- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Brandys
tag
Igazad van, azért nem is akartam egy olyan sorrendet felállítani, hogy melyik erősítő jobb. Azért lett belőle egy kis "elbeszélő költemény". Először kizárólag házimozinak indult a dolog és amikor erősítővel szintet lépsz akkor nem biztos, hogy a hangfal maradhat. Nehéz dolog ez, mindent meg kéne hallgatni először, ráadásul párban (erősítő/hangfal), néha ez egy nagyon nehéz dolog.
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #30295 üzenetére
Izgalmasan alakul a HM erősítős sztorid. Én is kíváncsian várom mit mondasz majd némi barátkozást követően a 2310-re. "Csak" az kár, hogy a hangdobozok is mindig változnak, így marad a szubjektív értékítéleted.
Csak egy még: az E80-nal nekes sem tetszett egyáltalán a 255-ös, míg az ES80-al már megint nagyon más a kép. Ezért is mondom, hogy jó lett volna tudni, mit mutat csak az erősítő csere.
Szurkolok, hogy összeálljon az Aviano-2310 páros hangzása, és csak a nirvánában legyen részed! (legalábbis egy darabig)Szerk:
Közben látom - míg pötyögtem - BBéci is hasonló gondolatlmenettel állt elő. -
BBéci
legenda
válasz
Brandys #30295 üzenetére
Mindegyik erősítődet ugyanazzal a hangdobozszettel kellett volna összehasonlítani. Zenei ízlésed hasonlít az enyémhez (Patricia Barber) ezért egyértelmű, hogy egyik sem volt jó választás. Ha már JBL, akkor ES szettel, vagy valami hasonlóval kellett volna kezdened, bár az említett hölgy muzsikájához inkább Focal Chorust választanék.
-
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30294 üzenetére
Pio-hoz Jamo, a 255-ös H/K-hoz először JBL E80-as frontokkal egy szett, majd PolkAudio TSi400-as szett. A Harman/JBL párost általában favorizálják, nekem túl sok volt a középmély/mély tartományban az érzéketlensége, olyan egyforma volt minden ott, de ezt főleg zenére értem. Érdekes mert a TSI400/Harman sokkal jobban tetszett együtt. A Marantz zenében legalábbis nekem jobb volt, mint a 255, de ott a HM részben nem volt meg az a dinamika amit elvárok egy HM-tól. Ha összegyúrhattam volna őket, megtettem volna.
-
robi0604
őstag
válasz
Brandys #30293 üzenetére
Jó olvasni ilyen "élményeket", erre gondoltam...
A 6005-öst beszéltük..., majd egyszer lesz jobb is!
A 1601-es hozott javulást zenében a 255-höz képest, vagy csak a karaktere fogott meg?
Milyen hangfalakon voltak eddig ezek az erősítők?Egyébként kíváncsi lennék, hogy mit szólnának az aviano szetthez.
-
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30292 üzenetére
Sorrend? OK, szóval ez az én sorrendem.
Pio VSX-819 - a HM világába ezzel léptem be és arra pont jó volt, hogy tudjam: tovább kell mennem. Nem arról van szó, hogy ez egy "rossz" erősítő, kis panelba, házimozira a hozzá való hangfalakkal "O"-ról indulva igen is jó volt. Megmutatta nekem, hogy érdemes egy kicsit ezzel többet foglalkozni.
H/K AVR-255 - Házimoziban mindent hozott, amit kellett, de bevallom amikor megvettem, akkor abban volt egy kis "szerelem" is a márka (és így a design) iránt és mindenképpen birtokolni akartam egyet. Közben a zene kezdett előtérbe kerülni és itt egy kicsit többet akartam, ki akartam mást is próbálni. Az én fülemnek a zene bizonyos tartományokban "összemosott volt", nem volt annyira részletező amennyire én szerettem volna. Jó volt, hallgatható volt, csak többet akartam, de nem sztereó erősítővel. Egyébként szerettem és ár/értékben most (főleg használtan) jó vétel szerintem.
Marantz NR-1601 - Elsősorban a márka karakterét akartam megismerni, ami egyébként nekem bejött. Házimoziban a dinamika hiányzott belőle, kicsit erőtlen volt, de lehet, hogy csak én fülemnek, mindenesetre nem zenélt rosszul és egy nagyobb Marantz-ra vágytam, konkrétan az SR-6005-ösre, de az ÁRA volt az ami még visszatartott. Ekkor jött egy lehetőség a Denon AVR-2310-re viszonylag jó áron és az új Mordaunt Short Aviano 6 szettre szintén jó áron. Millió tesztet elolvastam (2310, Aviano 6) és belevágtam, még akkor is ha vakrepülésnek tűnt. És most BOLDOG vagyok (pillanatnyilag) ... de majd egyszer lehet, hogy lesz egy NAGY MARANTZ-OM. -
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #30256 üzenetére
a 150e ebben az esetben erősítőt + 5.1 hangfalat jelentett.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30256 üzenetére
"biztos vok benne,h nem hiányzik mellőle sztereo erősitő."
Addig biztosan nem, míg mellé nem teszel egyet némi próba erejéig. Amikor 2 hét után visszaadtam a Denon PMA 2010AE-t, jó ideig nem volt kedvem zenét hallgatni az Arcam AVR 500-on, pedig az a maga 3200 eurós árával nem éppen kommersz receiver.
A világon minden, viszonyítás kérdése.Most az AVR 400-at várom, de nagyon.
-
Brandys
tag
Bocs, hogy beleszólok, de a fentiekben belinkelt Denon AVR-2310 (ez [link]) már elkelt, csak még nem zárta le az eladó.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30275 üzenetére
Nem egy bizonyos márkára szoktam gondolni, célozni és még véletlenül sem a kommersz kategóriára, bár nem biztos, hogy ugyanazt értjük ez alatt.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30271 üzenetére
Na igen, a hétvégék. A következő másfél hónapban nekem is jól tele vannak, de talán találunk valami napot.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30269 üzenetére
Tapasztalatom szerint a CD-játszók D/A konvertere egyértelműen jobb minőségű, mint a hozzájuk árban passzoló AV receivereké.
-
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30268 üzenetére
... ami viszont Python miatt viszonylag sürgős lenne, vagyis még mielőtt visszamegy Németo-ba.
A 2809 DAC-ával én elégedett vagyok, nyilván a beépítettekhez viszonyítva, külsővel gondolom nem rúghat labdába. De nagy különbség nincs a H/K 755 CD-je és a Denon sajátja közt.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30264 üzenetére
Ne azon lovagoljunk, hogy mennyi az új ár, itt a topikban szinte mindenki használtat vesz.
Egyébként egy 110000 forintos lejátszóhoz simán passzol a háromszorosába kerülő AV receiver, ahogy ahhoz legalább a kétszereséért választunk 5.0 szettet.
Soroljam a neveket, akik 700000 forintos, vagy még drágább erősítőkkel használják a Dunét?
Állítólag javítani fognak a Dune DAC-ján. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30265 üzenetére
Ne hergelj.
Ha tovább olvasgatok, borul az agyam és indulok DAC-ot venni...
Megpróbálom legalább azt kivárni, hogy méltóbb szobaakusztikával próbálhassam ki... -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30262 üzenetére
Arra céloztam, hogy a Dune tudását maximálisan az említett erősítőkkel lehet kiaknázni. Valamint arra, hogy a bennük lévő D/A konverter minősége már egyértelműen jobb a Dunében lévőnél.
A linkelt 2310-es mindössze 145000 forint. -
cekkk
veterán
Nem értek veled , egyet, hogy a Dune csak ilyen 300 ezer forinttól kezdődő erősítőkhöz illene.
A jó lejátszót nem cserélgetik az emberek naponta, és a Dune az olcsóbb rendszerekkel is csodákra képes. Én a Dune hangja miatt kezdtem újra zenét hallgatni, a tévének sokkal jobb a lett a képe, mint a wdvel volt, és szerintem alsóbb kategóriában lévő erősítők hangfalakkal, és tévékkel is kombinálni lehet, vagy inkább azt mondom kell, mert megéri, Popit nem láttam még arról nem tudok nyilatkozni, de a Dune nem össze hasonlítható egy 20-30-40 ezer forintos lejátszóval, meg persze aki a kényelmet szereti annak ezek a lejátszók valók.
Csak hát hiába van itt az új frim, telóról még mindig nem lehet elérni a zenéket, a tévét meg nem szeretem bekapcsolni miatta, addig marad a squeezebox, ha ezt elérik akkor meg eladom. -
Thuglife
senior tag
válasz
robi-k #30257 üzenetére
Van alig használtan eladó is, ha esetleg még nem nézted: Denon AVR-2310
-
robi-k
őstag
Pont ez az, csak sajna a VLS táp már nem kapható, bár az ára horror volt. Gondolkodtam, hogy csinálok egy toroid trafón alapuló saját tápot a Prime 3.0-nak (van hozzá közel 20 évi rádióamatőr tapasztalatom), de végül letettem róla - győzött a lustaság
Hisz ezzel még nem oldódna meg a beépített alacsony minőségű DAC problémája.
Amúgy a Denon AVR-2310 igen baráti készülék (használtan árban főleg), felveszem a listára -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #30243 üzenetére
150ért 3808?
az kemény.
biztos vok benne,h nem hiányzik mellőle sztereo erősitő. -
robi-k
őstag
Elvben igen, és az én Dune Prime 3.0-om tartalmaz egy beépített 7.1 dekódert is. Csak egy a baj vele - nagyon olcsó DAC-ot használtak, továbbá a Dune tápegysége sok felharmonikust enged át a lejátszó felé, ezért elvben jobb minőséget lehetne elérni egy minőségibb DAC átalakítóval egy AV receiver által.
-
traktor
csendes tag
válasz
Gabor970 #30218 üzenetére
köszi a ilnket. utánanézek ennek a dolognak.
bár most azon agyalok hogy várok 1-2 hónapot és veszek hangszóró szettet meg erősítőt is 150 körül. elég lesz az nekem szerintem 'tizenpár' négyzetméterre
tud valaki ilyen árkategóriában ajánlani valamit esetleg?
erősítő és hangszórók.utóbbiból valami falra szerelhető kivitel kéne, mert máshol nincs már hely mindennek -
Thuglife
senior tag
válasz
Gál István #30243 üzenetére
Csak így négyszemközt, rendelésre milyen erősítőket tudsz még behozni?
-
robi0604
őstag
Én is csak egyszer, a leírt módon, bár azt még azért hozzá tenném, hogy nyár volt és a maraton kemény mozihangerőn zajlott, megállás nélkül és kb 30 másodpercig ment kikapcsolás után.
Sok erősítővel találkoztam Én is, aminek a belsejébe volt integrálva a ventillátor, ennek csak a pontos elhelyezésén csodálkoztunk, a működési hatékonyságán nem kérdőjeleztük meg.Thuglife: nem rossz!
Gál István: csak emlegetni kellett téged...
-
Thuglife
senior tag
Hmm.... Denon AVR-3808 170e JMF-ért elég jó vétel, nemde?
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30237 üzenetére
Na igen, maj'd el is felejtettelek...
Python: Ilyen a jó háziasszony, elvisel minket!
-
BBéci
legenda
-
robi0604
őstag
válasz
robi-k #30220 üzenetére
Jónéhány hozzászólás született mostanában az általad felsorolt erősítőkkel kapcsolatba, de régebben is volt róluk szó, még Én is írtam egy összegzés szerűséget, olvasd el ezeket.
Ettől függetlenül senki nem tudja megmondani neked, hogy mi fog tetszeni, érdemes rá időt szánni és ahogy mindenkinek javasoljuk, meg kell hallgatni. -
Thuglife
senior tag
Tudom, hogy nem a fórum témája, de titeket legalább ismerlek már
Ősöknek vennék "egybe-sztereó mindent lejátszó" szettet és az érdekel, hogy az alábbi webshopokról tud-e vki vmit melyik megbízható?
Samsung MM-C430D árakHa vki rendelt már vmelyiktől , ossza meg velem please!
Előre is köszi! -
robi-k
őstag
Sziasztok!
Most, hogy már meg van a Pana G20 plazma és a Dune Prime 3.0, én is egy jó házimozi felé kezdtem kacsingatni. Már 2 napja olvasom a topikot, őrülten sok infó van, és igen nagy a választék na meg a tévedés lehetősége is.
Kezdetben egy jó házimozi erősítővel kezdenék (hogy majd legyen mire rákötni a hangfalakat), az olvasottak alapján tetszik a H/K AVR-255, az Onkyo TX-SR608 és a Denon AVR-1911, és ezek kb egy árszinten is vannak.
Nehéz választás, ti melyiket preferálnátok? vagy esetleg hasonló árszinten van más javaslatotok?
-
nebulo5
senior tag
válasz
brutilaci66 #30213 üzenetére
Első nekifutásra, hallgass meg egy olyan rendszert, amiben nem szerepel génius... És csak egy kicsit komolyabb hangzást fogsz majd hallani.
Ha majd, a hallottak alapján lesz már összehasonlítási alapod, és tényleg zenét akarsz hallgatni, akkor biztosan a Geniust meghagyod majd játék és egyéb csörejek hallgatására, és veszel majd egy erősítőt + hozzávaló kellékeket a zenéléshez. -
bajnokpityu
félisten
válasz
3600as genousom volt.42 e Ftba kerül sok éve.avatott geniusosok ezt mondják legjobb hangú 5.1es geniusnak,de a streamban 90ért kapható 5.0 minden szempontból alázza.tényleg kinyilik a világ.
egyébként próbáltam a geniust közvetlenül a hm erősitőre kötni,már az is 2x úgy szól mint az integrált erőlködő,köztes állapotnak inkább ezt választanám helyetted.
-
Gál István
senior tag
válasz
Szerintem ne vedd meg, a komolyabb hangzás érdekében add el őket, gyűjtögess és indulj el teljesen más irányba.
-
brutilaci66
csendes tag
Sziasztok! Nemrég találtam meg ezt az oldalt.Elképesztö,hogy micsoda kütyü zsenik fórumoznak itt.Rögtön regisztráltam! Ugyanis nekem is lenne kis problémám.Van egy GENIUS SW-HF5.1 5100 hangfal szettem,és egyLG DVX276 DVD játszom.A DVD játszon nincs analog hang kimenet,de viszont szeretnék egy kicsit komolyabb hangzást elérni.Sajnos a GÉNIUS-on nem lehet csak 2.1-ben zenét halgatni.Kinéztem hozzá egy HD Audio Rush 5.1 DTS,AC3 audio dekodert.MI a véleményetek erről a dekoderröl?Jaj és még szeretném a T-HOM TV dekoderjét is rá kötni.Kérdésem:Ezzel a dekoderrel lessz-e 5 csatornás hangom a TV-én ill.DVD-n?Bár nem vagyok vájt fülü,de azért szeretem ha hangot tisztán hallani. Köszi!!!!
-
traktor
csendes tag
válasz
Gabor970 #30210 üzenetére
én ilyen átalakítót nem találtam sajnos, igaz nem is követem a technológiát annyira az utóbbi években.
sok átalakítást nem akarok eszközölni, ha nem muszáj, és szeretném benne hagyni az esetleges továbblépés lehetőségét is.tv hátulján: optical digital out van audióra (lg 32le5500)
a mostani erősítő egy yamaha AX-497
a hangfalak meg régi orionok (hs500), szóval nem csúcsminőség
(de szeretem őket, passzolnak a zenéhez amit hallgatok, vagy nem tudom. Na meg ilyen stílusú hangfalakat már nem is nagyon találtam elfogadható árkategóriában, pedig gondoltam, hogy újítok, de a 30-as mély azt hiszem kihaló állatfaj egy "átlag" hangfalban a mai világban. "sokszázezres" hangcuccra pedig nincs pénzem egyben. ezek pedig bírták az elmúlt 12 évben a nyúzást)
-
Gabor970
addikt
válasz
traktor #30209 üzenetére
én inkább egy DAC-ot javasolnék, ami az optikai kimenetedből analóg vonalszintű jelet csinál, amit ráköthetsz a meglévő erősítőd bemenetére. Én egy Creative Extigy külső hangkártyával oldottam meg, szükségem volt további analóg-digitális átalakításra is. Nem bántam meg. Nem írtad, hogy milyen a jelenlegi erősítőd illetve a hangfalak. Ha valami magasabb kategóriás, akkor érdemes jobb DAC-ot keríteni.
-
traktor
csendes tag
Üdv
Kérdés:
Egy hangfal pár ráköthető két erősítőre? Egyszer egyik, egyszer másik hajtaná.
Van egy stereo erősítőm két nagy hangfallal, de azóta vettem egy led-es tv-t, aminek optikai kimenete van, és gondoltam vennék hozzá egy erősítőt kezdésnek (50-60 körül). Nem akarok hűde drága dolgot, kicsi szoba, csak 32-es tv, néha film, néha játékra használva, de szeretném kihangosítani azért valamennyire. Yamaha erősítőre gondoltam (stereoban bevállt, de azon csak rca van), de hangfal szettre egyből nem futná, sőt lehet az egész 5.1 is fölösleges lenne nekem, ha a meglévő hangfalakra rá tudnám vezetni az optikai kimenetből a jelet. De így megmaradna a lehetőség későbbi hangfalszett bővítésre is. RX-V367 simán megteszi szerintem, a kérdés csak, hogy megoldható e hangfalak bekötése.
Előre is köszönök bármiféle választ. -
Brandys
tag
Csak egy apró szösszenet a hűtéshez. Nekem is az volt az első dolgom, hogy az ex H/K 255-ösöm mögé beépítsek egy ventit. Irány a "Hülye azért nem vagyok"-ba, ahol 12 cm-es USB-s laptop hűtő + 220 V to USB átalakító vásárlása. Ventit kiszereltem a laptophűtőből, szivacsbakokkal felszereltem az erősítő mögött kivágott tároló hátuljára, az erősítő AC outletjéről tökéletesen működött (és működik most is egy másik erősítővel) és így azzal együtt kapcsol(t) ki-be. Hangtalan és szívott üzemmódban tökéletesen teszi a dolgát. Összköltség: kb. 7000 Ft.
-
python1
veterán
Csak ne fújja az alkatrészekre vissza a meleg levegőt hanem szívasd ki a meleg levegőt.
Általában pár wattot esznek ezek a ventik,én usb-s töltőről veszem az 5-voltot a ventinek.
12-cm est azért írtam mert 3-szorosa a légszállítása mint egy 8cm-es ventinek és fele annyira hangos. -
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest