Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz E.Kaufmann #97740 üzenetére

"Tudom, nem illik, de fogtam, és rákötöttem a védőföldre a TV-t"

Ez ilyen beidegződés, hogy nem illik, mert szerepel valamelyik szabványban, hogy a kettős szigetelésű készülék földelése tilos. Ott az is meg lett indokolva, hogy a kettős szigetelés magasabb szintű védelmet jelent, amit a védővezető leronthat, amennyiben arra máshonnan feszültség kerül és azt átviszi egy másik gépre is.

De ilyen alapon félni kellene több dologtól, ami van a lakásban is és földelt. Gyakorlatban nagyobb gond, hogy a szerviztapasztalatok szerint is nyíródtak ki néha HDMI-bemenetek, mert nem földelt volt a TV vagy más eszköz és a kettő között feszültségkülönbség állt ellő. Peches dolog, mivel a HDMI eleve úgy lett tervezve, hogy ezt kivédjék, először a GND fémrészek érnek össze, ami egy kis szikrát is kiolt elvileg. Csak a gyakorlat ezt néha meghazudtolta.

Úgyhogy én is inkább azonos potenciálra hozok ilyeneket, azaz a védővezető szintjére, így megnyugtatóbb. Szerencsére a földhurok az analóg átvitelt kínozta, SCART, RCA, stb., míg a digitális kapcsolatokra nem hat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés