Hirdetés

Aktív témák

• dabadab

titán

válasz Kkocos #74 üzenetére

Eleg nehez am ugy vitazni veled, hogy lathatoan nagyon nem vagy kepben a vita targyat illetoen.

Pl. a kod ujrafelhasznalasa alatt a forraskodrol van szo: hogy ne kelljen ugyanazt a kodot tobbszor leirni, hanem eleg legyen egyszer belerakni a base classba (haho, memoriamegtakaritas!). Valamint olyat sem mondtam, hogy nem teszi atlathatobbat a kodot (mar hat azza teszi a ketszintu strukturalassal (osztaly/metodus)), csak nem ez a fo szerepe.
    Az olyan ex cathedra kijelentesekkel, hogy "Az adtok ma' reg gatyaba vannak razva, OOP-nak semmi koze sincs hozza!", meg nem nagyon tudok mit kezdeni, azonkivul, hogy szinten ex cathedra kijelentem, hogy "de nem" :)

Az automatizalasra meg alljon itt egy pelda:

C++:

void A::B(int p)
    {
    X o;
    o.f(p);
    }

ugyanez C-ben:

void B(int p)
    {
    Xp ptr;
    int res;
    X_init(ptr);
    X_f(ptr,p);
    X_del(ptr);
    }

Latod, hogy mar egy ilyen rovid kodnal is mennyi gepelest meg lehet takaritani? Es itt nem csak arrol van szo, hogy ne kopjon el az ember ujja, hanem arrol, hogy joval kevesebb lehetoseg van a hibazasra.

"Pelda: Van egy motorod, amit vezerelni akarsz egy convertizoron keresztul. Irsz ra egy altalnositott procedurat, ami megenged tobb fele vezerlest is. De most teszemazt csak jobra/balra akarod forgatni, semmi egyebb kulonos parametrizalas nem akar vegrehajtani. Nah most a fugvenyedhez rendelt adatbazis merete sokkal nagyobb, mert az nem csak egy egyszeru funkciohozz lett megirva"

??? :F
    Ha egyszer csak jobbra meg balra akarod forgatni, akkor irjal olyan kodot, ami jobbra meg balra forgatja. Meg egyaltalan, mi koze az OOP-nek ahhoz, hogy egy adott eljarast milyen bonyolultan irsz meg?...

"nem fogott meg az OOP, es a vele jaro vizualis maszlag elonye"

??? :F
    Az OOP-vel nem jar egyutt semmilyen vizualis maszlag, gyakorlatilag az osszes C++ kodot a ket dolgos kezemmel potyogtem a szovegszerkesztobe, sot, a legtobb programnak egyaltalan nem is volt GUI-ja.

Aktív témák