Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tj_peti

csendes tag

Sziasztok!

Egy nem túl megszokott kérdéssel fordulnék hozzátok, ha valaki tud, kérem segítsen:

Van egy projektem ahol egy speciális rácsot készítek hegesztőpálcákból. Fontos, hogy a pálca átmérője 2.5mm legyen (esetleg 2.4mm), és pontosan 1000mm hosszú. A szükséges 200db pálcát egyenként vonom be zsugorcsővel. (Ennek esztétikai és funkcionális szerepe is van, mivel a rács feszültség alá lesz helyezve). A lényeg nekem, hogy a pálcák forraszthatóak legyenek (alu ezért kizárva), ne legyenek túl drágák és nehezek (réz és rozsdamentes pálca kizárva). Ami még fontos, hogy az AWI és TIG pálcák szimpatikusak, de azt látom, hogy azokon van egy "összenyomás" befogatásnak, ami miatt nekem nem jók. Sokat keresgéltem, de így már csak egy pálcát találtam ami megfelel a kritériumoknak: "Lánghegesztő pálca 2.5 mm A37". A kérdéseim a következők lennének hozzátok:

1) Mennyire érzékeny ez a pálca az oxidációra? Lehet-e gond az, hogy a zsugorcső alatt "berozsdál"?
    2) Mennyire egyenesek ezek a pálcák kiszállítás után, kell-e idegeskednem, hogy görbék lesznek, vagy nem pont 1m hosszúak?
    3) Esetleg tudtok-e ajánlani jobb alternatívát, esetleg rezezettet ami itthon beszerezhető?

Köszönöm szépen és szép napot kívánok!

Új hozzászólás Aktív témák