- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
rostiron #36720 üzenetére
Nem lehetett összeforrasztva, két okból sem: a fűrészfogas kiképzés ilyen helyeken mindig szikraköz, túlfeszlevezető.
BK: blue katód (noha angolban cathode lenne, németben kathode, de ez úgy látszik, mindegy nekik, a képcsőpanelokon K-val szokták jelölni). Lényeg, hogy nem lehet testelni, és valóban szokták ilyen szikraközökkel védeni a félvezetőket, a képcsövön belül keletkező áthúzások kivédésére.
További feladat pedig mérések végzése lenne, mert az, hogy nincs kép, így nem mond semmit. Való igaz, hogy ilyenkor először saját hibát érdemes keresni (vajon mit forraszthattam össze?), utána viszont mérni kell, például katódfeszültséget. A képcső működéséhez szükséges még megfelelő segédrácsfeszültség is, fűtés, nagyfesz, meg persze eltérítés is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest