Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Általában a Hanno PF830 a minimum ami ajánlott.
Simán megoldható, én is otthon csináltam, valami jó mosószer, hőlégfúvó, sniccer, és nagy adag türelem kell hozzákornelka
A menetzaj csökkentése nehéz probléma, az főleg nem az ajtó felöl jön, hanem a motortér, és a kerekek felöl. A tűzfal általában szigetelve van, azon nagyon nehéz, és költséges bármit is javítani. Te házilag esetleg a hátsó kerekek felett tudsz szigetelni, a csomagtérben, az valami pluszt hoz. -
LógaGéza
veterán
Az MX165 egy nagyon jó kis szett kezdetnek, fejegységről hajtáshoz. Ha feljebb mennél, akkor ajtószigetelés, esetleg egy erősítő az első szettnek, normális kábelezés, és a legvégül egy sub láda.
bbubby00
Szép gép, sose láttam még ilyetJó türelmet hozzá, és mutasd meg ha erre jársz
-
bbubby00
őstag
válasz
7600 GS #40953 üzenetére
Köszi
Nekem is nagyon bejön ez a forma. 3ajtós kombi, beszarás. Egyből must have kategória. Ha jól tudom elég ritka is
A kis 4genben 1.4 duplakarbi duruzsol. Alapjáraton szinte nem is hallani h jár.
Fkris: egy havi fizuért ideadták az accordot, viszont lesz vele nem kevés munka. 0ra szét akarom szedniezért lesz min 1év míg pihenni fog a garázsban. Ahogy a pénz engedi, lakásvásárlás mellett ez is teret kap.
-
Fkris
őstag
válasz
bbubby00 #40952 üzenetére
Alig adtad el a vadállatot, és gondolkodtál, hogy csak kéne venni egy másik civicet, rá egy hétre vettél még mellé egy másikat is
Hatalmas önvígasztalásba hajszoltad magad, rettenetes lehet szegény VTI nélkül
Amúgy hajrá, nem unatkozol!
Más:
Gondolkodok azon, hogy valami budget autó hifi projektbe kéne belekezdeni lassan, egyelőre csak infót gyüjtök:
Mit érdemes?Olvasgattam, azt írták, hogy egy jó szigetelés az ajtókra meg belülre nagyon sokat segíthet a hangon az autóban, illetve az utazási komfortot is növeli (hő és hangszigetelés).
Perpill ugye az a cucc van az autóban, amit Overdose beletett, egy AudioSystem MX 165 Plus készlet elöl és egy Pioneer fejegység.
Viszont van ugye egy Rodmi(Xiaomi FM transmitterje, BT-n lehet ráküldeni a muzsikát a telefonról), ami sistereg, rontja a vételt az összes rádióállomásnál. Lehet nincs leárnyékolva rendesen a belső bekötés? Villamosságishoz már elvittem, azt mondta, hogy valami antenna kell bele 2000ért.Ez, utóbbi mindenképp prioritást élvez, de ezen túl már gondolkodok a következő lépésen a projektben.
Nem cél a mobil a partiállomás, távolról se, de valami patent kis cuccot el tudnék képzelni, nagyságrendileg néhány Szent Istvánt tudnék/akarnék rákölteni.Szerintetek érdemes belevágni ekkora kerettel, vagy hanyagoljam? Igazából a mostani hanggal is teljesen elégedett vagyok, csak ha lehetne ennyiért javítani rajta, akkor miért ne?
-
7600 GS
addikt
válasz
bbubby00 #40952 üzenetére
Ez az Aerodeck forma annyira de annyira ott van a toppon, hogy szavak nincsenek rá, a bukólámpa mindent visz.
Én is szemeztem ilyennel első autónak, de aztán nem találtam megfelelőt, helyette pedig inkább vettem egy 4gen hatch Civicet D15B2-vel. ( A tiedben egyébként milyen motor van?
)
Gratula hozzá, és használd egészséggel!
-
bbubby00
őstag
Vettem ma egy Accordot is
-
7600 GS
addikt
SKF vezérműszettbe milyen szíjat rakhatnak bele?
-
Kornel
veterán
Sracok.
Van valakinek innen ilyen typeS accord?
Ha igen, kíváncsi lennék rá -
z123456789
addikt
válasz
yodamester10 #40942 üzenetére
Ja, ok, csak mert kicsit sokalltam az olajat.
-
yodamester10
őstag
válasz
z123456789 #40939 üzenetére
2.2 i-ctdi
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Két hete van nálam a Jazz (2009.évjárat, 1.2-es benzines), ma találtam két műanyag vackot az utastérben. KÉP
Az egyik az ülés alatt volt a másik a jobb első ajtó 'zsebében'.
Kb. 4centisek, nincs rajtuk Honda felirat, csak számok (1 illetve 2 a belső részükön). Lehet nem is a kocsihoz tartoznak...
Valakinek van ötlete mik lehetnek?Köszönettel,
Dani -
Kornel
veterán
UFO Civic ajtó burkolatot hogy lehetne leszedni?
-
z123456789
addikt
válasz
yodamester10 #40936 üzenetére
Valakivel keverlek mindig, ne haragudj, de milyen motor is?
-
Kornel
veterán
Na nézegettem a specifikációkat.
Le a akalappal a motul előtt, főleg a 300v.
Ha tényleg csak ennyi typeV lacinal, akkor következőre azt veszek.
És akkor 10 helyett 15k km-t nyomok le vele. -
Kornel
veterán
válasz
yodamester10 #40936 üzenetére
Kuvik 4 liter.
-
Fkris
őstag
válasz
yodamester10 #40933 üzenetére
Gondolom összeadta a két 2Les kannának az árát
Kornél beelőzött
-
Kornel
veterán
válasz
yodamester10 #40933 üzenetére
Gondoltam 2-vel be tudom még szorozni 😂
-
Kornel
veterán
válasz
z123456789 #40926 üzenetére
Es mivel jobb, mint a 7k-s eneos 5w30?
Ha lesz pár szabad percem, összehasonlítom a specifikációit.
Az előbb csupán annyit írtam, hogy a 300v, ami már nem csak marketing szinten nyújt pluszt, az 20k alatt nem nagyon mozog 5w30-ban. -
Kornel
veterán
válasz
z123456789 #40924 üzenetére
Félreértettem, bocs.
Egy mezei x cess vagy x clean is 15 környéket súrolja 5w30-ban, nem beszélve egy 300v-rol.
Az bőven 20k felett van 5w30-ban.
Specifikáció alapján pedig ami bármilyen pluszt nyújt egy minőségi olajhoz képest, az maximum a 300v.
A többi mind marketing, mint ahogy a sustina is. -
Kobe
veterán
válasz
yodamester10 #40922 üzenetére
Benzin 2.0i
-
Kobe
veterán
Triviális kérdés, de
2006os accord sedannak mekkora is a benya tartalya ?
Mindenhol mast irnak, 65 litert talaltam de mas meg mintha azt irta volna nemreg csurig toltve 55 liter ment beleNem igazan tudom a fogyasztas mennyinel lenne optimalis, eddig varosban is 7.5-8.5 között jelzett, tegnap 1ik pillanatrol a masikra ment fel 14re
Budapest Pécs távot város és pályára kijutással kb 245 km, kb 1/3ad tankbol hozta - klima végig bekapcsolva és pályán szinte végig tempomatEz átlagosnak számit ?
-
Kornel
veterán
válasz
yodamester10 #40919 üzenetére
Az el nem romló Honda legendája 😂😂😂
Nekem kopoganak a kormányösszekötők, Imi szerint valószínű a kormánymű is, szintén típus hiba.
Megoldás nincs, csak az új, de idővel az is ugyanilyen lesz.
Na most gyűjtöm az erőt es nem utolsó sorban a pénzt, és szetkapatom az elso futóművet, de ha szar a kormánymű, lehet eladom a gcbe, szpjn vele más 😂😂😂 -
Kornel
veterán
válasz
yodamester10 #40917 üzenetére
Nem lesz semmi baja addig, szerintem.
Jó hogy lehet kapni -
Kornel
veterán
válasz
yodamester10 #40915 üzenetére
Potméter, ha maradunk a szlengnél, amúgy potenciométer.
De nem cseréltetted már? -
yodamester10
őstag
Srácok ezzel a gázpedál pótméter check in világító hibával járhatok?
-
Kornel
veterán
válasz
z123456789 #40913 üzenetére
De, krva sok.
De mit csinálsz?
Használt autót vettem, aminek a 99%-at így szervizeltek, hisz ez a gyári előírás.innentol kezdve 10-15k kozott le lesz dobva az olaj.(Néztem még alfa 159 1.9 jtd-ket, azoknak 30k a gyári olajcsere intervalluma, természetesen akinek megvoltak a papírjai, mindet 30k km-enkent szervizeltek.)
Szóval ha ezt valaki nem tudja elfogadni, akkor új autót kell venni, és felezni az olajcseret.
-
Kornel
veterán
válasz
Aladdin #40910 üzenetére
Nem tudom ki gyártja pl. a Honda olajat, utána lehet nézni.
A gyári suzuki matricás olaj pl. Eneos.
Abból nem olyan drága a 0w20LógaGéza:az szép baleset, ha nincs olajhuto, mit gondoltak, hogy majd kruzolnak egy Honda motorral? 😂
Egyébként bejáratásnál normális, hogy sűrűbb olajat raknak bele, ilyenkor egyébként sem szabad leforgatni a motort.
Vékonyabb olaj előnye magas fordulaton jelentkezik, amikor is a jobban szivattyúzhato olajból idoegyseg alatt nagyobb mennyiség kering az adott keresztmetszeten, jobban elvezetve a keletkezett hőt. -
Kornel
veterán
válasz
Aladdin #40908 üzenetére
Ok, aláírom, bár ugye a viszkozitasi osztályokon belül is vannak "higabb" és "sűrűbb"olajok.
Ez az olaj mizéria és a nagy márka fanatizmus szerintem kicsit amúgy is túl van misztifikalva.
Alapvetően minden a használati útmutatóban felsorolt olaj jó, bajt nem okozhat, de ugye mindig érdemesebb a kisebb viszkozitasut választani, egészen addig, amíg nem kezdi el enni a motor.
Mondjuk enyembe már azért se tennék 0w20-at, mert ugyan csak 140k km van benne, de szigorúan 20k km-enkent szervizeltek, ami hiába a hivatalos szervizintervallum, de akkor is brutál sok.Visszatérve a márkákra. Azert, mert valami motul, vagy eneos, még nem feltétlen lesz jó olaj, vagy a célnak megfelelő olaj.
Ki kell tapasztalni, hogy az adott autó az adott olajjal hogy viselkedik, eszi, nem eszi, mire van használva, sokszor tiltason, porgetve, vagy csak kruzolva. Nem mindegy, hogy ennek megfelelően milyen olaj megy bele. Swift sport-nal egy kicsit beleastam magam a témába, mert az ajánlott 5w30-as olajat ette (eneos sustina 5w30). Persze nem kruzolva, hanem erősen hajtva.
Ugye adódott a felvetés, hogy váltok 0w40-re, de forumtarsak (teljesen jogosan) lebeszeltek róla. Attol, ha lassabban szivattyúzhato az olaj, csak rosszabbat teszek, kiélezett helyzetben rosszabb lesz a hoelvezetes pl.
Utána hetekig olaj adatlapokat nézegettem, és adott viszkozitasi osztályon belül is óriásiak az eltérések.
Pl. A liqui moly top tec 4300 a viszkozitas osztályon belül a sűrűbben közé tartozik, ellentétben pl. az eneos sustina 5w30-al, ami szinte a 0w20-as viezkozitasi osztály közelébe van inkább. A LM ezen típusának az 5w30-as viszkozitasu olajak kozul a legjobb HTHS (magas hőmérsékleti / nyirasi viszkoitas) viszkozitasi ertke van.
Ezeknek az ismeretében választottam abba az állapotú motorba az adott használatra azt az olajat, és láss csodát, ugyanúgy hajtva, és taposva nulla lett az olaj fogyasztás, az ugyanolyan viszkozitasi osztályú sustinabol meg liter számra evett. (1 liter / 6000 km kb.)
Az már balszerencse, hogy utána pár hónappal el is loptak, rohadjanak meg.Abban viszont egyetértek,ha most vennék új nullkilometeres Hondát, 1.8 vagy 2.0, akkor csak 0w20 eredeti Honda olaj menne bele, pont.
De ilyen hideget és meleget is kapott hasznalt motorokba vagy bejön, vagy nem. -
Kornel
veterán
válasz
LógaGéza #40903 üzenetére
Mondom az UFO-ba biztos, hogy nem az 5w40 való...
De azért olcsó volt 😉Aladdin: az én használati útmutatómban 5w30 az ajánlott olaj.
Csak részben tartozik ide, de másik (de mégiscsak japan) motorral volt már tapasztalatom.
Splash k12b motorjának a gyári ajánlott olaja a 0w20, könyve szerint is.
Eredeti eneos 0w20-al télen még jó is volt, de nyáron, nagy melegben olyan "folyékony" volt, mintha víz lenne a motorban. Ilyenkor jól hallhatóan megnott a lánc hangja, nem csorgott, az túlzás, de füllel hallható volt a különbség.
Eneos sustina 5w30-al ez teljesen észrevehetetlen volt.
0w20-bol pár decit csipegetett is, 5w30-bol semmit. -
runner 125
nagyúr
Tyű, hófehér TypeS, kézi váltóval.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest