Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Pedig ez a régi USB 2.0-s eszközöknél gyakorta előfordul, illetve a másik topikból linkelt példa is szemlélteti. Viszont ez normál esetben eleve USB-chip & firmware függvénye. Valamint akad példa a 2 TB-os limit ellenkezőjére is, ahol az USB 2.0-s külső ház a gyártó információja alapján már 8 TB-ot tud kezelni. Egyébként itt még az is benne van, hogy a gyártó mekkora tárolókapacitású háttértárral teszteli ezt. Tehát elvileg a specifikációban megadott limit sem minden esetben kőbe vésett érték.
Egyébként az érdekes, hogy egyazon típusú dokkolónál a kollégának a 3 TB-os HDD kezelésével gondja van, míg nálad ok a 8 TB-os is. Viszont a gyártók fenntartják a változtatás jogát, ezért előfordulhat, hogy egyazon típusú eszköz korábban / újabban gyártott modelljeinél más-más chip és / vagy firmware van.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Azt írta, hogy 3 TB-os van neki és eddig eSATA-n megfelelően működött, valamint gondolom a teljes tárhelyet ki tudta használni. Ellenben USB 2.0-n már nem. Viszont, hogy SATA porton sem, illetve a diskpart és egyéb programok sem tudnak vele mit kezdeni, az már valóban érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Ez így ne... Flame lesz belőle.. Minden márkának van rossz szériája. Biztos egy rossz sorozatot fogott ki.
Szerk.: Egy minőségi táp biztosan kell a hosszú élethez, ez egy 300GB Ide hdd, ebből van 4db ezek mellet dupla táp volt egy raid box-ba..
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
mikromanus
veterán
Korábban használtam a nagy vinyókat, de vagy a gépben, vagy az USB 3.0 dokkolóval. csak nem fogom írni a sokszáz gigát rá USB 2.0 sebességgel...
A gond akkor jött elő, amikor le akartam ellenőrizni egy-két extra vinyót anélkül hogy megbontottam volna a "rendet" és kiszedtem volna a meglévőket a 3.0-s dokkolóból. Beraktam a 2.0-ba egy 8 és egy 3 TB-osat. A kisebben látszólag jó volt minden a 2 TB meghajtón, de a kisebb a számítógép szerint "hibás". kipróbáltam egy másik vinyóval és az se volt túl jó. A 8 TB-oson látszott mindkét "fő" mappa, de az egyik tartalma teljesen eltűnt látszólag. A helyet foglalta a vinyón azért. A 3.0 dokkólóban se lett a 8TB-os jó, így javítani akartam. Első körben ráfuttattam a "vészmentő" programomat, ami nem volt túl okos dolog. Futott egy napig, aztán a fájlneveket nem ismerte fel és mindennek file 1-2 ... 20000 . avi meg egyéb neveket adott volna. Így ez bukta.
Végül a legalapabb Windows 7-es javítás (elvileg) javította a hibát. A lemezkarbantartásnál a fájlrendszer helyreállítás (?) után minden látszik és lejátszható. Picit több lett a korábban látott "jó" mappában is. Mégse kell előkotornom az ősrégi vinyókat egy új archiválásra a gyűjteményemhez. A 4 TB-nyi cucc még nem került a Valhallába.
Lehet le kellene cserélnem a gépházba csavarozott régebbi vinyókat a nagyokra és a dokkolóba a kicsiket rakni és így menteni. Csak lusta vagyok megint szétkapni a gépet. MIndenesetre a probléma megoldódni látszik.Köszi a válaszokat.
"Lehet, hogy csak simán hosszú a mappa neve neki és lerövidíti?"
A fenti hibától függetlenül volt ilyen hiba. Egy fájlt nem volt képes a TC másolni egy másik helyre, mert túl hosszú volt az elérési út vagy az elérési út+fájlnév összesen (hosszabb mint 256 karakter). De ez elég alap probléma. A Windows már csak ilyen szűkmarkúan bánik a nevekkel. A háború és béke első 3 fejezete ne legyen azért fájlnév![ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest