- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
igor78
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Biztosan nagyon triviális lesz a válasz de muszáj megkérdeznem mert nem tudomVan egy 4K felbontású tévénk (LG 55NANO793NE) ami már elég nagy ahhoz, hogy kipróbáljuk a 4K (UHD) felbontást. Vagyis szeretnék lejátszani ilyen filmeket néha. Szóval a kérdésem, hogy hogyan tehetem ezt meg a legegyszerűbben? Eddig külső winyókat használtunk Full HD filmek lejátszására. Szépen vitte a tv saját lejátszója. Ez persze most is így van. De ha jól gondolom a nagyobb 4K felbontást már nem tudom ezekről a külső winyókról lejátszani. A tv lejátszója lehet tudná. Tudná? Ezt sem tudom biztosan. De azt gondolom, hogy a sima USB kábeleken (hiába 3.0) nem tudom a 4K-t átjátszani a tv-re. Ezt jól gondolom? HDMI csatlakozóim is vannak a tv-n, gondolom ez lenne a megfelelő lehetőség de a külső winyók meg nem tudnak HDMI-t csak USB-t. Az meg megint hiábavaló ha egy USB/HDMI kábelt veszek mert a szűk keresztmetszet akkor is az USB out lesz. Jól gondolom? Kellene vennem egy 4K média lejátszót? De azt meg nem szeretnék mert az még egy újabb kütyü, még egy távirányító... nekem felesleges. Különben is a tv lejátszója tökéletesnek tűnik. Ugyan úgy szeretnénk filmezni ahogy eddig. Letöltenék 2160p felbontású filmeket és lejátszanánk a tv saját lejátszójával. Ha van erre lehetőség. Szóval megköszönném, ha segítenétek, hogy egy 4 tagú család hogyan nézhet néha 4K filmet a lehető legegyszerűbben
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
drdr
senior tag
válasz
HornedReaper #31298 üzenetére
Én is a mpc-t (BE) használtam/lom, a kilépéskor frekvenciaváltás nekem is okozott időnként problémát.
Visszatértem a kodi-ra, most már a Kodi 19 (Matrix) rc1 stádiumban, teljesen jó uhd lejátszáshoz, van rendes médiatár, nem mellesleg az asszony is tudja használni és a frekvencia váltás is jó.
Ha vászonra vetítesz, akkor lehet jobb bizonyos esetekben a mpc/madvr, tv-n szerint a Kodi is messzemenően megfelelő. Mpc-t már csak ritkán 3D-re használok.... -
HornedReaper
senior tag
Örültem mint majom a farkának, hogy sikerült a kadenciahelyes lejátszás, erre MPC-HC-t ALT+F4-gyel akartam bezárni, azóta a TV-t egy újabb kijelzőként érzékeli a Win és nem állítja át a képernyőfrissítést..
Gyakran elszáll a beállítás? -
Mynock
tag
Helló!
Vettem egy 4k Tv-t és gondoltam ideje UHD filmeket nézni rajta.Rendeltem egy 2Tb usb külső winyót és erre raknám fel a filmeket és innen akarnám lejátszani is,de olvasgatva itt a hozzászólásokat meg megnézve az összefoglalót elbizonytalanodtam.Ezek szerint nem elég,hogy csak elindítom és hurrá,hanem ez kissé bonyolultabb.A jelek szerint a legjobb megoldás ha a Plex nevű programot telepítem a gépre?
-
HornedReaper
senior tag
Mióta kerestem egy leírást a kadenciahelyes lejátszás beállításához Win10 alatt, köszi
Érdekes, mert TV-s topikokban sem ajánlotta senki ezt a topikot..
-
kory24
őstag
Értem, köszi.
Akkor azt hiszem ezt a vonalat inkább elengedem...Amúgyse kényelmes pc-ről nézni filmet. (távvezérlés)
Tv távirányítójával jobb, csakhát a 100as ethernet port néha kevés...
Xbox-on meg a KODI nem bír a HDR tartalommal.....
Valszeg vmi tv okosító lesz a vége, pl ATV 4K -
kory24
őstag
nvidia driverem régebbi volt, valami 456-os, azzal még HDR se volt tv-n, ezért feltettem a legújabbat. 461.09-est.
USB csak 1 egér és billentyűzet van.
Rendszermegszakítás folyamat lejátszás közben 00 01 és 02 érték között ugrál
gpu kihasználtság viszont 73-99%
Ilyen, mint Plex szerver, torrent kliens, ftp szerver, teamviewer, billentyűzet programja, stb futó szolgáltatások is bezavarhatnak?
-
PuMbA
titán
válasz
kory24 #31285 üzenetére
Mivel ezek a 232ms-es csak tüskék és az átlag 27.79ms, ezért ez egy rossz illesztőprogram vagy USB eszköz lesz, ami rendszermegszakítást kér és ezzel megakasztja az egész rendszert....állíts vissza mindent és állj neki keresgélni. Feladatkezelőbe látnod kéne, ahogy a Rendszermegszakítások folyamat néha több CPU-t kér.
-
kory24
őstag
-
PuMbA
titán
válasz
kory24 #31281 üzenetére
A baj a max stats-nál van, 224ms-ig renderel néha egy képkockát, ami sokkal több, mint a megengedett 41.71ms, amit feljebb látsz
Ezt okozhatja, hogy 2 kijelzőt hajtasz meg, tehát ilyenkor a monitorra ne küldj jelet, hanem 1 kijelzőt használj, vagy ha így sem jó, akkor ezt megcsináltad az összefoglaló végén:
"A Scaling algorithms menü Image downscaling almenüjében kattintsunk a DXVA2 módszerre és tegyük meg ugyanezt az Image upscaling almenüben is. Apply és OK gomb."? -
kory24
őstag
Sziasztok!
Összefoglaló alapján beállítottam a dolgokat, de sztem valami nem okés...
Meg-meg akad a lejátszás.
A videókártya egy Gt 1030 gddr5-ös, tehát annak elvileg elégnek kéne lennie (?)Kép alapján meg tudjátok mondani mi lehet a hiba?
Az se tetszik, hogy film indításakor a monitort is hdr módba kapcsolódik, elég lenne ha csak a tv-t tenné abba, hiszen a film ott játszódik.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest