- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
FireKeeper #52483 üzenetére
Még az egyszerű DT9205 is tudja, hogy ha kapacitást mérek vagy ellenállást, utána elfelejtem áttekerni feszültségre és rányomok 200 V-ot, semmi baja nem lesz.
A 200 mA-es méréshatárt védi a szokásos olvadóbiztosíték.
Lehet, hogy gáz ilyet használni, nekem is van komolyabb műszerem. De ez a gagyi is simán alkalmas a hétköznapi munkára, hibakeresésre, szerszámosládában való dobálásra.
Korábban már említettem, ezt kontakthibásan kaptam valakitől, de csak egy gyári forrasztási hibája volt. Később jött az, hogy beletettem két lapos telefonakkut, soros kötésben, a 9V-os helyett. Miután akkora üreg van a belsejében, hogy elfér.
Azóta nem akar lemerülni.
(#52488) darvinya
Azt nevezik Deprez-műszernek, az öreg Deprez után. Vagy lengőtekercsesnek.
-
And
veterán
válasz
FireKeeper #52483 üzenetére
(Igazán nem akarnék senkit semmire rá, illetve semmiről lebeszélni, de egy kicsit erőltetettnek érzem ezt a védelem témát a szutyok üvegbiztikkel és a külön mérőaljzatokkal. Most komolyan, két doboz cigi áráról beszélünk, mégis mit szeretnénk? A melóban a műszerészeink egyik leggyakrabban használt DMM-kalibrátora egy 6-digites, >1000€ árú Gossen Metrawatt gyártmányú műszer, amiben - láss csodát - ugyanúgy két mérőhüvely van a DMM-hez és másik kettő a kalibrátorhoz. A DMM pedig tényleg sok mindent mér, köztük áramot is, igaz csak pár száz mA-ig, de a külön árammérő aljzat az a filléres DMM-eknél is adott a sok amperes méréshatárokhoz, itt meg az eleve hiányzik. A védelmét pedig 500mA-es biztosíték adja, teljesítménydiódákkal kombinálva. Tehát kár ezt úgy beállítani, mint ha kizárólag az olcsó szutyok multiméterek tulajdonsága lenne, mivel ez nem igaz. Az automatikus méréshatárváltás pedig még a drága kategóriában is idegesítő tud néha lenni, mivel időnként jóval tovább tart vele a mérés, mint ha - ismerve a mérendő jel nagyságrendjét - kézzel állítanánk be a méréshatárt.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest