklaunch gombokhoz is, tedd fel. Biost is frissíts. Ha pedig nem oldódig meg, vidd vissza, mert hardveres gond lehet, valszeg az érintőpanellal.
Driver install nélkül nem kellene ezt csinálnia.
-
-
-
válasz
jorden06 #9519 üzenetére
Nem hiszem, hogy a proci miatt hangosabb, mert idle-ban nagyon leveszi a feszt és frekvenciát is, tehát a leadott teljesítményt. A különbség inkább terhelés alatt mutatkozik meg, mert maxban 10 Wattal fogyaszt többet a T9400, ami látszik valamelyik előző hozzászólásomban linkelt adatlapokon.
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
jorden06 #9486 üzenetére
Nekem azért nem kéne mert ugyebár a játékok natív (legnagyobb) felbontásan adják a legszebb képet. Ez a VGA 1280x800-on elvan szinte minden játékkal viszont 1680x1050 felbontásan rendesen leterheled. A proci meg sztem annyira nem mérvadó ha eközül a kettő közül lehet választani.
Ha már költesz +15k-t akkor ezt ajánlom: [link]Amúgy meg itt találsz az erősorrendről infókat:VGA: [link] CPU: [link]
-
Kobe
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elemlámpa, zseblámpa
- iPhone topik
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 655 G10 - Ryzen 5 PRO 7530U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 655 G9 - Ryzen 5 PRO 5675U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G7 - i7 I 16GB I 512SSD I Q520 4GB I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Kínai projektor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest