Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Icamingo

tag

Sziasztok!
    6.7l/5kg gázpalckot használok. Az első palack kiürült 5kg-os 0.8-as huzal felénél. A palack töltve 16kg, üresen 11kg. A palackot egy pár napja cseréltettem töltöttre és már most csak 13kg. Kb. 8-10 méter varratot hegesztettem vele azóta. Mitől fogy ennyire a gáz? Úgy állítom be, hogy zárt térben 10l/perc, de ha nyomom a pisztolyt akkor leesik 8l/percre. Kb. fél óra hegesztés után nyugalmi állapotban (tehát nem nyomom a pisztolyt) felmegy a reduktor mutatója 15l/percre és ha nyomom a pisztolyt már nem 2-t esik, hanem 7-et, tehát 8l/perc, valamint a reduktor erősen meg van fagyva. A palack nyomás pedig leesett nullára, de ugyanúgy működött minden.
    Gondoltam arra is, hogy a hegesztő ereszti a gázt, de ha lekapcsolok mindent, elzárom a gázt, akkor kb. 24 óra alatt megy le a nyomás a csőből 8l/percről nullára.

Még annyit módosítottam, hogy a reduktorból kijövő szelepet kicseréltem 6mm külső átmérőjüről 8mm-es szelepre, viszont a 6mm-esnek csak egy tűhegynyi rés volt a belsejében, a 8mm-esnek viszont nincs a belsejében szűkítés.
    Tud valaki segíteni, hol keressem a hibát?
    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák