- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dan-szan
senior tag
Tegnap kellemetlen fémes nyikorgó hangot hallottam nem is tudom melyik oldalról. A sok eső és kevés használat miatt rozsdafoltosak a féktárcsák.Lehet ez az ok ? Vagy fékpor?
Ritkán és teljesen random jön elő,egyenesben kanyarban tök mindegy. Ötletem sincs mihez kezdjek.
-
Nekem a 9-ik generációnál főleg az oldalra kidudorodó hátsó lámpabúrák nem tetszenek. Az orra sem az igazi. Plusz a 8-ik generációnál az 1.8-nál és a dízelnél, meg persze a Type-R-nél nagyon bejön a hátsó dupla kipufogó (valós, nem kamu, a kamu az 1,4-eseknél van). A 9-ik generációnál nincs ilyen. Ott rejtve van.
-
válasz
Dan-szan #64295 üzenetére
Nem vagy egyedül, nekem se tetszik... olyan orrbavert gnóm panda vagy delfin vagy nem is tudom mire hasonlító benyomást ad.
Nekem még mindig a II. gen pre-facelift tetszik legjobban (bár ügye mint fentebb írták, ízlések és pofonok).
És a III. gen se rossz, de picit kevésbé tetszik. -
-
válasz
FollowTheORI #64292 üzenetére
Ízlésekről kár beszélni, a kocsim már annyi dícséretet kapott, hogy milyen jól néz ki, hogy már Dunát tudnék rekeszteni vele. Nekem is nagyon bejön. De a 9-es generáció már nem annyira. A 7-es se, az úgy néz ki mint egy busz. Szerintem. A 10-es megint vagány. Kicsit túltolták, de pont ezért különleges, nem egy tucatautó. Szóval ízlésekről nincs értelme vitázni.
-
Mondjuk őszintén szólva az ufó Civic óta eléggé emészthetetlen lett a Honda formavilága is... hiába jó minőség, igazából eléggé csúnya kocsikat csinálnak.
A Mazdánál meg pont fordítva van állítólag... a foma az pöpec, csak a minőséggel vannak állítólag gondok.
-
hhenry
őstag
Valaki szokott járni budakalászi pénteki talikra?
-
tboldi
nagyúr
tboldi most tudta meg, hogy
az ötöslottó heti várható főnyereményeitthon is lehet kapni 1:24-es Jazz makettet. -
Aladdin
aktív tag
-
válasz
Aladdin #64277 üzenetére
Itthon most sem látsz sok Jazz-t. Régebbieket sem. Sőt Hondát sem látsz sokat. Egyszerűen azért, mert arányaiban drágábbak. Mivel 4 éve Honda tulajdonos vagyok, már értem miért.
Az itteni piac pedig árérzékeny, inkább veszi az olcsóbb sz@rabbat, mint kicsit többért a megbízhatóbbat. Kor után vesznek autót. Minél fiatalabbat, minél olcsóbban. -
Ispy
veterán
válasz
FollowTheORI #64275 üzenetére
Ha nincsen a hybrid címke, akkor 2 misivel olcsóbb, ez már előrevetíti, hogy az összes honda előbb-utóbb hybrid lesz +2 misiért.
-
Valószínűleg a büntit meg még nem tudom mit kezdtek el beárazni a gyártók... ennyiért a hajukra kenhetik ezt is.
Bár ugyis lesz mindegyikre vevő akiknek "muszáj" venni valamit.
-
tboldi
nagyúr
Szerintem is egész jó, bár a GD utániak hátulja nekem mind túl lapos.
A hátsó ülések alja meg még mindig a GD-é a legszebb. Az újabbakon csak egyszerűen ki van lyukasztva a textil.Jó autónak tartom a Jazz valamennyi generációját, de még mindig nem érzem azt, hogy a GD-ről érdemes lenne újabbra váltani. Ha cserélnék, akkor biztosan más típust néznék.
Ez most kissé elfogultra sikerült.
(#64272) rothfb: Észre sem vettem, igazából csak a képeket lapoztam végig.
-
tboldi
nagyúr
Der neue
Trabant 601Honda Jazz -
zolynet
veterán
-
tboldi
nagyúr
válasz
rothfb #64263 üzenetére
Az, méghozzá CC+. Igen, teljes mértékben elégedett vagyok, az én felhasználási módomhoz 100%-ig passzol ez a nyárias négy évszakos. Simán megvenném újra, ha arra kerülne sor.
Mondjuk a kavicsokat nagyon szereti gyűjtögetni, ahogy a képeken is látszik.
(#64262) j.bravo: A kormányt én is bebőröztettem, váltógombból meg az opcionálisan rendelhető fém került be. Könyöklőből próbálj gyárit vadászni, nem túl gyakori, de azért időnként felbukkan egy.
[link] -
j.bravo
addikt
Jut eszembe, mivel akkor nem néztem meg se a forgalmit se a zárhidat, pontatlan infó van az összefoglalóban
LUCGE3 kezdetű az alvázszám, ebből gondolom hogy GE3, és L13A6 a motorkód. Frissítenéd kérlek?
Kösz a választ mindkettőtöknek, száraz nyomatékra húzás lesz.
Kíváncsi vagyok, mennyit változik majd a motor hangja. -
j.bravo
addikt
válasz
zolynet #64259 üzenetére
Jazzre is?
(tényleg szeretnék szebb, jobb fogású kormányt, csak előbb még van pár szerkezeti/funkcionális tennivaló, mint pl hátsó sárvédőn és ajtón horpadás kihúztása, a másik oldali küszöbön elöl van egy szakasz ahol csak alapozó van; aztán a piros fényezés fakóságán javítani, aztán jöhet a kormány, váltógomb, könyöklő, tolatóradar, dashcam, miegymás) -
j.bravo
addikt
Hát ez az, ez kéne hogy a normális legyen, csak az a kérdés, hogy mi a manóért írja a manuál hogy
"Apply a small quantity of anti-seize compound to the plug threads, and screw the plugs into the cylinder head finger-tight. Then torque them to 18 N·m (1.8 kgf·m, 13 lbf·ft)."
meg a józan ész is azt mondja hogy bekenve könnyű túltekerni...
Oké, lehetne nézni hogy fél fordulatot tekerjek attól a ponttól ahol kézzel elkezd megszorulni, csak ennek a pontnak a megtalálása nekem (gyakorlatlanként) nem elég egzakt. Élőben biztos meg tudná mutatni egy (oktatásban is) rutinos szaki, de így szöveges leírásból nekem nem eléggé megfogható.Ez lesz akkor szerintem. Tisztán, a megadott nyomatékra.
-
-
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #64254 üzenetére
zolynet: ejj de jól néz ki
kéne.
tboldi: innen jól néz ki.nyugodtabb vagy vele mint nélküle?
...
kisguglizásra több helyen olvasható hogy a gyertyagyártók ellenjavallják a gyertya menetének bekenését, épp a túlhúzás veszélye miatt. Új, dobozból frissen kivett gyertyánál még ugye lehet is rajta a gyárban felvitt, jól kitalált minőségű-mennyiségű berágódásgátló.
Esetemben gyakorlatilag újak ugyan, de amúgy nem, mert már meg lettek húzva aztán kivéve, illetve mentem is az autóval közben.
Kivételkor volt egy kevés cucc a gyertyák menetén, de most már meg nem mondom hogy az zsír volt olaj vagy korom vagy egyéb.
Szóval a kérdés, hogy ki mit tenne?
a) a meglévő gyertyákat rézpasztával betenni, érzésre meghúzni (esetleg alesetként, a manuálban írt 18Nm nyomatéknál kisebbre meghúzni - na de mennyivel kisebbre?)
b) a meglévő gyertyákat megtisztítani-törölgetni és szárazon a manuálban írt 18Nm-re húzni?
c) új gyertyákat venni (szerencsére nem egy ökör ára) és aztán a/b? -
j.bravo
addikt
Skatzok, Jazz (L13A6) gyertya téma.
Ma állítottunk szelephézagot, és hogy ne a kompresszió ellenében kelljen tekerni a főtengelyt, kivettük az egyik (első) sor gyertyát.
Az összes szelephézag egy kicsit szűkebb volt mint a manualban (illetve a tboldi által korábban linkelt, Varga Miki féle videón is említett) értéktartomány.
A kérdés, fejvakarás a gyertyák (amik amúgy újak, alig egy-két száz km-rel ezelőtt olajcserekor kerültek be) visszatételével kapcsolatos: a manual azt írja, meg Miki is azt említi, hogy tegyünk rá valami kenőanyagot berágódás ellen: rézpasztát, hőálló zsírt, akármit. Ilyenkor a csökkent súrlódás miatt nem lehet (szöget, elfordulást tekintve) túlhúzni a gyertyákat?Azaz, a manualban említett 18Nm-rel meghúzva nem lehet-e (akaratlan) annyira túltekerni, amennyihez szárazon 25-30-35 Nm kellene?
-
zolynet
veterán
EP3 Anniversary Momo Edition steering wheel
EP3 modding steering wheel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest