Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
galuska95
aktív tag
Sziasztok!
Előző hónapban igényeltem OTP juniort. Megkötöttem a szerződést megkaptam a kártyát minden szuper, utaltam is rá pénzt, de most látom hogy levontak 502 Fotintot havi csomagdíjra.
Nem volt az utaláson kívül semmi más tranzakció rajta, ne mfizettemv ele, nem utaltam róla (csak ugye rá). A számlavezetés elvielg 0ft a kártyadíj 0 ft, nem igényeltem más szolgaáltatást, 22éves vagyok. Mi akkor ez a csomagdíj? havonta elég soknak gonodlom ezt a fél ezer forintot a semmire.Köszi!
-
m0ski
aktív tag
válasz
Brandynew #8658 üzenetére
Forint számla van a kártya mögött.
Erste ÁSZF:
"3.7.5.2. A bankkártyával végzett tranzakciók elszámolása,
Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett Tranzakciók elszámolása:
Külföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt bankkártya használat esetén a Tranzakció eredeti összegét és devizanemét a Visa nemzetközi kártyaszervezet az általa alkalmazott napi árfolyamon HUF-ra váltja az alábbi módon:
1. amennyiben a Tranzakció devizaneme nem EUR, először EUR-ra, majd ezen EUR összeget HUF-ra,
2. amennyiben a Tranzakció devizaneme EUR, úgy a Tranzakció eredeti összegét HUF-ra,
majd ezen HUF összeg kerül terhelésre a Számlatulajdonos bankszámláján a feldolgozást követő banki munkanapon
(könyvelési nap)." -
m0ski
aktív tag
válasz
Brandynew #8655 üzenetére
Szia!
Nekem az Erstés hang azt mondta, hogy a VISA EUR alapú, és a kiszamolo ezen cikkje is ebben erősít meg.
Pont a kettős konverzió miatt egy EUR vásárlást néztem, és ott is különbség van a VISA honlapja és a könyvelt összeg árfolyama között. Nem sok, ~30 fillér, de akkor se egyezik.
Egyébként akár EUR akár USD alapú a VISA kártya, egyik valutával se stimmelnek a vásárlásaim árfolyamai. Írtam is emiatt egy szívhezszóló levelet az Erstének.
-
Brandynew
őstag
Emlékeztek, hogy panaszkodtam az OTP-hez viszonyított magas banki költségekre az ERSTE-nél? Csak át kellett menjek az Erste Kolléga Plus díjcsomagba és most a számlavezetéstől a csbm-on át az átutalásokig minden 0 Ft
Igaz, a dombornyomott kártyáért évi 3.950 Ft-ot kell fizetnem, de ez az összes banki költségem, és még kigondolom, hogy kell-e nekem egyáltalán dombornyomott kártya.
-
Brandynew
őstag
https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates
Belekalkuláltad azt is, hogy a VISA elszámolási egysége dollár alapú, így végez egy USD-EUR konverziót is?
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Erste VISA kártyához tartozó váltási árfolyamokat hol találok?
Sem az Erste honlapján levő, sem pedig a VISA honlapján levő kalkulátor nem azt az árfolyamot hozza, mint amivel a könyvelés történt
-
Brandynew
őstag
válasz
smallmer #8649 üzenetére
Nem, hanem vételi árfolyamon.
Remélhetőleg Master Cardod van, mert annak az elszámolási egysége euro, a Visa-nak dollár. Így ha te Euróban fizetnél forintszámláról, de Visa kártyád lenne, akkor a bankod dollárra váltaná a forintot, a kártyatársaság meg átváltaná a dollárt euróra. Mindkétszer vételi árfolyamon.
Ha PayPalon keresztül fizetnél kártyával, akkor arra figyelj, hogy állítsd be, hogy a bankod intézze a váltást (minden egyes fizetésnél be kell állítani az árfolyamra kattintva), mert a PayPal mindig rosszabb árfolyamon vált.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Külföldi rendelés esetén ha online fizetem az árat (Németország euro), akkor az OTP mi alapján számítja az euró értékét? Középárfolyamon?
Köszönöm
-
Atomgeszi
nagyúr
Igen, közben megnéztem egy IBAN validatorral is.. ő is azt írja
"This IBAN has the correct length for this country (Hungary).+
Bankleitzahl (bank code) 104: This Bankleitzahl (bank code) is correct.-
Account number xxxxxxxx xxxxxxxx: The checksum in the account number is incorrect.-
IBAN HU911040xxxxxxxxxxxxxxxx: The IBAN contains an incorrect checksum." -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
OTP Smartbankból akartam utalni egy KHB bankszámlára, amit úgy adtak meg, hogy "KHB HU91 1040 (és itt a maradék szám) 1040"
Beírtam 91 nélkül ugye a 1040 - többi szám 1040 és azt a hibát kapom , hogy "A kedvezményezett számlaszám nem felel meg a CDV ellenőrzés feltételeinek"
Ez most mi? X éve már utalok, de ilyennel még sosem találkoztam.
-
axioma
veterán
válasz
Directors #8642 üzenetére
Szerintem ha a bankig eljut, ok mar rutinbol kezelik, az addigi ut a nehezebb (azert ezeket kulon, kezzel szokas kezelni ugy tudom). Szoval ha azt a (valoszinu) valaszt kapod, hogy nem tudjak mert naluk nyoma sincs, ok x oran belul feldolgozzak, akkor a kereskedotol kerj egy mentest a tranzakciorol amin visszaforditott... melyik bankon at (az o kartyaelfogadoja) es mikor.
Nem fog bentmaradni a penz, de siman nagyon elhuzodhat. A lenyeg, hogy biztos elinditotta-e...
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Villanyszerelés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest