- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
atesss #18772 üzenetére
"Aztán meg amúgy is kéne egy másik, komolyabb multit is vennem, amiben van csúcsérték tárolás, True RMS, PC-kapcsolat, frekvencia MHz-es tartományig, kitöltési tényező, stb.
Csak még ha nem is veszek valami pontosat, akkor se hinném hogy megállna mindez 30e alatt..."13.144 Ft + ÁFA ért vettem újonnan ilyen szerkezetet, 10 Mhz-ig frekvencia, kitöltési tényező, True RMS, RS232...szerintem a 20k-s kategóriában a legjobb vétel. [link]
Maxwell-t nem éri meg venni AXIOMET néven ugyanazt megkapod féláron. pl. az MX-25306 az ugyanaz, mint az AX-588 csak dupla áron. _
Lakatfogós multim még nincs, arról nem tudok beszámolni. Egyébként szerintem kicsit lassú az UT60-as multim.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
atesss #18772 üzenetére
(A Hall szondának a Méréstechnika könyvem szerint a felső határfrekvenciája néhány kHz).
Igaz nem a problémádhoz kötődik közvetlenül, de érdemes esetleg tudni erről picit többet.
A Hall-effektus lényege az alábbi ábrából tisztán kiderül:
vagy:
Maga az érzékelő (a félvezető lapocska) elméletileg nincs hogy olyan alacsony határfrekvenciát diktáljon. Magával a fizikai jelenséggel lenne ellentmondásban. Dokumentálva van pár GHz-es alkalmazása is. Az említett határt esetleg a konstrukció többi része (mágneses kör kialakítása, feszülségérzékelés meg még egyebek) okozhatják. És természetes, hogy nincs szükség kéziműszeres mérésekhez ilyen frekvenciákra.
És hadd' ne írjam ide hány évvel ezelőtt írtam ebből (Hall effektus és alkalmazása nagyon kis áramok mérésére) diplomadolgozatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest