Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19701) ottalai válasza Lauda (#19699) üzenetére


ottalai
lelkes újonc

A legnagyobb tisztelettel, ez nem igaz. Lehet. A legfőbb oka -azon túl, hogy miért ne lehetne-, hogy önmagában egy számlaszámból nem derül ki, hogy azt milyen devizában vezetik (ebben a tekintetben a forint is egy deviza). Magyarul úgy általában a küldő, fizető félnek fingja sincs arról, hogy milyen devizanemű számlára utal.

(#19702) Astery válasza ottalai (#19700) üzenetére


Astery
senior tag

Köszönöm a választ.

(#19703) SzGee válasza Lauda (#19699) üzenetére


SzGee
aktív tag

dehogy - ezt hívják konverziós jóváírásnak

kleinguru:
hogy ez az OTP-nél mennyibe kerül az számlacsomagfüggő, keresd meg a hirdetményben - deviza jóváírás díja a számla devizanemétől eltérő devizanemben - ez a pontos neve

If you leave me, can I come, too?

(#19704) ACE-


ACE-
addikt

ERSTE George meg a mobilbank már írja a zárolások részleteit... Valaki próbálta tényleg díja van a PUSH üzenetes értesítéseknek?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#19705) Veron válasza ottalai (#19695) üzenetére


Veron
őstag

persze, úgy értettem, hogy a fizetéseink az Erstébe mennek, így nem kell plusz igazolás. amivel nem lenne baj, de plusz napok, mire megszerzem és nekem nincsenek plusz napjaim ebben a helyzetben.

fun fact: közjegyzővel hitelesített meghatalmazást kért az Erste, hogy feleségem nevében eljárjak. viszont ez jogszabályellenes a közjegyző szerint és kézzel írt, vagy géppel írt tanúzott meghatalmazás is hasonló bizonyító erővel bír.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#19706) ACE- válasza Veron (#19705) üzenetére


ACE-
addikt

Sőt, ha a meghatalmazást a feleséged elektronikus aláírásával látod el, az is teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül... azt is elfogadhatnák.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#19707) cocka válasza ratcache (#19690) üzenetére


cocka
veterán

A Curve nálam is a kalap szar kategória volt. A folyamatot első regisztrációt követően nem lehetett az ügyfélszolgálat segítsége nélkül végigvinni. A kártya szinte azonnal megjött kitöltéstől számítva kb. 1 hét alatt, és utána be tudtam mögé a bankkártyáimat regisztrálni, de nem lehetett valami megerősítő kódot a főkártyához beírni, mindig elutasította. Kb. 5 hét múlva írták meg, hogy hát még kellenének adatok meg blabla.. Mondom jó, akkor ha itt minden kis piszlicsáré alapfolyamatra 5 hetet kell várni, akkor részemről sztornó. Nem érdekel az se hogy mit tud. Ha bármi gond lesz fizetésnél minden alkalommal hetekig kell várni a pénzemre? Hagyjuk.

(#19708) ACE- válasza cocka (#19707) üzenetére


ACE-
addikt

Az, hogy mennyit kell várni a pénzedre, bankfüggő. Bizonyos esetben a Gránit pl. 30 napig zárolja az összeget, ha 30 nap után sem történik meg a pénz "kérése", akkor törli a zárolást. De van olyan bank ahol 1-2 hét ugyanez az idő, a Revolut-on pedig pár munkanap. De ÜFSZ. azonnal is feloldja, ezért használom azt, sok a Gbit-em és így a legcélszerűbb, legpraktikusabb, meg a Recash is műkszik így.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#19709) INGJOKE


INGJOKE
veterán

Nah de jó ma beállítottam az új számom a bankba, hogy jöjjön sms, most meg megjött, hogy 06.30-tól elveszik az ingyenes opciót. Köszi Erste én így szeretlek. Marad akkor az ami eddig mióta nem jött meg az sms, belépek a szuper appba és megnézem mi van. :)

(#19710) Lauda válasza ottalai (#19701) üzenetére


Lauda
félisten

Mikor osztrák cégtől kaptam a fizut, kellett nyitnunk deviza számlát. Persze ennek az is lehet az oka, hogy ne buktázzon az ember a váltásnál.

Ebben neked van igazad, kevertem a dolgot ezek szerint.

[ Szerkesztve ]

(#19711) kuksa90 válasza cocka (#19707) üzenetére


kuksa90
őstag

Csatlakozom. Két hétbe telt a regisztráció, utána sem működött. Jó szétpattintó szerszám lett belőle...

»» Redmi Note 13 ProPlus5G 12/512««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««

(#19712) cocka válasza kuksa90 (#19711) üzenetére


cocka
veterán

Engem az cseszett fel, hogy egy teljesen 0 km-es usernek is az ügyfélszolgálatot kell MINDENKÉPP csesztetni, ha egyáltalán merészeli használni a szolgáltatást.

(#19713) Brandynew válasza cocka (#19707) üzenetére


Brandynew
őstag

"valami megerősítő kódot"

Ez user error volt, ha így fogalmazod meg. Kellő kompetenciával pöccre működik minden, ha pontosan érted, hogy mit csinálsz és átlátod a felületet, akkor nincs vele gond. Aláírom, hogy ezek a tech dolgok nem mindenkinek valók, sokan ezért használnak készpénzt.

Tudom, hogy szeretnéd hinni, hogy a Curve hibája, hogy nem tudod használni, de nem így van.

[ Szerkesztve ]

(#19714) Veron válasza alakesh (#19694) üzenetére


Veron
őstag

a Sberbank nem volt hülyeség, elég rugalmasak a bírálattal. inkább másik bankot választanák, de csak ezt lehet online, gyorsan intézni, úgy tűnik.
esetleg a bankmonitornál lehetne futni egy kört még.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#19715) kuksa90 válasza cocka (#19712) üzenetére


kuksa90
őstag

Én az öt hét alatt két válasz után feladtam, csesztetésig el sem jutott. :D
Aztán a Wise elkezdett működni érintéses GPay-al, és hagytam a fenébe. Aztán pár hónapja érdeklődtek, hogy miért akadt meg a regisztrációm, visszaírtam nekik, hogy ha egy sz@ros irányítószámmal nem boldogulnak, akkor mit akarnak a pénzemmel? Azóta kuss van...

[ Szerkesztve ]

»» Redmi Note 13 ProPlus5G 12/512««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««

(#19716) axioma


axioma
veterán

Jott sms az erste-tol hogy megszuntetik a kartyaort. Akkor legalabb tuti hogy nem szo nelkul atraknak masba, tok erdekes hogy nem is tolta a kepembe hogy van masik lehetoseg, csak hogy nezzem meg a honlapon.

(#19717) cocka válasza Brandynew (#19713) üzenetére


cocka
veterán

Őszintén? Nem emlékszem már rá, mert nem tegnap csináltam. Valami 4 jegyű fos rémlik. Ha jól emlékszem a főkártyájuk utolsó 4 jegye. Egyszer sem fogadta el, már az elején sem. Ez aztán marhára user error. Ez rohadtul nem user error. Hogy az általuk kiküldött kártyán szereplő kártyaszám utolsó négy jegyét váró programrész ELSŐRE nem fogadja el a számot. Aztán meg gyökölhetsz az ügyfélszolgálattal, hogy mi van már, mert természetesen amíg nem írod be, addig semmit nem csinálhatsz, csak ügyfélszolgálattal beszélhetsz vagy hozzáadhatod az alap bankkártyáidat. Egyébként ezt a kártyahozzáadások UTÁN nem fogadta el. Szóval még az se lehetett a nyűgjük, hogy mert egy kártya sincs beregisztrálva. Érdekes, az a fajta regisztráció zökkenőmentes volt.

Tehát összefoglalnám a lényeget: ha végigviszed a folyamataikat, akkor is heteket kell várni arra, míg lehetővé teszik a további adatok feltöltését és amíg ez nem történik meg, addig parkolópályára van rakva HETEKIG a teljes folyamat. És akkor elnézést kéregetnek... az az eltelt időt már nem pótolja. Na ezért hagytam őket a francba.

Tehát burkoltan hülye vagyok, amikor már 2005-ben ebayről vásároltam paypalon keresztül. Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#19718) cocka válasza kuksa90 (#19715) üzenetére


cocka
veterán

Hát igen, nekem a Wise-zal egy másodpercig nem volt problémám. Főleg az tetszik, hogy weben is lehet regisztrálni, nem kell hozzá mindenáron Android.

Curve vs. Wise versenyben, akármennyire is drágább a Wise, én ez utóbbira szavazok, mert nem váratnak a processekkel feleslegesen.

(#19719) MasterMark válasza cocka (#19717) üzenetére


MasterMark
titán

Nem azt kérte ez szinte biztos, igen ezt hívják user error-nak.

Ott csinál egy próbaterhelést, annak a közleményéből kell a kód a csillag után.

Switch Tax

(#19720) Brandynew válasza cocka (#19717) üzenetére


Brandynew
őstag

Folytathatjuk, de ahogy MasterMark is írta, egyre több bizonyítékot adsz az user errorra.

Nem mindenkinek való.

(#19721) cocka válasza MasterMark (#19719) üzenetére


cocka
veterán

Jó akkor nem azt kérte.. Mit emlékszek én már vagy másfél éve volt. Egy a biztos, a beírt kódot nem fogadta el.

egyre több bizonyítékot adsz az user errorra.

Te meg azt nem fogod fel, hogy nem emlékszem rá. Örülj neki, hogy te minden hasonló folyamatot baromi pontosan megjegyzel és nálad nincsenek user errorok soha, ahol te vagy a user.

Te meg egyre inkább bizonyítod, hogy kell másokat leszólni anélkül, hogy egyébként ismernéd az illetőt vagy tudnád, hogy milyen userbuktató folyamatokon jutott-e már túl.

[ Szerkesztve ]

(#19722) MasterMark válasza cocka (#19721) üzenetére


MasterMark
titán

Azért nem fogadta el, mert nem azt írtad be amit kellett volna. Egyébként elég egyértelműen elmondja, hogy mit is kell beírni, sőt még egy minta is van rá valami CRV-*1234 és onnan kellenek a számok.
Nem a kártyaszámodat kell beírni, annak nem sok értelme lenne.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#19723) cocka válasza MasterMark (#19722) üzenetére


cocka
veterán

Miután ránéztem a kártyámra, emlékeztem, hogy utolsó négy jegyet kért. És jól emlékeztem, mivel annyiszor írtam be azt a négy jegyet, hogy beégett az agyamba.

Amiről te itt irkálsz (CRV-1234) az csupán a saját kártyáid felregisztrálásakor kell.

Tessék idézem:

To activate your card, open the Curve app on iOS or Android and tap the “Account” tab in the navigation bar. Then select “Activate your Card” and enter the last four digits of your Curve Card number when prompted

[link]

És ez nem működött az istennek se. Aztán 5 hét múlva felvették velem a kapcsolatot, mondván vmi technikai hiba van és további adatokat kérnek. Meg hogy nagyon leterheltek. Tehát ennyit a user errorról.

Sokszor a másik oldalnak is nehéz beismerni, hogy nem user errorról van szó. Meg se fordult volna a fejemben a Curve regisztráció, ha nem tudnék angolul vagy nem érteném, hogy mit akarnak tőlem. Mégis hogy beszélgethettem volna az ügyfélszolgálattal, ha olyan hígagyú vagyok, hogy egy közleményt nem tudok megkülönböztetni a kártyaszám utolsó négy jegyétől?

Szóval nagyjából most 1:0 a javamra, főleg hogy valószínűleg nemcsak engem várattak 5 hetet a kártya aktiválás előtt.

Még mielőtt újabb hülyének nézés a válasz:

Before you can activate your Curve Card, you need to make sure you’ve got the following in place:

An EEA issued Mastercard® or Visa debit or credit card in your own name, verified by either 3DS or microcharge, on your Curve account.
A verified email address.
A verified phone number.

3 bankkártyát is sikeresen felregisztráltam nekik. Egyik után se fogadta el a főkártya aktiváló kódját. Tehát mindhárom feltétel pipa, utolsó négy jegy beír: fail. Egyébként meg tele van a net ezzel a problémával, hogy nem sikerül a Curve kártyát regisztrálni.

[ Szerkesztve ]

(#19724) cocka


cocka
veterán

https://community.curve.com/t/cant-activate-my-curve-card/7586/3
https://community.curve.com/t/cant-activate-curve-card/24029/3

És ez csak kettő. Nálam ugyanez volt a hibaüzenet, de nyilván ez is az én hibám.

[ Szerkesztve ]

(#19725) MasterMark válasza cocka (#19723) üzenetére


MasterMark
titán

Én nem emlékszem, hogy nekem kellett volna ilyesmit csinálnom, de simán lehet, hogy ugyanígy volt, csak azzal nem volt gond.

Az ügyfélszolgálat végül meg tudta oldani?

szerk.: Az a baj kevered a kártya regisztrálást azzal, hogy a curve kártyát aktiválod. Ezért kicsit félreérthető amit írsz.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#19726) ACE- válasza MasterMark (#19725) üzenetére


ACE-
addikt

Szerintem nem keveri, jól írta, és korábban itt is többen mondták már, hogy hasonlóan jártak, hogy nem tudták aktiválni a megérkezett fizikai Curve kártyát.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#19727) MasterMark válasza ACE- (#19726) üzenetére


MasterMark
titán

Arra gondolok, hogy a kifejezést keveri:

Egyébként meg tele van a net ezzel a problémával, hogy nem sikerül a Curve kártyát regisztrálni.

Szerintem itt is az aktiválásról van szó, nem regisztrálásról.

Azaz kártya regisztráláskor kell a 4 jegyű kód a közleményből. A Curve kártya aktiválása, az meg egy másik téma.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#19728) cocka válasza MasterMark (#19727) üzenetére


cocka
veterán

Bocsánat, fáradt vagyok az ilyen szőrszálhasogatáshoz. Szerintem ACE- meg akarta érteni és meg is értette, amit írtam. Te pedig nem akarod, csak azt nézed hol találhatsz fogást rajtam. Szép.

(#19729) MasterMark válasza cocka (#19728) üzenetére


MasterMark
titán

Nem kell hisztériázni, regisztrációt írtál, azért nem teljesen értettem mi a gond, és gondoltam arra, hogy a CRV-1234 kódról van szó.

De tisztázva lett, de még abban a hozzászólásodban is egyszer így egyszer úgy írtad. Emiatt volt nehéz eligazodni azon amit írtál.

Kiderült az a lényeg, nem user error volt.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#19730) Veron válasza Veron (#19705) üzenetére


Veron
őstag

megérkezett a hivatalosnál is hivatalosabb válasz az Erste panaszkezelési osztályától: miszerint lakcímmódosításhoz mindenképp személyesen be kell fáradni. de ők nagylelkűek és csak most csak nekem ettől tekintenek, ha ügyvéd által ellenjegyzett meghatalmazással felvértezve megyek a fiókba.

ehhez ragaszkodnak, én meg ahhoz, hogy akkor bizony ba****k meg. válaszoltam is adekvát módon az ügyfélszolgálatuknak, intelligens módon. [kép]
már kértem a bankmonitort, hogy találjanak valami jó kis lakossági csomagot nekem.

amivel szívás lesz az az Erste brókernél lévő 2020-as TBSZ számla. vagy a folyószámlát megszüntetem és a befektetési megmarad, vagy minden megszűnik, de adóznom kell az eszközök után.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#19731) ottalai válasza Veron (#19730) üzenetére


ottalai
lelkes újonc

A TBSZ egy külön jogviszony. Megtarthatod, de át is viheted másik szolgáltatóhoz, ugyanarra a célra, TBSZ-re, anélkül, hogy a lekötés megszakadna.

(#19732) Lauda válasza ACE- (#19704) üzenetére


Lauda
félisten

Észrevettem én is minap. :D Érdekes, hogy szóba került itt és utána pár nappal már változott is a helyzet. :D

(#19733) ACE-


ACE-
addikt

Van valami legális trükk rá, hogyan lehet kiMAXolni az Erste MAX kártya 1%-át, ha a 4% már semmiképpen nem jön össze? Tudom, költeni kell annyit máshol, de ha a sem jön össze? Olyanra gondolok hogy pl. a lottótársaságban a Szerencsejáték fiókba úgy töltöm fel a pénzt, hogy előtte Domino kártyát töltök Shell kúton, majd MCOM egyenleggel töltöm a Szerencsejáték egyenlegét. :U Mert ugye szerencsejátékra nem jár 1% sem, de így igen. :)

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#19734) Mauzes válasza ACE- (#19733) üzenetére


Mauzes
őstag

Azt azért számold ki, hogy mennyi a költésed és mennyit nyernél még vele, tekintettel arra, hogy csak 200k-ra jár Erste forint. Ha minden lehetséges vásárlásodat ezzel oldod meg (beleértve rezsi), szerintem elég könnyen ki van maxolva.

Ettől függetlenül egyszerű trükköt én nem ismerek, csak egy melósat (és nem túl korrektet): keress pár olyan e-kereskedőt, ahol a kártyával fizetett termék vásárlásától ha elállsz, akkor a vételárat lehet visszakérni bankszámlára. Én már többször futottam bele ilyenbe, bár direkt soha nem játszottam ezzel pár száz vagy ezer forint jóváírásért cserébe.

Vagy közeli rokonodnak havonta kifizeted nagyobb vásárlásait és ők cash-ben visszaadják.

[ Szerkesztve ]

(#19735) mályva


mályva
aktív tag

Sziasztok
Bitsafe kártyáról valaki tud valamit? Bitsafe-n mik a dijak? Utalhato onnan wise-ra? köszi

Megbízhatóságom: 210 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა

(#19736) Lauda


Lauda
félisten

Azt lehet tudni, hogy az erste mennyi havidíjat számol a george webjük őrszem szolgáltatásáért? Nyilván ha már fizetős lesz.

szerk: visszakerestem, számlánként 250ft+ kártyánként 250ft, így 750ft havonta. :W

[ Szerkesztve ]

(#19737) RR-13 válasza Lauda (#19736) üzenetére


RR-13
őstag

Sajnos igen, és +25 Ft/db sms díja, ha a weben azt állítja be valaki a Push helyett.

Egyébként botrány, hogy az Erste is tisztában van ezzel a hiányos lebutított, félkész George-al! :(((

A jövőben nem lehet majd a George-ban állandó kártya limiteket módosítani, tehát nem csak most nem, hanem egyáltalán nem lehet majd. :W

Pár db, részben haszontalan fejlesztés lesz, de engem pl. a negyede sem érint azoknak. :(

Itt a szép lista:

Ami nekem még hiányosság, hogy a zárolt tételeket nem lehet pdf-ként menteni, abban ugyanis sokkal részletesebb adatok vannak, mint a könyvelt tranzakciónál. :(((

(#19738) Lauda válasza RR-13 (#19737) üzenetére


Lauda
félisten

Megnéztem a jelenlegi számlámat, 355ft a havidíja és 259ft-ot von le az sms szolgáltatás havidíjra. Az sms darabdíjat nem tudom, meg kellene nézni a kondícióknál, egyébként Erste Szimpla Bankszámla. Ezek szerint itt még nincs különválasztva a számla és a kártyák figyelésének díja. :F A jelenlegi állapot szerint minden számlamozgásról üzen, ha egyenleglekérdezés történik kártyával, akkor is. Van egy főkártyám és egy virtuális kártyám a számla mellé.

Nem tudom az őrszem szolgáltatásoknál az I. és II. pont között mi az eltérés.

[ Szerkesztve ]

(#19739) pictigjis válasza Lauda (#19738) üzenetére


pictigjis
senior tag

pedig egyszerű. az egyik csak a számlamozgásokra vonatkozik (beérkező utalások pl.), a másik meg csak a kártyás tranzakciókra

nem változott a véleményem, rablás, amit csinálnak

[ Szerkesztve ]

(#19740) Brandynew válasza Lauda (#19738) üzenetére


Brandynew
őstag

Amúgy mire jó ez az értesítés dolog? Naponta 1-2x ránézel a mobilappra, ha nagyon érdekel és annyi, nem? Régen én is kaptam minden szarról sms-t, de aztán rájöttem, hogy csak idegesít, minek?

[ Szerkesztve ]

(#19741) Lauda válasza pictigjis (#19739) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm!

(#19742) Sanyi.mTs válasza Brandynew (#19740) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

én hetente vagy ritkábban nézek rá. ha nem lenne fizetős a push értesítés fizetős (erste-nél) simán beállítanám. Jó tudni, hogy mikor változik az egyenlegem.

CIB-nél ez teljesen ingyenes, az app-ban be van állítva és kapom az értesítést vásárláskor és utaláskor.

(#19743) Lackooo84 válasza RR-13 (#19737) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

A jóváhagyásos sms-ért nem lehet pénzt kérni ez abszurd.

The Truth is out there...

(#19744) ACE- válasza Sanyi.mTs (#19742) üzenetére


ACE-
addikt

Gránitnál is ingyenes, nem is tudom hogy van-e még más bank, ahol ilyenért pénzt kérnek...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#19745) Lackooo84 válasza ACE- (#19744) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nem is kérhetnek ez egy vicc. Gondolj bele akkor minden 2 lépcsős azonosítós sms-ért is stb fizetni kellene... na ez nálam borítaná a bilit az tuti!

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#19746) cocka válasza Lackooo84 (#19745) üzenetére


cocka
veterán

Ja vagy ha elvész a telefonod és esetleg huzamosabb ideig nem tudsz másikat venni, csak gyorsan valami nyomógombos szart, mert akkor épp csak arra van pénzed, arra meg muszáj sms értesítést kérni.

(#19747) cocka


cocka
veterán

CIB-nél bevezették (csak most kaptam róla smst, mondom ugyan mi újat írhatnának még a PSD2-es neten történő kártyás fizetésről), hogy már hard tokennel is jóvá lehet hagyni. De milyen korrektek, hogy mindenkit presszionáltak az app kártyaautentikációs részének használatára, mindegy, hogy már volt meglévő hard tokene. Aztán aki szart az egészbe, annak áprilistól lehet csak hard tokent is használni, HA eddig nem regisztrált a kártyaautentikációs hülyeségre.

Ez nekem lenne opció, mert tojtam az egészre, ugyanakkor most hogy már csak hard tokennel is használhatnám meg már azért nem érdekel, mert netes fizetésre nem cibes kártyát használok. Wise-nál nem kell ilyen többkörös ügyfélszopató procedúrát végigvinni, ha neten akarok fizetni.

(#19748) adam0913


adam0913
tag

A CIB mobil alkalmazásánál nincs lehetőség tételesen is megnézni a zárolt összeget? :F

[ Szerkesztve ]

(#19749) sifarr válasza adam0913 (#19748) üzenetére


sifarr
senior tag

A CIB mobil alkalmazásánál nincs lehetőség tételesen is megnézni a zárolt összeget? :F
De, láthatod. Itt olvashatsz a megoldásról.

(#19750) Lauda válasza Lackooo84 (#19743) üzenetére


Lauda
félisten

Mi miatt ne lehetne pénzt kérni érte?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.