Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

válasz Ribi #36766 üzenetére

Jó-jó,
    csak közvetlen 230V-ra nem olyan egyszerű tápot készíteni és a mindenképpen nélkülözhetetlen, benne levő főtrafót sem olyan egyszerű csak úgy házilag kivitelezni !

Ez viszont a PC tápban már adott, ezért akarom azt használni, és csak annyira átalakítani, amennyire muszály egy megnövelt kimeneti feszhez !
    Védelem nekem nem kell, csak szabályozáés, az is csak egyetlen ágra, hogy nagyjából stabilizált legyen és kész.

Továbbá azért is a PC tápban gondolkodom, mert annak már eleve van egy jó kis fém doboza, adott benne a hűtés is egy venti formájában, már csak egy ablakot kell a házon vágnom, ahová beépítem a LED chipet a hűtőbordájával együtt, a venti pedig a LED bordáját is hűti, így azzal sem kell külön problémáznom.

Az még megfordult a fejemben, hogy a PC táp főtrafóját felhasználva készítsek tápot teljesen maszek, amiben csak a számomra szükséges elektronika van, de szerintem akkor sem sokkal jobb a helyzet, mivel a főtrafót akkor is lehet hogy át kellene kicsit alakítani, ha viszont mégsem kell átalakítani, mert van a PC tápban annyi tartalék, akkor minek építsek egyet külön.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák