Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz tornas #29243 üzenetére
"Én azt tapasztaltam hogy az egyenfeszültséggel (48 x 0,9 V) hajtott porszívómotor jóval gyorsabban forog, mint váltófeszültségnél (48 V)."
Gondolom azért, mert egyenáram esetén a tekercsnek megszűnik a reaktanciája így sokkal nagyobb áramot képes felvenni, ami nem megfelelő méretezésnél káros is lehet!
"A kvázi-szinusos UPS által szolgáltatott négyszögjel "úgy néz ki", hogy a két pólusváltás között "hosszabb" idő telik el, így lényegében fix feszültségű egyenfeszültséget ad, csak ütemesen és szaggatva változtatja a polaritását. Nincs fel- és lefutás, csak polaritásváltás. -"
Ez részben igaz, de azért nem négyszögjelet adnak le ( legalábis ami nálam van az semmiképp, hanem ilyet. :
Ha négyszögjel lenne, akkor a csúcsérték megegyezne az effektív értékkel, tehát ha én 230V-ot mérek rajta Trms mérővel, akkor valószínűleg oszcilloszkóppal is a Up = 230 V lenne. Tehát 325 V közelébe sem érhetne.
"Négyszögjelnél a csúcsérték hosszabb ideig tart és ez okozhatja a túlterhelődést. "
Erre gondoltam, hogy ott a csúcsérték viszont nem 230 V nem?
(#29252) mezis: Persze ebben van igazság, de én gyakorlatban használok több eszközt szünetmentesről és működik remekül. Persze lehet nem bírja a ráírt 10k órát, de szerintem nem is ez a kérdés :-)
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest