Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ribi

nagyúr

Mint nagyon kezdő lenne pár kérdésem. Van otthon egy hetra 100/160-as gép, igen öreg, de jól szolgál. Tegnap próbáltam először hegeszteni 2.5-ös 7014-es rutilos pálcával ami vagy 5 éves, mert ritkán van használatban és akkor vettünk egy dobozzal.
    Fogtam egy zárt szelvényt és arra próbáltam "csíkot" húzni kezdésnek. De a gyújtás igen nehézkesen ment. Vagy nem gyújtott vagy odaragadt. Próbáltam ezt a gyufa gyújtós témát, de nagyon nehézkesen ment. Majd kb. 5 perc szórakozás után elkapta és ment a dolog. Utána érdekes módon szinte csak közelítettem a pálcát és újra gyújtotta és tartotta is simán. Nem igazán tudtam, hogy ez minek köszönhető. Mármint az első 5 perc szenvedés és az utána pofon egyszerű gyújtás. Maga a varrat az egyelőre lényegtelen. Öreg a pálca vagy be kellett melegedni valaminek vagy mi lehet az oka a szenvedésnek az elején? Mint írtam a pálca is igen öreg és a hegesztő sem volt használatban vagy 1 éve. Ezek lehetnek okok? Vagy csak a próbálkozás volt szerencsétlen és 5 perc múlva már úgy próbáltam ahogy kell?
    Másik kérdés a maszk. Most egy kézzel tartós van, de gondolkozom egy fej tartóson, mert akkor normálisan meg tudom támasztani a kezem. Hosszú pálcával kicsit epilepszia gyanúsan viselkedek :) Kérdés az automata sötétedős vagy fix üveges? Annyi véleményt olvastam erre ahány helyen néztem. Az olcsóbb automatákat nem javasolják, de 30-40-et nem szívesen adnék ki rá. Kicsit macerásabb a fix, de védelem szempontjából pont olyan jó. Emiatt talán inkább ennél maradnék. Van fix üvegesből valamilyen javasolt típus? Illetve milyen DIN-es védőt érdemes használni (említett 2.5-ös 7014-es pálcához)?
    Harmadik az áramerősség. Én kb 80-90A-t állítottam be. Elég rosszul látszódik már rajta a beállított érték.
    Ez a fent említett dolgok ismeretében sok kevés? A pálca letapadást okozhatta sok/kevés áram?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés