- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Mint nagyon kezdő lenne pár kérdésem. Van otthon egy hetra 100/160-as gép, igen öreg, de jól szolgál. Tegnap próbáltam először hegeszteni 2.5-ös 7014-es rutilos pálcával ami vagy 5 éves, mert ritkán van használatban és akkor vettünk egy dobozzal.
Fogtam egy zárt szelvényt és arra próbáltam "csíkot" húzni kezdésnek. De a gyújtás igen nehézkesen ment. Vagy nem gyújtott vagy odaragadt. Próbáltam ezt a gyufa gyújtós témát, de nagyon nehézkesen ment. Majd kb. 5 perc szórakozás után elkapta és ment a dolog. Utána érdekes módon szinte csak közelítettem a pálcát és újra gyújtotta és tartotta is simán. Nem igazán tudtam, hogy ez minek köszönhető. Mármint az első 5 perc szenvedés és az utána pofon egyszerű gyújtás. Maga a varrat az egyelőre lényegtelen. Öreg a pálca vagy be kellett melegedni valaminek vagy mi lehet az oka a szenvedésnek az elején? Mint írtam a pálca is igen öreg és a hegesztő sem volt használatban vagy 1 éve. Ezek lehetnek okok? Vagy csak a próbálkozás volt szerencsétlen és 5 perc múlva már úgy próbáltam ahogy kell?
Másik kérdés a maszk. Most egy kézzel tartós van, de gondolkozom egy fej tartóson, mert akkor normálisan meg tudom támasztani a kezem. Hosszú pálcával kicsit epilepszia gyanúsan viselkedekKérdés az automata sötétedős vagy fix üveges? Annyi véleményt olvastam erre ahány helyen néztem. Az olcsóbb automatákat nem javasolják, de 30-40-et nem szívesen adnék ki rá. Kicsit macerásabb a fix, de védelem szempontjából pont olyan jó. Emiatt talán inkább ennél maradnék. Van fix üvegesből valamilyen javasolt típus? Illetve milyen DIN-es védőt érdemes használni (említett 2.5-ös 7014-es pálcához)?
Harmadik az áramerősség. Én kb 80-90A-t állítottam be. Elég rosszul látszódik már rajta a beállított érték.
Ez a fent említett dolgok ismeretében sok kevés? A pálca letapadást okozhatta sok/kevés áram?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- AM 5 lapok
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest