Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- sidi: Régi Gépterem: 386
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
kmisi99 #83111 üzenetére
Akárhogy is, hasonló esetekben diódát én sem szoktam, de az akku legyen védett, így nem tud 2,5 V alá merülni, csak hirtelen lekapcsol.
Asztali mérlegbe építettem régebben 2 x AA elemtartót, így alkáli elemmel nagyon sokáig elment. Cserélni csak a mérleg szétszerelésével lehet, de a nagy időtáv miatt ez kibírható. Később ebbe is raktam egy kis Li-po védett cellát.
Egy Rossmann személymérleg viszont, hiába esztétikailag szépen tervezett, de szinte használhatatlan, mindent lemerít, kezdettől fogva. Ráadásul elég hülyén mér, nem vált be. Többszöri rálépésre mást mutat, de ez is zavaró, hogy nem folyamatosan mintavételez (mint a konyhai), hanem beáll és kész. Utána le kell lépni és vissza, hogy ismét mérjen egyet.
-
mezis
félisten
válasz
kmisi99 #83111 üzenetére
Néhány készüléket én is elemzabálónak gondoltam. Aztán a "teszkógazdaságos" elem helyett egy márkás, jelzett lejárati idős CR2032-őt tettem bele. Már nem is emlékszem milyen régen. Nem minden elem ami fénylik.
Az egyiket már garanciáztatni készültem, mivel a kivett CR2032 feszültsége 3V fölött volt.
Megmértem a készülék áramfelvételét, elemtartóval összeforrasztottam a "műterhelést" és akkor láttam, hogy mennyit tud csökkenni egy ócska, gagyi elem feszültsége terhelésen. -
válasz
kmisi99 #83111 üzenetére
Nem, valószínű elkezdett dögleni a mérleg. Pár ilyen van itthon is, hogy már be se kapcsolt cr2032-vel, de akkuról még sokáig megy, vagy külső tápról bármeddig.
A saját szobamérlegem pl. egyáltalán nem megy cr2032-ről már, 4,2v-ot simán bekötöttem neki telefonakku formájábanEz 2 éve volt, néha feltöltöm az akkut.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- VGN Dragonfly Y2 Pro+
- HP 65W töltő eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U Akció! 11.10.2025-ig kedvezménes, 130.000ft-os áron!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest