- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Nem probléma, inkább csak tanácsot szeretnék kérni. Elkezdtem bővíteni az otthoni média szerver tárhelyét, vettem először egy 4 terás hdd-t újonnan (WDPURZ), kaptam aztán az irodából még kettőt (HD502HJ), és most elkezdtem nézegetni az apróhirdetéseket is, mert (nekem legalábbis) elég jó áron találni használt mervelemezeket is. Egyelőre nyilván a 100/100-as kategóriában nézek, 1-2 terás, 5400-as lemezeket, és szembe jött mondjuk ez a hirdetés.
A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy látszólag mindkét lemez hibátlan, a működési idő kapcsán mi számít vajon túl soknak? Ezek úgy látom ~6 éve mennek, de hibátlannak tűnnek.
-
kutga
félisten
válasz
Zsírkrétamen #56283 üzenetére
Én azért tennék egy próbát valami live linux-szal, hátha csak a rajta lévő partíció ment tönkre, és az alól törölni róla mindent, aztán létrehozni új partíciós táblát és partíciót. Ubuntu alól pl gparteddel.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Talán itt jobb helyen lesz a kérdés. [link]
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #54584 üzenetére
Köszi, de úgy tűnik nem tudok olvasni róla.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kolléganőm múlt héten jelezte, hogy a laptopján (ASUS X552MJ) lévő W10 oprendszer nem indul, eljut a boot az ASUS logóig de onnan tovább nem, csak pörög és pörög a képernyőn a töltést jelző karika, de az oprendszer nem tölt be.
Tegnap hozzám került a gép, ugyanezt a hibát produkálta, így első körben áramtalanítottam, újra bekapcsolva benéztem a biosba, kikapcsoltam a fast bootot, és megpróbáltam belépni a recoverybe, ami azonban se a gyártó által, se az interneten tanácsolt egyik módszerrel, billentyű kombinációval sem ment, az automatikus javítás előkészítéséig jutottam, de onnan tovább nem.
Ezt követően elővettem egy bootolható W10 pendrive-ot és megpróbáltam arról indítani a gépet, de az sem töltött be, ugyanígy jártam a Live Linuxszal.
Itt kezdtem el gyanakodni a gépben lévő ssd meghajtóra (WD GREEN SATA 2,5" WDS240G2G0A), így kiszereltem, és rákötöttem a saját asztali gépemre satán keresztül, hogy legalább formázni tudjam. Ezen a gépen van egy működő W10 oprendszer egy másik ssd-n, de így az sem indult el, ugyanúgy megakadt a töltés, pörgött és pörgött a képernyőn a töltést jelző karika, és innen nem ment tovább.
Utolsó ötletként beszereltem a hibás ssd-t egy külső usb házba, és így kötöttem rá a saját gépemre, nem meglepő módon így sem működött. Az intézőben látni a rajta lévő két partíció betűjelét, de nem lehet őket megnyitni, nem tudom formázni, de még csak törölni sem a partíciókat (se a Sajátgép, se diskpart alól, el se indulnak).
Van esetleg valami más amit ki tudok próbálni, vagy kuka a lemez? Ha minden igaz, nincs rajta nélkülözhetetlen adat, így inkább az lenne a cél, hogy a jól belakott rendszert el tudjuk érni. Mivel kell a laptop, és volt nálam elfekvőben egy kisebb ssd, így arra telepítettem tisztán W10-et, ami gond nélkül felment, és működik is azóta.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #52524 üzenetére
Igaz, azt nem vágtam be, valami Toshiba, annak idején laptophoz kaptam, aztán évekig hevert a fiók mélyén, pár hete vettem elő ilyen rohanós vinyónak. Ami fontos rajta, az máshol is megvan.
Holnap esetleg rá tudom dugni satán a gépre, most egy usb3 rackben van.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Bemásolom ide is a problémámat, hátha van valakinek valami ötlete.
Annyi még, hogy OS nem ezen a vinyón van, Live Linux alól is ugyanez a helyzet.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #52205 üzenetére
Igen, ott folytatjuk.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #49986 üzenetére
Köszi, meg is csináltam.
OFF
pjen
Inkább az lett volna a lényeg, hogy a belakott rendszer maradjon meg. Úgy emlékszem W8-cal vették a gépet, aztán frissítettek W10-re. Lemez nincs hozzá, anno az enyémhez még kaptam kettőt is. Egyébként az is megérne egy misét hogy mennyire nehéz szerelni egy konzumer laptopot, de azért valahogy csak szét tudtam szedni. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Asszony laposában a hdd-t cserélném ssd-re. A hdd 500 GB, az ssd 128 GB-os. A vinyón jelenleg ezek a partíciók vannak:
Miképpen tudnám a partíciókat klónozni az ssd-re? A c: nyilván kisebb lesz, de mivel windows is járt anno a géphez, valahogy úgy kellene megoldanom, hogy az oprendszer egy az egyben átkerüljön.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #47987 üzenetére
Ugyanez a dokkoló. A csatlakozás szerintem oké, a szoftveres leválasztást nem tudom, azt a lejátszóban nem lehet külön megcsinálni mint windows alatt.
Elindítottam a formázást, ha az sem segít akkor kuka, végülis már vagy öt éve mgvan ez a vinyó.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #47983 üzenetére
Szívás. Mindenhol raw sajnos, marad a formázás. Kicsit OFF, de én is két fiókos dokkolót használok. Nem ajánlott?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az alábbi hibaüzenettel mit lehet kezdeni?
Röviden a történet:
3,5" SAMSUNG 1TB SATA2 HD103SI merevlemezem évek óta üzemel egy Raidsonic usb dokkolóban, Raspberry Pi2 médialejátszó mellett (Kodival), filmeket tárolok rajta és erre is szoktam letölteni. A hétvégén gondoltam, egy párat leszedek róla, így a dokkolóval együtt átraktam az egészet az asztali pc-mbe (usb-n keresztül), és a fenti hibaüzenet fogad (otthon W10 van, ma reggel a munkahelyen is megpróbáltam - W7 - de ugyanez a hiba, sőt, a dokkolóból kivéve, sata kábelen keresztül is).Nem egy mai darab a merevlemez, a hdsentinel szerint 60%-os a kondíciója, nincs rajta semmi nélkülözhetetlen, de mégis érdekelne, nem lehet-e legalább addig életet lehelni bele, amíg azt a pár dolgot lementem?
Mondanom sem kell, azóta a médialejátszón sem működik.
Chdsk-t próbáltam futtani, de leáll.
A hdsentinel kép:
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Van egy 320 gigás HDD-m amin adatokat tárolok. W7-et használok, az oprendszer egy másik vinyón (SSD) van. A 320 gigás HDD-re szeretnék XP-t telepíteni egy 40 gigás partícióra, úgy hogy ne kelljen formázni, mert van rajta egy csomó adat.
Hogy oldhatnám meg a legegyszerűbben?
Az XP azért kell mert akadt egy program amit használok és nem megy W7 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- HP szerverek áron alul
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest