Hirdetés
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz Veyron #33851 üzenetére
Állítsd le a filmet és indítsd újra! Általában elsőre megoldódik, ha nem, ismételgesd párszor, meg fog jelenni a felirat kiválasztásának lehetősége. A belsőket is kezeli, akár 4-5 közül is választhatsz. Hangot szintén.
(#33850) laccy88
Úgy kösd be, ahogy az ábra mutatja![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
válasz mike1978 #33846 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy német országban és külföldön is mondjuk megjelenés után mennyivel olcsóbbak az erősítők mint itthon.
Régebben pont az a felfogás volt ha itthon olcsóbb mint németben akkor jó az ára, ha drágább akkor nem jó.
Persze sok minden olcsóbb kint, más drágább, de lassan ott tartunk, hogy kint külföldön a napi megélhetés is olcsóbb lesz mint itthon, mert könnyű mondani pl hogy ezt meg azt eu-s árakra kell emelni, de akkor a béreket is emeljék oda.Az hogy nem jön ki olcsóbban több lehetőség van.
Én behozom és azt mondom, hogy vállalom a garanciáztatását is, neked csak hozzám kell elküldened. Ha kiküldöm angliába szerinte 10-20 ezer között van az oda-vissza szállítás, gondolom ezt is busásan bele számolták.
Akkor amire még rá szokták fogni hogy iszonyat költség a használati fordítása. Na most ha a cégeknek biztos van olyan alkalmazottuk aki perfekt angol/ német, és ha már fizetem egyrészt letudja fordítani, más rész az BTK-n sok nyelvszakos diák van akik éhbérért fordítanak, a nyomtatási költséget pedig ne felejtsük(nem csodálkoznék ha ez így is történne azoknál a nagy kereknél akik importőrök is. ), az én hk-m hoz kapott magyar használati egyszerűen borzasztóan rossz minőség, nagy tételben szerintem 2-3 ft per oldal nyomtatási költsége lehet neki.
Lehet itthon mondani, hogy ez meg az miatt drágább, de nem biztos, hogy az igaz is.BBéci
Ha a lejátszód vagy a tévébe bedugott wifis pen N szabványos és tudja a 300MB-et akkor semmi probléma nem lesz, a filmek akadozás mentesen fognak megjelenni.
Bár ha az usb-ről kapná a média lejátszó a jelet akkor meg rádugod a nasra a vinyót átmásolod ami kell , és vissza viszed, de szerintem kényelmesebb lenne a wifi neked, vagy ha utp kábel oda menne a lejátszóhoz. -
laccy88
senior tag
válasz #09634560 #33852 üzenetére
de de oda, rca megy, viszont, ő oda -mint az ábra is mutatja- közvetlenül a hangszóró jelét várja el, ami már erősítve van. Ezért az én 5.1-es házimozi erősítőm alacsony szintű jelével semmit nem kezd.
Az alap megoldás -mint az ábrán- nekem azért nem jó, mert fontos lenne pl, mikor filmet nézek, hogy a mély hang ne a frontból legyen kiszűrve, hanem a film(ami szintén 5.1es) tényleges mély jelét halljam. Remélem értetek. -
mike1978
tag
Én nem vitatkozom senkivel, mindenki azt gondol amit akar, de hidd el, nem olyan egyszerű mint ahogy Te képzeled....
A kinti árak sok esetben megegyeznek az itthoni árakkal, és persze kint is mint ahogy itthon is sok az"ügyeskedő" ezért lát az ember sokféle árat....
Ami nem egyezik meg az egyrészt a fizetés, másrészt az adó tartalom....de erről olyan embereket kell megkérdezni akik aktívan a kereskedelemben dolgoznak, vállalkozásuk van, és látszik, hogy nem X6-al jár...sőt alig tud megélni, de próbálja csinálni, hogy életbe maradjon....
Mindegy ez a téma részemről off...úgyis mindenki mást gondol, és engem ez nem érdekel.... -
BBéci
legenda
válasz mike1978 #33858 üzenetére
Mindketten ismerünk olyat, aki X6-ossal jár, méghozzá vadi új, fullextrással, körbe kamerákkal, 21 colos kerekekkel.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mike1978
tag
válasz laccy88 #33855 üzenetére
Ezt a mély sugárzót nem tudod használni másképp csak nagy szintű (hangszóró) jelről. A házimozi erősítő szub kimenetét erősíteni, hogy aztán beküld egy mély láda nagy szintű bemenetén, melynek ellenállás osztó fokozata újra alacsony jelszintet csinál belőle, elég idétlen megoldás lenne....
Két lehetőség adódik:
A. ha van az ismeretségi körödben olyan aki műszerész vénájú, akkor szólsz neki és csinál egy alacsony jelszintű bemenetet a mély sugárzóra,...nem egy nagy etvasz...meg kell kerülni a bemeneten levő ellenállás esetleg (LC) osztót...
B. Elfelejted ezt a mély sugárzót és beszerzel egy normálisat....[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz mike1978 #33858 üzenetére
Én nem a kereskedőkről beszéltem, mert tudom, milyen az életük, apum is ebben él, hanem a nagy kereskedőkről akik végül is meghatározzák az itthoni árakat. Bár azt elismerem, hogy a javíttatást az ebből a pénzből kell majd fedezniük.
Én a német és osztrák árgépet nézegetem, és ott azért mutatkozik sok esetben eltérés az árakban. Bár németben és angliában úgy tudom elfogadják az európai garancia levelet, míg itthon nem, mivel nincs leány vállalatuk itthon, mint némelyik nagy cégnek.
Én az X6-t sem sajnáltam soha, ha legális szerezte és tartja fent akkor tőle kell tanácsot kérni, hogy miből is lehet itthon jól élni legálisan, mert nem szégyen az okosabbtól tanulni.[ Szerkesztve ]
-
mike1978
tag
válasz Veyron #33861 üzenetére
Bár ehhez nem értek annyira, de nem lehet, hogy nem tud tökéletesen kezelni xy méret felett HDD-t a TV? Vagy esetleg a partíciós tábla formátuma (NTFS, FAT,stb) nem tetszik neki....van valami szabályféle, hogy 1T felett a win sem kezeli valamelyiket jól...de lehet hülyeséget mondok...majd kijavít egy számtech zseni
-
mike1978
tag
A nagy kereskedők (importőrök) sem találhatnak ki bármit az árakkal, és sajnos az kevés, hogy egy termék a német, angol ár szerint itthon mennyinek kéne lennie...de nézzünk konkrét példát:
Denon AVR-1912 549 Eur*270=148.000.-Ft
Itthon 5%-al több az ÁFA (nem a nagyker tehet róla) = 155.000.-Ft
Itthon kicsit több a cégek működési és egyéb költsége és a kereslet a béka segge alatt van, + még a magyarnyelvű leírás, ami egyébként a német nagyker dolga lenne, mivel ő az EU-ba ad el (Mo-ra), de leszarja nem csinálja meg. így a 159.990.- nem túlzó ár.
Ez a példa lehet a pro, és van kontra is...pl az onkyo TX-NR609, ami kint már olcsóbb...és hamarosan itthon is valószínű....
És mint mondtam, ahogy itthon is megnézed, az árgép oldalt az első 5-15 cég ami sokkal olcsóbb, az általában "ügyeskedik" valamivel, és ez a németeknél, angoloknál sincs másképp -
mike1978
tag
válasz mike1978 #33865 üzenetére
Félreértés ne essék nem védeni akarom őket, mert több helyen valószínű, hogy lehetne olcsóbb a termék valamennyivel, de csodákat nem lehet tenni, és a legnagyobb baj (na akkor politizáljunk is), hogy itthon a kedves megválasztott (bár mindegy melyik) kormányunk mindent magának akar...így túl akar élni minden cég...ki kicsit jobban, ki kicsit kevésbé...
-
aeth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Philips HTS2500 házimozit, és az érdekelne, hogy tudom-e majd az mp3 lejátszómon tárolt zenéimet hallgatni vele? Van olyan kábel/átalakító, amivel ez megoldható? Köszi előre is!! -
mike1978
tag
-
cekkk
veterán
válasz mike1978 #33865 üzenetére
Akkor nézd meg a Denon 2311 árát.
669 euró(nem a legolcsóbb árat néztem, hanem olyan boltot, ahol a 1912 olyan áron van, mint ami te írtál. ) ami 270el számolva 188 ezer itthon még az ügyeskedők boltjában is 250 ezer.
Lehet felhozni példát ellen példát, hidd el a legjobban annak örülnék, ha magyar kis vállalkozókat , és magyar családokat támogathatnánk a pénzünkkel, csak amikor 50-60 sőt van ahol 100 ezer különbség is van akkor nagyon elgondolkozik a kis ember, hogy hol is vegye meg, mert nem véletlen járnak szlovák és német rendszámos 20-30-40 milliós autókkal, vagy is rossz össze hasonlítás, de akik ilyen autókat megengedhetnek magunknak azt gondolná már nem fekteti hanyatt az a regisztrációs adóPolitikához annyit: melyik eddigi párt nem ezt csinálta mint ez, jobb akkor lett volna ha rendszerváltáskor ellettek volna zavarva, és nem azok irányítanának ma is , akik a szocializmusban, akik meg lop vagy lopott börtönbe. Hiába mutogatják, hogy a szocikat így tartoztatták le most, szerintem egy nem fog letöltendő-t kapni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
mike1978
tag
A 2311 kifutó modell, ezért valószínű, hogy a németeknél már nagyon kiszórják a motyót, mert ott már a 2312-t tukmálja a központ a kereskedőire...ja és még egy érdekesség...a német nagyker központ kint a német kereskedőinek akkora árrést ad, mint itthon az importőr kap....na így nem könnyű importőrnek lenni, sajnos eléggé diszkriminálva van Mo ebben is...míg egy német kereskedő a központból kap 40% árrést a közép felső kategóriában, addig ezt itthon az importőr kapja meg, és ebből ad a viszonteladóinak 20-23%-ot (és hidd el elég biztos forrásból tudom). Mindezek tetejében mint azt már megbeszéltük, több a fajlagos költsége itthon mindenkinek mint tőlünk nyugatabbra. Mivel itthon a webes kereskedelem miatt és a szürke importőrök miatt a 20-23%-os árrésből rögtön legalább -5%-ot el kell "dobni" így marad 15-17%, amiből a boltokban még kedvezmények, a webes vásárlásoknál meg árversenyeztetések vannak (ki adja olcsóbban), így ami marad az bruttó 10-15%, ami egy egy személyes, boltal nem rendelkező webáruháznak nagy forgalom mellett még elég is lehet, de egy szakboltnak, bemutatókészlettel, bolttal, és kiszolgáló személyzettel édeskevés....és erre lehet azt mondani, hogy akkor nem kell boltot nyitni...igen ám de a magyar ember szeret fogdosni, nézelődni, hangfalat hallgatni...de ha nincs bolt akkor hol teszi mindezt meg...szóval órákat lehetne erről filozofálgatni pro kontra, és mindenkinek lenne igaza bizonyos részletekben, de sajnos változás nem lesz...itthon csak a szakadék felé menetelés az egyedüli irány...
-
BBéci
legenda
A Denonok magyarországi árát a Horn lengyel anyacége határozza meg, hogy a fene esne beléjük.
A szlovák és egyéb külföldi rendszámnak nem csak a regadó (amit egyébként gusztustalan lehúzásnak tartok) elkerülése az oka.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mike1978
tag
Mellesleg szerintem a Denon árak nincsenek elszállva az egyéb árakhoz képest...nekünk sz*/ar a fizetésünk és a gazdasági helyzetünk....persze az más tészta, hogy amit itthon a horn cég megtermel, az tulajdonképpen Lengyelország kasszájába folyik, nyereség szinten mindenféleképpen....
-
cekkk
veterán
Tudom, hogy a szlovák nem csak az miatt, áfa vissza igénylés, már mint a kinti cégének, ingyenes paroklás itthon (büntetés be nem fizetése.) stb, de na ilyen világot élünk sajnos.
Bár majd kiderül mennyire szálnak rá az adó csalókra, ahogy hallottam, majd most elkezdik őket szépen fogdosni, de ott is ugye meg lesznek akikhez nem nyúlnakmike1978
Ez érdekes dolog, hogy ki adja olcsóbban, mert akiket én ismerek kereskedők, akik hivatalos garanciával adják a terméket, általában ugyan olyan áron dolgoznak (ezt végül is nevezhetnénk kartelezésnek is), már mint a népszerűbb termékek esetében értem ezt, Dali hangfalak, denon, onkyo erősítők, néz meg az árakat, max akkor van eltérés amikor valakinél bent ragad 1-2 darab, de amint ki szórta ő is lentebb viszi vagy fentebb viszi az árát oda ahol a többi hivatalos viszonteladó tarja.Németben még év elején is 800 euró körül mozgott a 2311 szóval akkor is meg volt az a 70-80 ezres különbség, sajnos. De elhiszem, hogy nem magadtól találod ki ezeket, hogy milyen árrést és kedvezményeket használnak.
-
mike1978
tag
Érdekes valóban a dolog, de nincs mit tenni, hiszen nézd meg a cukor, vagy bármi egyéb árát, ott sem a kartelezés miatt annyi majdnem mindenhol...és ott is néha olcsóbb itt-ott....a 2311-et nem figyeltem..de mondom, lehet a nagyobb árrés, és a gazdaságosabb működés miatt nagyobb a mozgásterük és így tudnak olcsóbbak lenni...logikusan, ha itthon ugyanazon árrés és drágább végfelhasználói ár mellet extra árrés keletkezne...ez meg meg kéne látszódnia a viszonteladói hálózaton...és nem bezárnának olyan régi cégek mint pl a satsystem, hanem menne a bolt...de nem így van....
-
€uro
őstag
Ezen az Onkyo TX-SR309 erősítőn két Front kimenet van: A és B. Ezek mire szolgálnak? Kétszer kettő Front hangfalat lehet rákötni? Ezek egyszerre szólnak? Vagy lehet választani, hogy vagy csak az egyik vagy csak a másik vagy mindkét kimenet működjön?
Ezen és az ezzel egy kategóriába tartozó erősítőkön a Front, Surround és Center kimenetek egyenértékűek? Ha mondjuk digitális kábel csatlakozom rá számítógépből 5.1-gyel, és az összes hangfalra ugyanazt a hangot küldöm, és mind az öt hangfal ugyanakkora, akkor mind az öt hangszóróból teljesen ugyanazt fogom hallani?
[ Szerkesztve ]
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
cekkk
veterán
válasz mike1978 #33879 üzenetére
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/01/igy_vettek_ki_a_zsebunkbol_60_milliardot/
A cukor
Nem is csodálkozok rajta eladtuk a kvótánkat, eladtuk a gyárainkat, és támogatjuk 3 országokból beérkezett francse tudja milyen anyagból készült.Vagy mondom példának al élelmiszert, barátnőm egy speditőr cégnél a német területet csinálja, egyszer véletlen a megbízó neki is elküldték egy sajtnak a számláját amit neki nem lett volna szabad látnia, és neki 300 ft kilónként kerültbe a sajt és 800ért adta tovább azt amit te a boltok polcain 1300-1500 forintért lát nyúlós szar trapista
Jah persze a német ilyet a saját piacára nem vinne.
De van ismerősöm akiknek hús üzeme van (közbe eszembe jutott, a Debreceni húsüzemet is inkább megvették a szlovákok, olcsóbb volt, mint a két terméket versenyeztetni 500-600 embernek mondtak fel, ahelyett, hogy a hülye kormány támogatná, mert ezek legalább bevételt termelnek és adót fizetnek és ők tarják el azokat akik az államnak dolgoznak(már mint akik a verseny szférában dolgoznak), na ott kellene még létszám leépítést csinálni, de ez mást tészta, nem akarok senkit meg sérteni. ), és kintről hozzák a sertéshúst mert onnan olcsóbb mint az itthoni gazdától megvenni. Vagy a sok krumpli amit Hollandiából hoznak itthon csomagolna és magyarként van eladva
De rengeteg ilyet tudnék mesélni, a sofőrök pl nem esznek déli gyümölcsöt mióta azt is szállítanak, mert miután kinyitják a raktért olyan vegyszer szag árad ki, hogy rosszul vannak, és ezeket velünk etetik meg -
mike1978
tag
Ebben teljesen igazad van, FELHÁBORÍTÓ ami itthon megy, ezért mondtam, hogy a biztps szakadék felé megyünk, és az aktuálisan poronson levő kormény azért nem tesz semmit, mert nem ők irányítanak, hanem egy szűk réteg a bank és gazdasági szektor nagytőkései...akik a kormányt is a zsebükbe rakják...és mindabból amit írtál egyenesen arányosan látszik, hogy a szar élelmiszertől egyre több a rákos, allergiás, és egyéb autoimmun betegségekkel élők száma, amit már az egyébként is gyenge egészségügy nem tud megoldani, így ott is ami még mozdítható és menthető azt inkább kilopják...mást már nem tudnak csinálni...ne legyen igazam, de hamarosan Görögország sorsára jutunk....sőt szép lassan minden ország aki a remek EU-hoz csatlakozott!
A 309-es erősítőn két hangfal kimenet van, ha pl a konyhába is raksz egy párat akkor mint B sugárzó ott is hallgathatod. Az 5 csatornán pedig 5CH sztereó módban lehet ugyanazt a műsort hallgatni
-
törölt tag
Ráköthetsz két párat is és vagy egyiket,vagy másikat hallgathatod. Pl akkor jó ha zenére külön hangfalat használsz mint filmre,vagy pl a nappaliba ki akarod vezetni a másik 2 hangfalat. és ott hallgatnád.
Igen,egyenértékűek un diszkrét -tehát külön-külön,mint kb. a sztereó-csatornát képzelnéd- jelet adnak le. És igen.főleg 5 ch sztereó módban persze a valóságban más-más terhelésnek kell megfelelniük,ezért pl. a frontok nagyobbak és a centernek és a surroundoknak más a leképezési tartománya.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Az Onkyo TX-SR309 erősítővel lehet rádióból felvételt készíteni USB-re MP3 formátumban? Esetleg bármilyen forrásból érkező hangadást is fel lehet venni?
-
€uro
őstag
Köszi!
A kézikönyv alapján gyors rátekintés után úgy látom, hogy nem lehet USB-re rögzíteni.
Azért ez érdekes. Egy új erősítőről van szó, és elvárnám, hogy legalább hangot rögzítsen a készülék.
Persze rögzíthetne videót is, sőt lehetne benne egy digitális műholdas tuner és egy digitális földfelszíni adásokat is fogni tudó tuner. Vagy mindjárt kettő mindegyikből. Jah, és természetesen Blue-Ray olvasó-író is...
-
Gaben1
tag
hali
PIONEER VSX 609 t lecserélni H/K AVR 41-re érdemes?
ha igen mennyivel jobb a H/K?
40.000ft sok érte?gigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
€uro
őstag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest