Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Mármint a LED-tokon belül szokott anyagfáradásos hiba előállni. Mivel ezek párhuzamosan kapcsolódnak, a vibráló darab kiiktatható teljesen, hogy ne zavarjon, a többi még használható.
Feltételezve, hogy rendes javításra nincs valaki berendezkedve, tok műanyag részeit lerombolod egy fémeszközzel, alatta lesznek a fémfülek, azt meg leforrasztod.
#101162 Sir81
Úgy kell vágni, hogy zárlatba ne kerüljön, illetve ellenőrizni. Ha nem tartalmaz feszültségnövelő elektronikát és a tekercs csak zavarszűrő, akkor itt is párhuzamos chipek szerepelnek.
-
z2solti
tag
válasz
Ablakos
üzenetére
Ha már itt vagyok, meg próbálok segíteni. Én fejhalgató mebránjával csináltam.
Nem ajánlom a melegítést mert azzal éppen rögzíted a hajlásokat.
A po rszívó elsőre jónak tűnik de az az egész mebránt kikaphatja.
Én celluxot vagy annak megfelelő ragasztót javasolok. Nem árt ha alkohollal kicsit zsirtalanítod ( csak nagyon óvatosa). A ragasztót
a horpadás közepére kell nyomni és apró de határozott mozdulattal
felhúzni.Ezt többször kell megismételni. Ha kijön a teteje , még maradhatnak oldal huplik ott is így kell eljárni. Pepecs munka, de ha sikerül, szinte nyomtalanúl eltünik. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Olyat tapasztaltam, hogy a vékony anyagból készült menetes rész deformálódott és amiatt nem érintkezett rendesen, a foglalat belső érintkezőjével.
Egyébként fizikailag képtelenség, a párhuzamos lámpák (nem izzó, nincs benne izzószál), nincsenek hatással egymásra.
De az eszembe jut néha, több fórumon tapasztaltam: valakik (laikusok) szerint, amikor a lámpák sorban sorakoznak a plafonon, akkor sorba vannak kötve. Ez meg szakmailag röhejes.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- 8x16 ddr4 vízhűtéses ram
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ekkold