Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.tom
őstag
Ez nem teljesen így van: a BTX egy form factor, mint az ATX, de más az alaplapi komponensek elrendezése is, és emiatt más a ház elrendezése.
Ez egy sima ATX build, csak fejjel lefelé van az alaplap, és átfordítva a ház másik oldalára, hogy az I/O portok hátrafelé nézzenek
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
válasz marinea2 #73008 üzenetére
Igen, inverted build.
Ebben a házban ez úgy kivitelezhető, hogy az egész alaplaptálca fejjel lefelé fordul. Számomra az az előnye, hogy ilyen módon a ház jobb oldaláról hozzáférhető a gép belseje, nem a szokásos bal.
Hátrányok: a PSU shroud miatt nehezebben hozzáférhetők az alaplapi CPU PWR kábelek, és a PSU shroud sem volt éppen könnyen behelyezhető
A VGA PWR kábel hossza elég necces, ha cserélem a kártyát, ahhoz már valszeg hosszabbító kell (vagy nem lesz szép a kábel vezetés).
SATA kábelekből kellenek az 50 cm hosszúak (vagy szintén nem lesz szép a kábelvezetés, ez még nálam sem tökéletes). -
v.tom
őstag
Sziasztok, gondoltam megosztom én is az új build-emet, ami 10 év után az első desktop PC, amit magamnak raktam össze.
Vannak még hiányos / javítandó dolgok, de kezdetnek megteszi. Készítek majd több, és igényesebb képet is részletekről.Pár infó és tervek:
A ház egy Be Quiet Dark Base Pro 900 Rev.2, inverted build-et építettem, egyrészt mert lehet, másrészt mert érdekelt, harmadrészt pedig balra van tőlem az asztalon a gép, és így látok bele.Rövidesen az egy megmaradt HDD rack is kikerül a gépből, mert az alaplapom 3db m.2 slottal rendelkezik, amiből jelenleg egyet sem használok.
A jelenlegi VGA (Sapphire Nitro+ RX580) erősen csereérett, ha megvan, akkor tervezek és építek egy custom anti-sag bracketet, mert inverted build-hez a piacon kaphatók nem jók.A jelenlegi CPU hűtő (Deepcool AK500 Zero Dark) helyett egy AIO kerül be. Mivel a ház gyk. bármekkora radiátort képes fogadni, ezért elég tág határok között válogatni, de a döntés még nem született meg a típust illetően.
A konfig többi része:
- AsRock x570 Phantom Gaming X alaplap
- Ryzen 5 5500
- Sapphire Nitro+ RX580 8GB
- 2x8 GB G.Skill 3600 Mt/s CL16 DDR4
- 2x 3,5" + 2x 2,5" HDD + 2x 2,5" SATA SSD
- EVGA BQ 750W PSU
- 5x Arctic P14 PWM PST venti
- 1x Arctic P12 venti -
v.tom
őstag
Én is ezen gondolkodom, de a ph keretein belül jól mutatna egy blog az induló gépekről, eredményről, stb. A szavazást viszont nem tudom, hogyan lehetne megoldani (biztosan van olyan oldal, ahol a feltöltött képeket lehet értékelni, pontozni valami módon, csak nem tudok egyről sem). Már össze is dobtam egy logout oldalt, csak addig, amíg a részletek nem tiszták, nem akarom kitenni címlapra.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Mostanában, ahogy nézegettem a képeket, rájöttem, hogy igen sok embernek van CM 690-e (nem meglepő). Arra gondoltam, hogy csinálni kéne egy cm690 modding contest dolgot. Kinek van a legjobb cm690-e a ph-n? Asszem logout-ban összedobom a dolgot.
-
v.tom
őstag
válasz S. Szabi #11325 üzenetére
Igazad van, tényleg tök ugyanolyan a két borda. Buffalo firestix, hyperx
Jah, és köszi az elismerő szavakat. A következő héten még tervezek némi csinosítást, kábelcserét-rendezést, illetve megjön az új lapom végre valahára, ami talán változtat még a megjelenésen.
-
v.tom
őstag
válasz gergobaby #6106 üzenetére
Hát, ha teheted inkább nagyobbat tegyél bele, mert a 8cm-es hangos, de legalább a légszállítása is alacsony... Lehet kapni kedvező áron a Cooler Master kikpacsolható világítású led-es ventijét, ami 12cm-es. 1000 ft körüli áron van, nagyon megéri. Sajnos amikor a házam csináltam, én is 8-ast terveztem bele, de igen megbántam azóta
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
válasz Veriakilis #6058 üzenetére
Na ez kib***ott jó lett! Minden elismerésem!
Megy privi! -
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
válasz djtoomi #5595 üzenetére
Jó lett.
Kicsit módosult az oldal.. Vannak új képek a galériában.
-
v.tom
őstag
Nah, elkészült az uj oldal, itt van pár kép a saját készítésű gépeimről is. Egyenlőre még nem közel sem teljes, de ami késik nme múlik. Szinte minden nap lesznek fenn uj képek.
casecon -
v.tom
őstag
Megvan neki az 5V, de a háttérvilágítás nem 5V, hanem 4,2V, és azt elfelejtettem, ugyhogy az smd ledek fele kiégett . Tesztelni a kijelző még jó lesz. Viszont nem ad képet. Én megcsináltam ugyanezen rajz alapján, de valahogy nme működött a dolog.
Egyébként nagyon fura ez a kötési rajz olyan szempontból, hogy a föld (ami elvileg a táp 0 ága, tehát a fekete vezeték) bele van kötve az lpt csatiba is.
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
THX Először megpróbáltam plexiből készíteni az előlapokat, de nem lehetett színre fújni, mert lejött a festék. Ezért üvegből készítettem el őket. Ez most fasza.
Jah egy kérdés: Van valakinek saját készítésű 2x16-os párhuzamos portos lcd kijelzője, amihez Displaytech kijelzőt használt? (az enyém Displaytech 162f). Elvileg mindent jól kötöttem, de mégsem stimmel a dolog. Jó lenne vkivel tapasztalatot cserélni.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Na, megvan a Crossfire. 2x 1650 pro Jobb mint a semmi
Egyre szarabb képeket csinálok
-
v.tom
őstag
válasz Szabikaa20 #4897 üzenetére
Így máris jobban néz ki.
-
v.tom
őstag
válasz Szabikaa20 #4893 üzenetére
Nem rossz, de egy kicsit több munkával sokkal jobb eredményt lehetne elérni.
-
v.tom
őstag
válasz Winner_hun #4876 üzenetére
Szerintem az ördög az apróságokban rejlik. Azért észre lehet venni itt is is jeleket. Nézd a tetőt és a ház hátulját. Szerintem sok munka kellhetett hozzá.
-
v.tom
őstag
Jah a hát színre van fujva, de mivel sürgetett az idő ezért még nincs lakkozva. Magasfényűre szeretném. A plexi egy spéci ragasztóval van beragasztva, de régebben csináltam szegecseltet is csak azzal az volt a gond hogy ha valaki vékony plexit rakatott be akkor könnyebben berepedt ha véletlenül megrúgták vagy valami. Mondjuk nekem a szegecselés is birta három évig, aztán véletlenül ráejtettem a plexire a vinyómat . Az betett neki.
-
v.tom
őstag
A kivágás dekopirfűrésszel készült egy kis meg egy nagy reszelő meg néhány segédeszköz közbeikatatásával. Jó nééhány házat csináltam már meg magamnak meg másnak is.
Ime néhány referencia:
1
2
Ez a gép Supr@ kollégánkat ékesítette(2004ben készült),( PH!-n elérhető)3
4
A kék gép a sajátom volt
5
Ez pedig egy idei munka. Szintén egy PH!-s kolléga, danilla házát díszíti. A mostani gépemmel együtt ez is ki volt állítva a győri Széchenyi Egyetemen megrendezett pályaválaszási kiállításon.Ha kell még kép akkor rakok fel.
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
Nos egy kis éjszakai kép, sajnos a kamera nem a legjobb(ponosaban jó szar), ezért nem tudtam normális képet csinálni. Az uv katódok mennek éppen. A ventik és a ventirács is egyedi átalakítás. A képen nem látszódnak a memóriahűtők, azok is egyediek.
-
-
v.tom
őstag
Van egy kérdésem. A linken található képen a kártya szélén található aranyszínű lemeznek vajon mi a szerepe a díszítésen kívül. Nekem nagyon tetszik. Ha lehetsges akkor beszereznék ilyet. Tud valaki valamit róla?
-
v.tom
őstag
Tetszik a kivágás keretének a megoldása. Miből csináltad?
Én a legelső kivágásom keretét felvágott telefonkábelből csináltam...mondjuk nem volt olyan rossz.Egyébként nekem sem egy ultradurva ház került átalakításra, hanem egy occsób kategória. Szerintem ezzel a legtöbben így vannak.
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
válasz hossszú #4232 üzenetére
Én os gondoltam erre, ézért van egy veni beépítve a ház elejébe és a másik oldallapon vannak szellőző nyílások. Így a házban most két keringési útvonal van. Ha ez nem bizonyul elégnek akkor a ház tetejébe fogok szellőzést építeni, egyedileg. Egyébként oda tervezem beépíteni a vezérléseket is a különbőző eszközökhöz.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest