Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batib
őstag
Hali!
Ha nem start stopos akksit teszek a kocsiba, melybe az jár (Civic IXgen 1.4) akkor okoz vmi hibát? Természetesen azon kívül, hogy a startstop nem működik. Nem hosszútávra, csak tesztelésre, hibakeresésre. -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #66248 üzenetére
………………………………Sikerült végre működésre bírnom a diagnosztikai kábelt, nem volt egy egyszerű menet összehozni a MacBookkal. Most éppen az autóban ülök és egy teljes hibakód kiolvasást csinálok. Nem számítok semmire, csak tesztelem.
szerk.: Végigfutott sikeresen, 0 hiba.
-
válasz
smarcell98 #66242 üzenetére
Így már világos, 1,3 hybrid... Azért automata, mert hibrid, ahogy előttem is írták.
Előtte próbáld ki, mielőtt ilyet veszel. Egyrészt mert nem egy villám, másrészt meg mert automata. Városban jó lehet... -
szabonagyur
félisten
válasz
Mert “hybrid” ezert automata. Nekem CVT van de nem Civic, olajcsere legyen meg ennyi. A stilusat probald ki bejon e, hogy fokozatmentes.
-
Lacko32
tag
válasz
Ismerősömnek van, isteníti. Alig eszik, szörnyen csendes, nagyon kényelmes, a váltó meg (CVT?) nem a megszokott, kicsit pörgetni kell.
Szervizigény nem nagy, városra kiváló választás -
smarcell98
friss újonc
válasz
rothfb #66234 üzenetére
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/honda/civic/honda_civic_1_3_hybrid_automata_237e_km-16664347
Most ez csak egy példa, de alig találok ebből a típusból, és kb abból a 20-30 db-ból is 15 automataváltós.. Nem szeretnék automatát, de ez nagyon tetszik, ezért kérdezlek titeket.
Egyáltalán nem értek hozzá, sosem volt automataváltós még az ismerettségi körben sem, és nem is nagyon ajánlják, de gondoltam megkérdezlek titeket, van-e valakinek automataváltós Honda vagy ismerős akinek ilyen van, stb.
Köszi az eddigi válaszokat
-
tonyi
tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy az Accord Type-s dízel miben tér el a sima 2.2-es dízeltől? Mely alkatrészeket változtattak meg a sima változathoz képest?
Idáig még senkitől sem kaptam kielégítő választ. Az oké, hogy a motorkód és a teljesítmény eltérő. De gondolom nem csak a porgramozása más. (a 150le változat stage1: 180 le, míg a 180le type-s stage1: 220le programozható, legalábbis a külföldi oldalokon) -
Lacko32
tag
válasz
Kickass #66237 üzenetére
Én 10k km vagy évente lecserélem. És szerintem ez a normális. Német prémiuméknál menő a gépkönyv szerinti 20k vagy 30k a longlife-os szörpökkel.
Ugyan nekem csak K20 van, de le van okádva, azon az évi 30 papíron nem vesztek sokat - igaz, egy fűzött K20 bontottan 200 menyét -
Qru
MODERÁTOR
válasz
smarcell98 #66218 üzenetére
i-Shift nem vmi kellemes karakterű váltó, az egy robotizált manuális váltó. Próbáld ki mielőtt beleugranál. A váltóvezérlője tud behalni idő előtt.
-
válasz
smarcell98 #66218 üzenetére
A legtöbb hirdetés automata váltós??? Hol?
Amúgy meg szerintem ne vegyél automatát, persze ha csak városban használod és nem vezetsz sportosan, elég lehet. -
tboldi
nagyúr
Hétfőn vegyél egy csomag Romixot, bármikor jól jöhet.
-
Biqci
aktív tag
Na, ma kicsit lesz.ptam magam. Kicseréltük a fiammal az Accord-ban a bal oldali tompítottat, ami kiégett. De... A gyári ajánlás szerint kezdtük, ami a kerékjárat felől, a doblemez védő műanyag elhajlítását ajánlja. De mivel már tanultunk a múltkori cserénél, ezért a kereket is leszereltük, hogy legyen több hely. Igen ám, de az nyáron 30 fokban kicsit puhább mint most. De ez még nem volt gond. Csak az, hogy a régi izzó a gumiemberi hajlékonyságot igénylő beavatkozás után leesett valahová, magával csábítva az izzó feszítő rugót is... És sehol sem találtuk. Na, belegondolva a Jazz izzó cseréjébe, elhatároztuk, hogy levesszük a lökhárítót és kivesszük a komplett fényszórót. Végül ez lett a megoldás, bár erről nem találtam videót, a Yt tele van, de csak amerikai Accordot találtam. Azért hozzákezdtünk, de amennyivel magasabb osztályban játszik az Accord a Jazz-hez képest, annyival többet kellett bontani, több volt a patent, ami szeret törni. Végül szerencsénk volt, mert a fiam vett néhány hónapja patentkiszedő fogót, így csak 2 tört el. A kb. 20-ból. Csak ajánlani tudom ezt a cuccot. Végül minden sikerült, kb. 4 óra meló után van végre rendes fény. Megérdemeljük a seritalt
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #66223 üzenetére
Gyorsan ellenőriztem, az én szokásos pakkomból a pollenszűrő (szintén Mann Frecious Plus) és az olajszűrő (gyári Purflux) lett drágább, előbbi egy 1000-essel, utóbbi meg 800-zal.
A Shell Helix Ultra ECT 0W30 továbbra is 12k, légszűrő meg nem kell, mosható K&N van.Ez cirka 31000 Ft, de ~2000 Ft-tal kevesebbért eddig sem volt kevés.
szerk.: De olajszűrőt nem is muszáj vennem, van egy gyári, de USA is itthon, meg egy Mann is.
-
Kisse letettem ma a hajam. Accord olajcserehez cuccok, motul 0w20, gyari olajszuro, gyari legszuro, mann antiallergén pollenszuro tavaly 26.000Ft volt.
Iden ugyan ez a pakk 35.000Ft. Laza 35%-os emelés
-
smarcell98
friss újonc
Sziasztok Hondások!
Nem volt még Hondám(így nem is nagyon értek hozzájuk), egy 8gen-es Honda Civic-et szeretnék venni. A legtöbb hirdetés automata váltósakat tartalmaz.
A kérdésem az lenne, mit tudtok róla? Gyakori, hogy elromlik a váltó ennél a típusnál?
Köszi előre is!
-
stifi82
aktív tag
Sziasztok!
Héten vettünk egy 9.generációs civicet 12es évjárat 1,4 benzin.
Átlagfogyasztást számokban elő lehet hozni valahogy vagy meg kell elégedni azzal a diagrammal ami van a kijelzőn?
16” acél felnit keresek rá aminek az et száma 45. Vagy esetleg jó rá az 50es et szám is ami az “ufo” civiken van? Nem ér bele a felni valamibe mivel az 50esnek kisebb a “terpesztése” vagy hogy hívják ezt? -
venom8888
őstag
Sziasztok. Honda accord 2007 es nel a visszapillantot ha behajtom,es vissztatérek a kocsihoz magatol kinyílik,nem kene magatol is becsukodnia?
A masik kerdesem hogy ülésfűtés van ebben a tipusban? Ha igen merre keressem a kapcsolót? -
-
nandow
aktív tag
válasz
Kickass #66206 üzenetére
Ha nem 0w20-szal volt használva, 10e km-enként cserélve, nagy az esély rá, hogy eszi.
Én inkább azt hallom, hogy sok esetben eszi az olajat. Bár sokan nem szeretik bevallani.
(A 7gen 2.4es motorja ilyen szempontból jobb, ott sokkal kevésbé fordul elő, hogy enné az olajat, és nem is ennyire érzékeny az olaj viszkozitására.) -
Kickass
őstag
Üdv Urak!
K24Z3-ról több helyen olvastam, hogy nem megfelelő olajjal illetve olajcsere periódussal olajfogyasztás jelentkezhet. Legtöbb helyen úgy hivatkoznak rá, hogy occasional, előfordulhat de nem jellemző.
Mennyi volt ezeknél a hivatalos olaj csereperiódus és mi a 'gyári' olaj bele?
Érdemes még valami mást tudni erről a motorról?
8gen Accordban nézegetem.
Köszönöm!
-
KrAt
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zsombe #66197 üzenetére
INekem ez volt az elso durva havas menetem, esoben nem volt gond.
De le a kalappal, ennyi km utan, ugy, hogy minden gyari, eleg szepen birja. Mikozben a blokk meg a valto porszaraz. Szvsz ennyi km utan egy kotlak benyas mar tul van egy komplett motorgeneralon, elotte meg azert biztos ami biztos alapon lezabalta a gatyadat.
Csak az automata hianyzik.
-
MarciH27
friss újonc
Sziasztok,
2 hete vettem egy 7 gen 2.0 benzin sedan accordot. Kis mértékű olajfolyást vettem észre a motorblokk jobb oldalán, valószínűleg a motorból jöhet. Tudtok ajánlani szerelőt Budapesten aki ennek felderítésében tudna segíteni és ha szükséges, akkor szerelni is tudja?
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest