Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
kmisi99
üzenetére
Akárhogy is, hasonló esetekben diódát én sem szoktam, de az akku legyen védett, így nem tud 2,5 V alá merülni, csak hirtelen lekapcsol.
Asztali mérlegbe építettem régebben 2 x AA elemtartót, így alkáli elemmel nagyon sokáig elment. Cserélni csak a mérleg szétszerelésével lehet, de a nagy időtáv miatt ez kibírható. Később ebbe is raktam egy kis Li-po védett cellát.
Egy Rossmann személymérleg viszont, hiába esztétikailag szépen tervezett, de szinte használhatatlan, mindent lemerít, kezdettől fogva. Ráadásul elég hülyén mér, nem vált be. Többszöri rálépésre mást mutat, de ez is zavaró, hogy nem folyamatosan mintavételez (mint a konyhai), hanem beáll és kész. Utána le kell lépni és vissza, hogy ismét mérjen egyet.
-
mezis
félisten
válasz
kmisi99
üzenetére
Néhány készüléket én is elemzabálónak gondoltam. Aztán a "teszkógazdaságos" elem helyett egy márkás, jelzett lejárati idős CR2032-őt tettem bele. Már nem is emlékszem milyen régen. Nem minden elem ami fénylik.
Az egyiket már garanciáztatni készültem, mivel a kivett CR2032 feszültsége 3V fölött volt.
Megmértem a készülék áramfelvételét, elemtartóval összeforrasztottam a "műterhelést" és akkor láttam, hogy mennyit tud csökkenni egy ócska, gagyi elem feszültsége terhelésen. -
válasz
kmisi99
üzenetére
Nem, valószínű elkezdett dögleni a mérleg. Pár ilyen van itthon is, hogy már be se kapcsolt cr2032-vel, de akkuról még sokáig megy, vagy külső tápról bármeddig.
A saját szobamérlegem pl. egyáltalán nem megy cr2032-ről már, 4,2v-ot simán bekötöttem neki telefonakku formájában
Ez 2 éve volt, néha feltöltöm az akkut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology DS218+ eladó
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- ÚJ! Razer Blackshark V2 HyperSpeed Wireless Esports Gamer fejhallgató - dobozában!
- Apple iPhone 16 Black 128 GB Használt, karcmentes 100% akku / 80 ciklus Garancia 2026. 09.
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ez 2 éve volt, néha feltöltöm az akkut.
ekkold