Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mentát
csendes tag
válasz
Mentát
üzenetére
Plusz infók:
Az Adaptec 1430SA-nak van menüje, Ctrl-A-val lehet előcsalogatni, miközben indul a BIOS-a.
Ilyenek vannak benne:
Array Configuration Utility: (Ez gondolom nem kell, mert nem akarok RAID tömböt)
SATASelect Utility:
Controller configuration: Itt ezeket lehet engedélyezni/tiltani: Runtime BIOS, Array based BBS support, Physical Drives Display during POST
SATA configuration: Itt ezeket lehet portonként engedélyezni: Write cache, Device Security Lock, SMART, Allow Read Ahead
Disk Utilities:Itt ezeket lehet lemezenként: Format Disk, Verify Disk MediaAz az érdekes, hogy az alaplapi BIOS-ba bele sem tudok menni rendesen, ha be van dugva SATA/RAID kártya.
Nyomogatom szorgalmasan a DEL-t, és a végén fel is jön a BIOS setup képernyő, de nincs egyetlen menüpont sem rajta!Lehet hogy esetleg átfedés van az alaplapi BIOS egyes részei és a kártyák BIOS-ának címtartománya között, ezért ha bedugom valamelyiket, elfedik az eredeti alaplapi BIOS-t?
Ha kihúzom a kártyát, az alaplap BIOS-ában a következők vannak:
Hard Disk Boot Priority: Itt a nyolc alaplapi port, plusz a "Bootable Add-in cards" sorrendjét tudom tetszőlegesen beállítani.
Már végigpróbáltam mindegyiket az első helyre...Ezen kívül még a First/Second/Third Boot Device-okat tudom beállítani Floppy-tól LS120-on keresztül egész az USB-ZIP drive-ig bármire.
Ezeket is próbálgattam, de persze nem minden variációt
Új hozzászólás Aktív témák
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- Samsung 860 Evo 250GB 2,5" SATA SSD
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Számla + Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest