- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
én is egyre ritkábban, akkor is tömbösítve tudom olvasni a leveleket. kissé szomorú is vagyok, mikor a ''nagy öregek'' leveleit látom, és olyan kérdéseket, amikre tudtam volna a választ, de több hete megválaszolatlanul maradtak. és ilyenkor emlékezem a ''régi szép időkre'', a 60-80k-s tippre, és a 100-120k-s gurura, a 15-20 hsz-t tartalmazó mókára, és az én felvetésemre létrehozott konyhára.
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
Evidens, hogy sorvadnak a listák, amikor a többség áttért a fórumozásra.
A HIX olyan amilyen, akik és amiért annó csinálták, nagyjából azoknak a feladatoknak felel meg most is (ékezet nélküli userek is tudják olvasni, kis sávszélesség mellett is letölthető legyen, stb.)
Én 94 körültől olyan 2000ig járattam, olvasni csak az első 1-2 évben, aztán már nem volt rá időm, írni mégritkábbanHix aréna is addig volt jó amíg be nem indult a sulinet és le nem zuhant az átlagéletkor 12 évre
-
ngabor2
nagyúr
mennyi idős is az a levlista? és mióta járatod? asszem 1989-90 táján indult, tehát 15-16 éves lehet. az egy internetes dolog számára öregkor. a hanyatlás előre látható volt, épp az általad leírt dolgok miatt. a webes beküldés csak egy ''szükséges rossz'', sokan kérték ezt a feture-t, de az igazi módja a saját levelezőben megírt és elküldött levél. elég sok ''történelmi okokból'' bennmaradt dolog van benne (sorlimit, ékezetek, karakterkódolás, idézési szabályok, stb), amit az öregek már megszoktak, és nem is fognak változtatni.
ha sürgős kérdésed van, vagy ott a kereső, vagy bemész egy tetszőleges fórumra.
az ip-ből meg semmit nem tud meg más, ami felhasználható lenne ''ellened''. -
Kernel
nagyúr
...érthető is, nagyon bevált ez a módszer... ...sorvadó levlisták.
...ékezet nélkül szenvedni 2006-ban. 1 napig várni, hogy megjelenjen a cikkem, ami nem is cikk, hanem hozzászólás, egy újságban, ami nem is újság. Gyűjtögetni, kezelgetni a vinyómon a szemetet... (holott gyűjtögetheti más is, például egy fórumszerveren...).
Előfordult nem egyszer, odavetődtem a Google keresővel és nem bírtam már nézni, hogy vannak ott kérdések, amikre én tudom a választ. Beküldöm hát a webes cucccal. A program visszaszól nekem, hogy köszönjük, a cikk meg fog jelenni az újság következő számában. ??? Kétségek közt vergődve várom a holnapot, amikor kiderül, ez azt jelenti, hogy másnap, majd a képernyőmön fog megjelenni az ''újság''.
Igényesen megírt soraimat össze-vissza törve, ám szépen aláírva a gépem hostnevével. Fix vagy nem fix IP-cím, kit érdekel, céltábla, idelőjetek...
Azután egy másik cikkemet hiába is írom meg, bár szabályosan értesítenek róla, de azért nem jelenik meg. Csak az első három sora, vagyis az idézett rész. Pedig közben már azt is kitapasztaltam, hogy a Notepad ablakának hányadik pixelénél kell egy enter leütésével megtörnöm a sort, ha azt akarom, hogy esztétikusan lássam viszont a cikkemet. Az újságban... Rájöttem, hogyan lehet visszahívni egy cikket, ha nem tetszik a kialakult formája mégsem. OK, módosítok rajta, talán a speciális karakter (backslash) tiltott, kihagyjuk belőle, formázunk rajta ezt azt, az enterek persze borulnak, szépen odébb pakolgatom, hátha...
De nem.
Közben persze szépen telnek a napok, reménykedve várom a holnapot, hátha a segítő hozzászólásommal végre bővíthetem valakinek a tudását. Ha már ennyit szenvedtem, csak elküldöm mégegyszer... csak nem jön össze.
Persze, 2006, XXI. század, és itt tartunk...OK, semmi gond, felejtős a hely... -
ngabor2
nagyúr
az említett levélben is bennevan, hogy napi digestes lista. ez azt jelenti, amit látsz. felvetődött a ''szokásos'' levlistás mód is, de a hix születésekor sokaknak csak levelezési elérhetősége volt, ezért maradt ez a napi dolog. manapság már van gyorsabb elérhetőség is, de egy ''kemény mag'' még megvan, aki 10-15 éve olvassa, írja a listákat. ezen nem szándékozik változtatni józsi, ami számomra érthető is, nagyon bevált ez a módszer.
-
ngabor2
nagyúr
ez eleve egy digestes lista. feliratkozáskor kaptál egy szééép 60k-s levelet, amiben minden le van írva. olvasd el, abból mindent megtudsz. vagy küldj egy levelet a help@hix.hu címre.
amúgy win alá is van egy hix-daraboló, választ segítő cucc, a hixeditor [link]. Kertész Vili lelkes hix-tag munkája, aki win alatt akarja kultúráltan kezelni a leveleket, annak erősen ajánlott.
ez wines szokás szerint minden egyben típusú dolog.
linux alá meg továbbra is a hixsplitet ajánlom, ami viszont ''egy dolgot tud, de azt nagyon''. -
Köszi, 2 napig nem jött semmi 3 feliratkozási helyről sem, most irtam ismét s működött.
Viszont nekem az nem világos, hogy mindig csak egyben küldik el az előző napi postokat vagy lehet úgy is kérni, hogy levelenként jöjjön?
Vagy ez csak akkor van ha olvasgatom?Ha én irok akkor automatikusan kapom a választ is? -
ngabor2
nagyúr
-
Sianis
addikt
Kolléga! Írja már le, hogy mivel kell az ilyesmit Linux alatt kezelni, hogy értelmesen részt tudjak venni, mert úgy látom, hogy volna ott is kinek segíteni.
-
ngabor2
nagyúr
-
Sziasztok!
Működik még ez a Hix?
Én most akartam feliratkozni, de semmi válasz nem jött egyik mailemre sem.
Tárgynak nem irták mit kell megadni(subscribe-ot irtam), a tartalom meg állítólag közömbös.
Akkor miért nem jön levél? -
Sanyo
senior tag
2-3 évig én is tag voltam, sok-sok ismeretet szereztem onnan és volt néhány (4-500
) hozzászólásom is. Egy szép napon ráébredtem, hogy a napi 1-2 óra ami az olvasással majd a válaszok írásával megy el, már túl sok nekem. Amikor Amerikában voltam, egy kedves hölgy segített átíratni a repülőjegyem a TIPP-ről, azóta is hálásan gondolok rá.
-
ngabor2
nagyúr
Ennél azért több HIX-esre számítottam a fórumon...
-
ngabor2
nagyúr
Pedig a kettő nem zárja ki egymást, sőt, kiegészíti. Mondjuk már nem a régiek azok a listák se, hol vannak már a 100+k-s GURU-k, megy a 60-80k-s TIPP-ek. Mostanában már a 20-30k-nak is örülni kell. A kisebb listák meg van, hogy napokig nem jelennek meg, mert nincs hsz bennük.
De amikor jönnek, annak örülök. -
Lala6
őstag
Én anno a HIX-el kezdtem internetes pályafutásom. Régen még nem voltak ilyen csilli-villi fórumok, portálok. A hix nem sokat változott az évek alatt, még mindig megvan a jó öreg telnetes Aréna is, nem is tudok hasonlóról.
Jó dolog a hix, de én már nem járok arra, már a csilli-villi portálokat olvasom. -
ngabor2
nagyúr
No, senki?
-
ngabor2
nagyúr
Egy próbát megér...
Tehát van egy magyar nyelvű levelezőlista-család, teljes nevén a Hollósi Information eXchange, azaz a HIX Bővebben: link. Ha jól emlékszem, valamikor 1990 körül kezdődött a TIPP-pel, majd ebből egyre több lista levált. Mára egy igen népes család lett. Kb. 8 éve HIX-ezek én is, jelenleg 6 listát járatok: TIPP, MOKA, GURU, KONYHA (ennek én kezdeményeztem a nyitását), MOBIL, RANDI. De ennél sokkal bővebb a lista. Nálam is dinamikusan szokott változni a kért listák száma.
Minden nap jön 1 digest levél, tehát az előző napi hsz-okat tartalmazó összesítés. Nem egy túl gyors, viszont gyakran nagyon ssegítőkész. Nekem eddig nem sok olyan problémám volt, amit nem tudott volna megoldani valaki. Vannak moderált és nem-moderált listák, napi sorlimittel. Vannak listakezelő progik Linux és win alá is, ami sokat segít a válaszolásban. Aki jobban szereti a fórumnál a kicsit lassabb, de gyakran tartalmasabb ötletbörzét, annak tudom ajánlani. A fórumot nem helyettesíti, hanem egy más típusú segítség-lehetőség.
Vannak itt még aktív HIX-esek? Egy néhányról tudok, de kiváncsi vagyok, hogy hányan is vagyunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest