Hirdetés
Aktív témák
-
Integra
titán
na, keresztkérdés:
kompakt méretű 5.1-es rendszerből mivel érdemes foglalkozni? nincsen sok helyem, ezért a másfél méteres gettoblászter hangdobozok nem játszanak
jelenleg ugye hkts11 recseg avr355-re dugva, nem kéne sokkal nagyobb. mik a lehetőségek?
ja és az a splitter, amit belinkeltem lejjebb elfogadható?[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Vidala
senior tag
válasz Integra #32851 üzenetére
Mit tekintesz még kompakt méretnek?
Ami hasonló, de mondjuk talán csak néhány árnyalatnyival jobb pl. a JBL SCS 178 5.1-es szett.
Viszont amit inkább ajánlanék, hogy relatív kisebb méretű pocsugárzókból + center + sub összeállítani valamit. Nem akarnék mindig a JBL-el jönni, mert van szép számmal más is a piacon, de nekem az van. Tehát pl. az ES20-as dobozok még mindig elég picik, sőt még az ES30-as sem valami óriás, frontnak már elég komoly is lenne.bajnokpityu:
Egyértelmű, hogy túlaggódod. Én is megkaptam már néhányszor, hogy a JBL csak elektronikus, meg puffog, meg mit akarok HM erősítővel zenét hallgatni. Még igazság is van néhány kijelentésben, de nem ez a lényeg. Te legyél elégedett a dolgaiddal, mivel az, hogy másnak mennyire tetszik teljesen lényegtelen! Még akkor is, ha szerintem itt senki sem teljesen elégedett a saját szettjével, mert vagyunk annyira őrültek a magunk módján. Én is kezdem egyre jobban megismerni a rendszerem hiányosságait, de attól még nem szeretem kevésbé. Egyszerűen élvezem, amennyire csak lehet.Dorian:
Nagyon tetszik a végeredmény, igazán kellemes hangulata lett a nappalidnak, amitől így szemre a jó hangzás sem áll távol, hogy úgy mondjam. Mennyire van meg a hátsó (középső) hangtered ilyen elrendezésben? Nekem is hasonló a végeredményű az elrendezésem, de ez sajnos teljsen hátulra nem igazán képes normális hangteret generálni. Kissé oldalra-hátra még elég jól definiált, de onnantól erősen korlátos. Sajnos ez van, majd eccer lesz jobb.[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
BBéci
legenda
válasz Integra #32851 üzenetére
A kompakt és a másfél méteres állódoboz között azért akad néhány kategória.
A KEF KHT 9000 már egész tisztességes minőségű, természetesen ahhoz mérten drága is. A Focal Sib & Cub szintén.
Úgy rémlik, van valami német érdekeltséged, ezért figyelmedbe ajánlom a berlini Teufel cég és a Canton szettjeit, kiváló ár/érték arányúak.
A monitorsugárzók, más néven állványos (polc) hangdobozok valamivel magasabb hangminőséget képviselnek, ezek közül kedvenceim: Dali Ikon II, MJ Acoustic Xeno, Monitor Audio RX1, Focal Chorus 706, és még sokan mások.Nem találkozta a linkelt splitterrer, de Inakustik kábelekhez biztosan illenek.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vidala #32852 üzenetére
"Kissé oldalra-hátra még elég jól definiált, de onnantól erősen korlátos."
Ezen segítenek a dipól esetleg bipól dobozok. Nem véletlenül ajánlgatom őket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Integra
titán
ezekkel a kisebb polc dobozokkal még tudok kezdeni valamit, mert talán meg tudom oldalni az elhelyezésüket. nagyobbak már nem mennének, de nem is akarnék, csak megölöm vele a teret. a monitor audio rx1 pl még fektetve a vászon alatt a polcon elfér, és a kettő között a center is, 226cm a polc felületem. ezeket a polc dobozokat amúgy lehet az oldalukra fektetve használni?
nagyobb doboz már csak azért sem lehet, mert az egyik szatellit dobozt a konyhám félszigetébe, a pult alá kell elrejtsem valahogy..a kef férne el a legjobban, de a darabára miatt szerintem hanyagoljuk
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz Integra #32855 üzenetére
Nagyon fontos szabály, hogy a frontdobozok magassugárzója a hallgató fülmagasságában legyen. A bázistávolság is lényeges, tehát a vászon két oldalánál, vagyis két méternél közelebb ne legyenek egymáshoz! Nem ajánlott az oldalra fektetés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Integra #32857 üzenetére
Amiket nem direkt falra szerelésre terveztek, azok hangját eléggé agyonvágja, ha nem állványra teszik őket. Viszont állvánnyal együtt pontosan annyi helyet foglalnak, mint az állódobozok.
-
Vidala
senior tag
Igen, mostmár tudom.
Egyrészt sajnos nem jöttem elég korán erre a fórumra kérdezősködni, így ez a lehetőség még nem került szóba akkor.
Másrészt amikkel eddig találkoztam a di/bipól dobozok közül, azok ára jóval meghaladta a jelenlegi sorroundok árát.Mostmár viszont tudom, ezért írtam, hogy eccer talán lesz jobb. Szoktam azon elmélkedni, hogy lecserélem majd a meglévőket, és külön kezdek velük valamit. Mondjuk rákötöm egy hasonló "jó árú" sztereóra, mint amilyen mondjuk Dorinannak, vagy bajnokpityunak van. Legalábbis ez jóval esélyesebbnek tűnik most, mint egy nagyobb lakás-nappali, ahol mondjuk csak plusz két dobozt kellene hozzátoldani a 7.1-hez.
CoVboy Forever!
-
BBéci
legenda
válasz Vidala #32859 üzenetére
Drágábbak a dipólok, mert dupla annyi hangszóró és keresztváltó van bennük, valamint a doboz elkészítése is komplikáltabb, anyagigényesebb.
-
Vidala
senior tag
válasz Integra #32860 üzenetére
Akkor is egész más hangjuk lesz, ha nyitott polcra teszed, vagy zártra, vagy mondhatom úgy is, mennyire van körbebástyázva mindenfélével. Meglehetős helyszűkében voltam, még mikor egy szobácskában laktam, így sakkoztam mindennel, hogy valami legyen egyáltalán. Ráadásul az akkori sztereónak csúfolt cuccom elég laposan szólt, de legalább rosszul. Szerencsére ezen már túl vagyok.
CoVboy Forever!
-
robi0604
őstag
Valamelyikőtök hallott már Excalibur féle kábelt?
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
Integra
titán
ha arra gondolsz, hogy a fal amin a tv és a vetitővászon lesz teljesen be van épitve, ez nem lesz. a tv alatt lesz egy nagy lebegő polc a falra szerelve a föld felett amiben minden gépészet megvan. felette 70 centis magasságban a tv és ez elé jön le a vászon a tv feletti fatokba rejtve, ami kvázi egy lapos széles polc a falra szerelve szintén.
amúgy sem klasszikus 4 fal szoba, mert egy légteres a nappali-konyha egymás mellett, egy félszigettel elválasztva....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz Dictator^ #32867 üzenetére
Kérjen KáCsáéktól, ott van választék!
(#32866) Integra
Nem arra gondoltam, hanem összességében, az egész helyiségre. A minimalista dizájn és a jó akusztika ritkán járnak együtt.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Dictator^ #32867 üzenetére
Én már megtaláltam a választ a HDMI kábel mizériára, hogy miért érdemes jobb minőséget venni, de ott is van egy határ, ami fölött totálisan felesleges.
Egyéb iránt minden információ fent van a neten, össze lehet szedni, és egy piciny szakirányú tudással meg lehet érteni, hogy miként "jön elő" a különbség egy ócó-gagyi és egy minőségi HDMI kábelből.
Jómagam tegnap tapasztaltam, hogy egy gagyi árnyékolatlan 2000 forintos kábel milyen problémát tud okozni. Pl. hang kimaradások ( DAC hiba ) és kép vibrálás, csikok, bevillanások a TV-n, stb.stb.stb.
Miután kicseréltem a kábelt egy másik 6000 forintosra, meg is szűntek ezek a gondok.
Tessék szépen kutakodni és MEGÉRTENI, hogy mi a difi kábel és kábel között.
(egyszer ha jók lesztek én meg kellően unatkozom, összepötyögöm a lényegét)
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Dictator^
veterán
-
Dorian
félisten
válasz Vidala #32852 üzenetére
A hátsó hangtér olyan, amilyen. Ami a képen talán nem nagyon látszik, a kanapé mögött is van egy szekrény, így a fejem olyan 55 cm-re van a hátsó faltól, tehát a kanapé nincs rátolva. Normális forrás esetén azért egész jó a térélmény, de örülnék, ha lenne mögöttem olyan 1,5m. Sajnos a nappali(lakás)csere nem mostanában lesz aktuális, ezt kell szeretni.
Különben is hangulatfüggő az egész hifizés, most kaptam egy ajánlott levél-szelvényt a Szombathelyi rendőr-főkapitányságtól, nem tudom mennyi lesz a gyorshajtás, de azt hiszem ma semmi zene nem fog tetszeni...
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
wharfit kivéve.ahol időben utána vágták az embernek a dipóljait.hámondjuk nem hallottam
szintén ócsó dipól (volt,nemtom még kapni-e)a hasonló minőségű magyar hazai termék, a clarus.szintén BBéci ellenjavallatávalviszont idézek a hififóumból magamtól:
"nabasszus.
végig hazudtam,elnézést kérek.
az spk1000 ami cat kábelből van,nekem 2000asem van.ami meg OFC...
tehát nem CAT7kábel...miota ezt is árulják,eladó szerint kutyának sem kell az 1000es.namost,szépitésnek annyit,hogy vásárláskor ezt mondta tévesen az eladó,most javitott...
végeredményt persze nem érdekli,tehát bátran ajánlom ezt a tyúkbelet is."
el sem hiszitek,hogy megörültem a levélnek.tehát nincs különösebb baj a fülemmel.
ellenben igen oclsón kapnék centernek 1.2méteres kábelt ugyanebből.vegyek 1.2métereset,v fontos,h legelább elől legyen azonos a kábelek hossza?[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Vidala
senior tag
válasz Dorian #32873 üzenetére
Tudom, hogy ott van, ezért látom is a kanapé mögötti szekrényt részben ezért is kérdezősködtem. Nekem a hátsó faltól annyira van a fejem, amennyire a kanapé kiadja, úgy 30 cm-re kb, ami nincs sokkal előrébb a sorroundok középvonalától.
Próbáltam úgy is (inkább játék, mint filmnézés, az inkább a kanapé), hogy a kanapé elé behúzom a szupi ki fotelem, akkor nagyjából a szoba közepén vagyok. Ezzel viszont a két front kerül már kissé távol egymástól, és ront az "előről jövő" hangképen. A kettő közül összességében a kanapén ülve jobb az összhatás (végül is a hátsó hangok kevésbé hangsúlyosak, legalábbis ez a következtetésem).
Sorry az incidensért. Búfeledésnek hallgasd meg ezt
CoVboy Forever!
-
Integra
titán
válasz bajnokpityu #32877 üzenetére
na, szóval majd ha lesz házam, akkor lesz moziszobám, azt úgy fogom megtervezni meg megépíteni. jelenleg csóró ifjú vagyok, nincsen házam, 50m2-ből gazdálkodom teljes területre, ennek megfelelően szerény a nappalim, ne várjunk imax-et valahol kompromisszum lesz az egész, és messze lesz az ideálistól, vannak körülmények, ezek adottak, így kell a lehető legjobbat kihoznom. majd szépen alakul, először marad a hkts, aztán ahogy idővel látom már, hogy mi merre meddig, ott lakom és egyenesbe jön a bankszámlám újra, akkor dobozolhatok, ha rámjön az 5 perc
de ha valaki megszponzorál 60-70 millával, hogy építsek belőle egy fasza házat, megteszem, ügyes vagyok...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
bajnokpityu
félisten
figyelmébe ajánlom a vásárolni vágyóknak:
egyébként nekem konkrétan a c6 jobban tetszett 8 éve,mikor próbáltam,mint a c8.
eladó topping dac
-
Gál István
senior tag
válasz bajnokpityu #32880 üzenetére
Licitáltam is
-
Dorian
félisten
Tudom, hogy hülye kérdés és biztos van valami buktató, de mi van, ha a frontokra egyszerre van rákötve egy avr és egy sztereó? Természetesen egyszerre soha nem működnének.
Ha menne a dolog, nem kéne dugdosni, úgyhogy gondolom valami nem lesz rendben, de mi és miért?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #32883 üzenetére
Nekem vásárláskor azt tanácsolták (Kácsa), hogy ugyanolyan kábel legyen, de rövidebb lehet. Így is van.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vidala
senior tag
válasz bajnokpityu #32885 üzenetére
Nekem is így tanácsolták, nálam is így van.
Integra:
Nagyon sok minden van így az életben, sajnos kompromisszumokat kell kötni, és abból kell kihozni a maximumot, ami van. Bár ezzel sztem nem mondtam újat.CoVboy Forever!
-
Vidala
senior tag
-
Gál István
senior tag
Na akkor még egy jó ajánlat:
Denon AVR-3808 ezüst, karcemtes, minden tartozék (leírás, 2 táv, mikrofon stb...) 185.000ért. Jövő hét szerdától átvehető nálam vagy házhoz szállítom a szokásos módon.
Ezen a HD-s plecsnik már nem csak díszek...
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Gál István #32888 üzenetére
Normál Denon AVR-3808 vagy már az FW frissített A-s verzió?
-
Peak
addikt
A régi Technics SL-PG340-es CD játszó tálcája a kitolás után magától egyből visszahúzódik.
Nem tudtok véletlen valami ügyes kezű szerelőt rá?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
kimi02
őstag
A Dune HD Smart H1-ről véleményetek ?
Megbizhatóság és a minősége milyen ? -
kimi02
őstag
Vagy mit ajánlanátok ami a Dune Base szintjén van minőségileg, vagy még jobb.
-
BBéci
legenda
www.totel.hu
(#32895) TCr
Mindkettő volt nálam, a Base csak szolgáltatásokban, kezelhetőségben jobb. Szerintem.(#32897) kimi02
Megveheted a Smartot, nagyon jó gép![ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz kimi02 #32897 üzenetére
Jelenleg szerintem a Dune Smart, Base, Prime kütyüknél nem igazán van jobb minőségű médialejátszó.
Az ezek közötti különbség (mivel ugyan az proci mindben, ráadásul ugyan az a szoftver fut rajtuk) kimerül a fizikai funkciókban és a kinézetben.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy kép- és hangminőségbeli különbségek legyenek közöttük.Javítsatok ki, ha tévedek.
BBéci
Én is így gondolom.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest