- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez így oké, de maga az elmélet már nem.
Ha már így van behozva a 3 fázis, akkor ezekkel illik külön fogyasztókat táplálni, a 6A mehet a csillárok, világítás, a nagyobbak meg a konnektorok.
1x32 amperhoz sem kell végigkábelezni a lakást 4-es madzaggal, a köröket külön kell biztosítani,
pl. konnektorok elosztva 3-4 körre, körönként 10-16A kismegszakítók, a világítás 6A, és így tovább.
A konyha a kritikus, én mindig minimum 2 külön körre teszem, ha van mosogatógép, kisbojler, akkor 3-4 kör, egy kávéfőző és egy nagyobb mikró és már bőven túllépte a 16ampert.
Mosógép teljesen külön, némelyik 2-2,5kw-al fűt.
Ahova frankón kell a 32A, azaz a 7,3kW (bár én családi házba ilyet életembe nem láttam...) oda arra az 1 helyre berántja a vastag drótot és kész. Nem hinném hogy használ valaki egy 7 kilowattos hordozható fogyasztót.Nálam 1x25A a bejövő, tele vagyunk nagyfogyasztókkal, pl. elektromos a sütőm is, ráadásul a bojlerem is nappalin megy és soha nem akart kigyulladni a vezetékrendszer. Szépen el van osztva külön körökre.
Arra kell figyelni, ha fűt a bojler, és megy a mosógép, akkor nem sütünk és nem mosogatógépezünk.Szerk, Tamy megelőzött, kb. ugyanezt mondta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest