Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Igaz, az akku szempontjából sem épp szerencsés, ha túlmerül. A műszer idő alapon kikapcsol (természetesen mindig a legrosszabbkor), alacsony elemfeszültségnél nem tudom meddig mér, mivel elég hamar cserélem ilyen esetben, ugyanis gyenge elemnél (jelzi) már baromságokat mér. Ilyen szempontból a túlmerítéstől nem hiszem, hogy tartanom kéne. Viszont ha az NiMh 7 cellás, akkor az elég kell legyen, engem az zavart meg, hogy Li-Ion-nál is a végfeszültséget adják meg, ezért gondoltam, hogy 6x1,4V=8,4V (tudom, hogy az 1,4V/cella sem kőbe vésett érték NiMh esetén).
mezis: Megoldható lenne a fix táplálás, többnyire állandó helyen használom a műszereket, még felesleges tápom is lenne, csak konnektorból van mindig kevés. Igaz hosszabbítóm is van felesleges, mégsem szeretnék még több kábeldzsungelt az asztal köré.
Fentiek alapján viszont az NiMh-nak működnie kell.
Másik kérdésem: Hogyan lehetne minimális befektetéssel (értsd. méregdrága műszerek vásárlása/hitelesítés nélkül) nagy pontossággal feszültséget mérni. A korábban tárgyalt 4 cellás Li-Ion töltő feszültségét szeretném nagy pontossággal belőni 16,8V-ra, viszont a két műszer igencsak mást mutat (van még két panelműszerem is, azokat még nem is néztem). A Maxwell márkásabb, a másik csak egy DT-xxx, mégsem vagyok biztos benne, hogy teljesen elhihetem neki amit mutat.
Arra gondoltam, hogy ez alapján építek egy 16,8V-os referenciát, természetesen a poti helyett fix ellenállást használva, és gondolom minimum 1%-os tűrésűekből illene csinálni. Aztán az ezen mért értékhez állítanám a step-up kimenetét. Van esetleg más egyszerűen kivitelezhető megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i5-1240P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GARIS/GYÖNÖYRŰ/AKCIÓS - Lian Li Galahad AIO SL Edition 360
- GARIS/GYÖNÖYRŰ/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!LCD!! 360R (RGB)
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold