- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Helló!
Folyton kotyog/kattog a merevlemezem. Ez sajátosság, vagy probléma. Néha kifejezetten az agyamra megy a katt-katt. Gondolom a fejet mozgatja, de nem tudom minek és miért így. Akár percenként többször is, de van hogy néhány percenként. (Egyébként egy "6" terás TOSHIBA HDWD260 )
-
mzso
veterán
Helló!
Vettem egy új merevlemezt. Eddig nem volt a házban, de most hogy beraktam búg mint a veszedelem.
Meg lehet ezt valahogy szüntetni? Rohadt irritáló. Eddig jó halk volt a gép. Volt, hogy alig hallottam, hogy be van kapcsolva.Amúgy ez mennyire jelzéséterékű a HDD élettartamára? Gondolom csak attól búghat, hogy nincs rendesen balanszban a forgórész és ráz. (Egyszer már volt cserélve amúgy, az első teljesen selejt volt. Be se bootolt vele a gép...)
-
mzso
veterán
Helló!
Nincs valami roppant egyszerű monolitikus portable program SMART adatok hirtelen megnézésére?
Csak ilyen idióta maszlaggal teletömött telepítős vagy csomagolt szerencsétlenségeket találtam amikor épp kellett volna. Úgyhogy tartott vagy negyed óráig egy 5 másodperces művelet.
-
mzso
veterán
válasz
Jocó89 #48696 üzenetére
Szerintem eléggé összekutyultad a dolgokat. Az F-ként csatolt meghajtó az 500 gigás HDD ezek alapján. Mutatja, hogy lemez 1,2,... azok a meghajtók, és azokon belül vannak a partíciók.
Az E meg a C az pedig az SSD-n vannak. A windows telepítő szokott létrehozni ilyen párszáz megás baromságot, már nem tudom, hogy milyen szánalmas oka van, hogy nem a rendszer partíción különít el magának helyet.
De emlékeim szerint ennek nem szokott betűjele lenni. Úgyhogy gondolom azt te rendelted hozzá, szerintem törölheted a betűjelet.
(Azt, hogy törölni lehet-e és a tényleges rendszer partíciót kiterjeszteni már nem tudom, majd megmondja más. Vagy érdeklődj róla a windows témában.)Szerk.: Úgy látom King Unique megelőzött és kb ugyanezt írta.
-
mzso
veterán
válasz
Bile Demon #48689 üzenetére
Ransomware?
Nekem is csinált hasonlót az én egyik vinyóm egy hete, két egymás követő nap este, de úgy néz ki elmúlt. Nem tudom mi baja volt.
-
mzso
veterán
Helló!
Valami gyilkolja a vinyót, hogy tudnám kideríteni, hogy mi? Folyamatosan zajong (látható ok nélkül) és az agyamra megy...
A Process explorer nem mutat semmit, pár kilobájt van csak a disk grafikonon az is a system-hez tartozik.
direkt bezártam mindent ami esélyes, hogy használná, de még mindig morog folyamatoson a vinyó.Tegnap még egy online víruskeresőt is lefuttattam, nehogy valami ransomware-be fussak, de nem talált semmit.
Van valakinek ötlete?
-
mzso
veterán
Helló!
Ha van egy jópár SATA-s merevlemezem azt mivel érdemes csatlakoztatni a géphez anélkül, hogy szétszedném.
Az alaplaphoz van két ilyen e-sata kivezetés hozzá 1 db e-sata-sata adatkábel és egy molex-sata tápkábel. Na mármost egyik ilyen kábelt sem lehet kapni, mindig csak néznek bambán a számtech boltokban ha rákérdezek, a neten sem láttam sehol, és ráadásul a meglévő adatkábel csatlakozója is törött/celluxozott. -
mzso
veterán
Ezt hogy a halálban lehet előhozni a HD Tune Pro-ban?
Lehetne futtatni valami SMART Self-Testet.
-
mzso
veterán
Nekem olyan problémám van, hogy az egyik fájl olvasása közben befagynak a programok amik próbálkoznak vele. (Kattog is párat talán) A smart nem mutat semmit a chkdsk meg szintén megfagyott egy idő után.
Van valami amivel még analizálni lehetne, vagy valami.
Korábban linux alatt láttam volna valami olyat, hogy hard drive self-test. De most windowson vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest