- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Peak
addikt
Teljesen kezdőként amatőr módon kitaláltam, hogy nekem majd tök jó lesz egy Onkyo TX-NR609 és egy Saturnban látott Jamo S806 5.0 szett és valamilyen sub.
Elment az eszem? -
bajnokpityu
félisten
értelek én,h megrósz,de olvastam a topicot,tehát nem jogos.ráadásul nem is a valós 7x180Wot kérem számon.ha 1 csatin meg tudná úgy hajtani azt a 15col átmérőjű hangszórót,az sem lenne kis teljesitmény.
félreértettél.
nem kérem jobban számon a 7w180Wot(ezt irja a gyártó),mint a denonnál a 7w125Wot.ha mindenki felvág,h hány colos a felni a kocsiján, akkor erősitőknél is had vágjanak fel. de legalább 180/125=1,44 nyivel erősebb is?miközben 73%át fogyasztja?ez pontosan 196% hatékonyságot jelent a denonhoz képestclass D... bátor a pioneer,h ennyiért digitális erősitőt ad.
de legalább jól szól? a thx meg az air studios jól néz ki az elején.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30695 üzenetére
A csatornánkénti teljesítményt, 1-2 kivételtől eltekintve, úgy kell érteni, hogy mindegyik képes az adott teljesítmény leadására, de nem egyszerre mind az öt vagy hét. Ráadásul egy bizonyos frekvencián, nem a teljes hallható tartományban.
Ezt legalább tízszer megtárgyaltuk itt a topikban. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30684 üzenetére
Egyrészt a 180 W belefér a 330-ba, másrészt olvasd el, mit írnak a külföldi Pioneer honlapok az LX erősítők kapcsolás-technikájáról.
A 82-es volt nálam, bivalyerős, pedig szintén 350 W körüli értéket írtak a hátuljára. -
szmegma
aktív tag
válasz
Gál István #30690 üzenetére
Ezert kerdezem, mert elsokent BBéci azt irta, hogy 80-at er kb. a ket front es a sub.
Utana MaTTeS es cekkk irta, hogy 10 korul vannak a yamahak, ezert kerdeztem, hogy 90 korul el lehet adni a 6 dobozt?Mivel nem, akkor a frontok magukban mennyit ernek, es persze a sub magaban mennyit er?
Mivel a yamahak 10-ert szerintem is jo arban vannak. -
szmegma
aktív tag
válasz
bajnokpityu #30688 üzenetére
Akkor mennyi lenne az az ar, amit kerhet a 6 dobozert?
90ezert semmikeppen nem lehet tuladni rajtuk? -
bajnokpityu
félisten
olvasom a pio speckóját.
hogyan lesz 180W csatornánként, ha 330W a felvett teljesitmény?
ez rekordgyanús füllentés. -
trob
tag
Sziasztok.
Van egy LG LV4981 videóm, scart kimenettel, és egy projektorom S-video bementettel. A kép fekete-fehér.
Tudom, hogy a Scart 19 és 17 lábain megy ki az S-video világosságjele és a composite video, a 15 és 13 lábon pedig az S-video színjelnek kellene jönnie. (Igen, tudom, hogy nem az eredeti szabvány, tehát vagy jön, vagy nem.)
Vettem egy Scart/Audio-Composite-S-video átalakítót, olyan ki-be kapcsolósat. Nyilván a színjel nem megy át az S-video felé vagy pedig ki sem jön a videóból. Nem tudom, melyik igaz a kettő közül. A kábel jó, mert laptop S-video kimenetére dugva semmi gond nincs vele.
Az S-video kábel már be van csatornázva, tehát a kábel marad.Hogyan varázsolhatok mégis színt? Illetve melyik jobb megoldás?
1. A projektorhoz bedugok egy olyan átalakítót, mint amit az S-video outtal rendelkező videokártyákhoz adnak, és ezt dugom rá a projektor RCA csatlakozójára. Így a megérkező teljes composite jel a composite csatlakozóra kerül.
2. Az átalakítót buherálom meg úgy, hogy a 15 és 19 lábak közé egy 470pF-os kondenzátort kötök. Ezt szokták megoldásként írni a helyzet fordítottjára. Arra nem sikerült rábukkannom, hogy ez az én esetemben hogyan működik vagy működne-e egyáltalán. Vagy kondenzátor sem kell?Egyrészt ha a második megoldásom vagy ahhoz hasonló dolog működne, az talán jobban tetszene. Úgy tippelem, hogy bár ez nyilván nem a normál S-video megoldás lenne, de egy hajszálnyival talán jobb, mint a composite csatlakozás. (Vagy nem?)
A helyzetet bonyolítja, hogy a 8 méter kábel 6 méteren a 230V-os tápkábellel egy csatornában halad.Tehát ha másként fogalmazom a kérdést: A táppal egy csatornában haladva mi ad jobb képet, ha még a kábel elején szétválasztom a két jelet (úgy-ahogy) vagy menjen composite-ként, ahogy megszületett a videóban?
Sajnos nincs Scart bemenet a projektoron. Csak VGA, S-video és Composite.
A video menüjében pedig nincs beállítás arra, hogy S-video jöjjön ki. Legalábbis én nem találtam.Köszi
-
jericho69
tag
Szerintetek filmnézésre összeillene egy 20nm-es szobába a következő összeállítás?:
Pioneer sc-lx72
Polk audio rti a9
Proson r12
Illetve melyik mélynyomót ajánlanátok ti?
Proson r12 vagy Velodyne impact 12
Melyiknek van erőteljesebb mélye? -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30674 üzenetére
Nem vesztesz vele semmit. Nagyon olcsó, de viszonylag tisztességes dolgokat forgalmazó cég.
www.systemfidelity.comAmi nekem van, az már nincs a weblapon. Pár évvel ezelőtt lehetett ilyen szeteket venni 5.1 vagy 6.1 kiszerelésben, mélynyomóval együtt. Én 33 ezret fizettem egy ilyen 5.1-es szetért, viszonylag használható mélynyomóval együtt. Négy egyforma doboz + center + mélynyomó. 1 collos magas, 4 collos alu membrános közép/mély hangszórók (a centerben 2 ilyen), talán 8 collos alu membrános basszreflex aktív mélynyomó.
Az árát nagyon megéri, de abszolút értelemben nem egy nagy durranás, sőt.Majd egyszer veszek valami rendeset, csak az a baj, hogy ez annyira olcsó volt, hogy innentől kezdve mindent ehhez az árhoz viszonyítok, és hát valamennyire jobbért sokszoros árat kiadni - na ez már sok-sok évvel ezelőtt elmúlt nálam. Az élet csupa kompromisszum...
-
szmegma
aktív tag
Sziasztok!
Volna 3 darab hangfalja havernak (ket front, egy sub) es szeretnem kikerni a velemenyeteket, hogy mennyit kerhet erte ha eladna:
Köncöl markaju frontok:
Kef Coda S markaju sub:
Koszonom.
-
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30647 üzenetére
Itt van a frontjaim és a center megközelítő beállítása. A valóságban ennél több ponton avatkozik be a MultEQ, de csak ennyit jelez ki a készülék. A sub beállításait meg se próbálja megjeleníteni.
Elöljáróban annyit, hogy egyforma hangszórókészlettel rendelkeznek a dobozok, és jól látható a hangszóróra jellemző erős kiemelés 4 Khz környékén (illetve az emiatt szükséges korrekció).
A bal front egy falon van, a jobb front egy polcon - a jobb oldalon a több közeli visszaverő felület miatt szükséges korrekció látszik. A center egy tévé telején volt,kicsit alacsonyabban a frontoknál. Ebben az elrendezésben a fő hallgatóhely (és az első mérési hely) kb 3,5 fél méterre volt az első hangszóróktól, a hallgatási hely két oldalán bő 2 méterre voltak a falak, a hátsó fal szűk 2 méterre volt. Olyan 2 KHz-től a dobozok átvitele eléggé hasonló.Érdemes észrevenni, hogy a dobozok átvitele az adott szobában és helyen egy meglehetősen erős emelést mutat 1 - 1x Khz-ig. Ezért van az, hogy a Flat-hez ebben a tartományban egy U alakú vágás van. Audyssey görbéhez viszont a tartomány tetején (a képen 8 és 16 Khz) megmaradhat ugyanaz a vágás, ami 4 Khz-nél szükséges volt, mert így lesz a végeredmény az előírt esésű magascsökkenés.
Lényeg a lényeg: A fenti képek (és a tieid is) nem a dobozok átvitelét mutatják, hanem azt, hogy mekkora beavatkozás szükséges a kívánt egyenes illetve magasban ereszkedő átvitel eléréséhez.
Amúgy az én dobozaim nyomi kis System Fidelity dobozok, MultEQ nélkül igencsak kukorékolnak, csattognak. MultEQ-val meg már-már énekelni is tudnak. (De csak már-már
)
A te dobozaid sokkal jobbak lehetnek, meg valószínűleg az akusztika is kedvezőbb, mint nálam. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #30669 üzenetére
Ezért szörnyűlködöm, amikor tök kopár falakat látok a hangdobozok körül. Szerintem élni, lakni sem jó egy olyanban. Kimi szobája volt a legelrettentőbb példák egyike. Szerencsére sokat alakított rajta.
Nem tudok pontos számokat, de saccra valahol 50-50 % körül lehet a készülékek és az akusztika jelentősége a végeredményt, a hangzást illetően. -
Dorian
félisten
Azt írtam már, hogy ideiglenesen elhelyeztem a szivacsokat a frontok mögé és a kanapé mögé-fölé, így újra bemértem a rendszert, és hatalmasat javult a surround tér?
Ja igen, közben látom írtam
-
Gombinyó
őstag
Köszönöm a válaszokat. 10e ft amit ráfizetnék az onkyomra.
-
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #30660 üzenetére
Természetesen úgy gondoltam. A saját véleményre lennék kíváncsi. Te lecserélnéd?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gombinyó #30659 üzenetére
az a gond,hogy úgy kezded Te is a kérdésedet,hogy jártas.
namost,aki jártasabb(BBéci),neki ennél sokkal drágább készüléke van,valamint tesztelni is drágábbakat szokott.ha úgy tennéd fel,h szerintük, szubjektiven melyik tetszene a mi fülünknek,nem a Tiednek,a mi céljainkra,nem a Tiedre, akkor kapnál választ
-
Gombinyó
őstag
Kedves házimoziban nálam jártasabb kollégák!
Mekkora előrelépés lenne az Onkyo 307-hez képest egy Denon 1907? Cserét ajánlottak és szerintem élnem kellene vele, de azért egy megerősítés jól jönne. -
cekkk
veterán
válasz
Ego007 #30656 üzenetére
Nekem van a Dali hangfalaimra, a HK erősítőmre, a Dune média lejátszómra.
Egyrészt ha a műszaki cikk eléri a 25 vagy 30 kilót házhoz kell jönnie a szerviznek.
De az onkyo és a denon erősítők is futáros garanciával adják. A hangfalakról többről nem tudok nyilatkozni, mert azok után nem érdeklődtem, de gondolom amelyik importőr az erősítőire ad akkor a hangfalakra is ugyan így adja ezt az opciót. Pl a Horn a Denon és a Dali importőre. -
Ego007
csendes tag
Nem tartok attól hogy nem lesznek korrektek, csak magát ezt a visszaküldési procedúrát utálom, és mivel 300Km-re van a Stream a lakhelyemtől, a futár sem olcsó...
talán most hogy ez a gond van vele, halkabban búg, mert mikor jó volt, volt egy kis halk bugása, persze ha közelről füleltem, de talán most már az sincs...
Próbáltam a sub kábelt is kihúzni, de a sub akkor is zöldet világít kikapcsolva is... -
cekkk
veterán
válasz
Ego007 #30652 üzenetére
Lehet gyártási hibásakat fogtál ki, sajnos ez minden műszaki cikknél előfordulhat. Szerintem vedd fel velük a kapcsolatot, és küld vissza nekik. Biztos teljesen korrektek lesznek.
Bár ha a sub be van kapcsolva, és benne van a kábel, de nem tudod bele az erősítőbe, és ha hozzá érsz az újaiddal akkor hallasz valami kis búgás? ha igen akkor az erősítő lesz rosz, és nem a sub. -
Ego007
csendes tag
Sziasztok
Egy kis tanácsra lenne szükségem: A egy hónapos subom olyat produkál amit nem tudok hova tenni: A hétvégén miután moziztam kikapcsoltam hátul a sub-ot, másnap mikor be szerettem volna kapcsolni, a hátsó led zölden világított kikapcsolt állapotban is, de a sub meg sem mukkan, próbáltam már szinte mindent a sub-al, kábelt, hálózatból ki-be, de semmiEgy Proson R10-ről van szó, nem volt hajtva, max fél hangerőig...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
azért nem érzem egyébként az audisseyt olyan nagyon,mert a már emlitett 250es és a 4k-t tartományt emeli,ezen kivül szinte lineáris,ha a simán hagyom,nem a flaton.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
16Knál valóban vág kicsit a sima,de a mélyet meg megtolja.
amit nem értek,miért van,h a magasat a két oldalon nem ugyanannyira emeli.azaz van tippem,de a streamesek megesküdtek,h a cseremagas is ugyanolyan,mint a régi.magasat gondolom nem nagyon kell járatni,pláne ribbonosat.
a háttereknél,amik sajnos abszolut különböző módon vannak elhelyezve, még durvább a különbség. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Zsembi77 #30643 üzenetére
attól függ miért nem ájultál el tőle.
ez egy jó ár értékű szett,van pár ilyen,pl a q acoustis is jó ár/értékű,de teljesen más karakter,más hibákkal.sztem 5.0 szettet,erősitő nélkül újonnan olyan300tól lehet venni,amit nem csak pár hétig jó hallgatni.
2.0ban minimum 250,amit pl én érdekesnek tartok.ezzel együtt áráért jónak tartom az obsidiant,ha annyim lenne,akkor azt vinném haza.ha ilyesmi az igényed,akkor neked sem marad más,mint használtan,uj árának kb feléért.ki kell venni a pénzt,ha látsz egy érdekesnem tűnő szettet, utánaolvasni,majd felkeresni a forgalmazót,h élőben hogyan szól.ha jó,akkor lecsapni a konkrétra.mindez folyamatos munkával jár.
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #30637 üzenetére
Az 26kbps, szerintem éppen nem hallható ki.
Ettől függetlenül igazad van mert 1509 a sima dts, de a nem hd képes erősítők amikben van dts dekóder, optikai kábelen keresztül letudják játszani a dts-core-t. ezért is nem nevezném hd hangnak, más részről a két dts-hd formátum létezik, a core pedig azért van bennük, h akiknek nincs hd dekóderes erősítőjük, azok is élvezni tudják a BD lemezeket.
Az mkv-k többségét BD lemezről kódolják, és a legtöbb lemezen az angol hd hang van amiben van dts core, vagy sima sts ami 1509es.
Szerintem a core 1536 kbps az kb olyan mint idén a a samsung plazmák +1 colja, marketing, kicsit mégis nagyobb mint a többi gyártóé, de a képe attól nem lesz szebb. Itt is ez van, hogy kicsit több , és aki a kbps-okat hallgatja az elmondhatja, hogy ez jobb, mert vannak sokan akik ilyenek
Ettől függetlenül akkor hallanánk lehet különbséget, ha a core-nak, és a dts-nek nem ugyan az lenne a forrása, de ha ugyan az akkor az a 26kbps nem sokat jelent, és hiába 1.5mbps-től kezdődik a hd hangzás, még ez nem lesz az.de ennek legtöbbször a felét-754 vagy negyedét-384- et használnak)
BD lemezen vagy DVD lemezen? Mert dvd lemezen meg is értem, hogy kevesebbet használnak hely hiány miatt, de bd lemezen, én még nem nagyon találkoztam 1.5 alattival, ha csak nem plusz szinkronról van szó, mert az adott film eleredi nyelvénél mindig magas a bitráta, ugyan úgy mint az Üvegtigrisnél is tudtak DTS-HD High-Res Audio Hungarian 4224 kbps hangot csiholni, bár ott is a core 1509
. De szinkron stúdióból ilyen hangzás magyar nyelven nem igen lesz elérhető (persze ha nem kerül ki a mozikból valami hang, mint az Avatar-nál, és a 2012-nél, ahol jobb volt a szinkron, mint a kiadott lemezen
), és ezért is nem döntő szempont nálam, hogy egy filmnél milyen szinkront adnak hozzá a kiadók, mert soha nem lesz olyan részletes, mint az eredeti, vagyis még emlékszem a régi jó szinkronokra amik világhírűek voltak, de ma már nem adnak erre sem a kiadók...
-
Zsembi77
csendes tag
De nehéz a választás. Meghallgattam a W. Obsidian szettet egy Denon 1611-el. Szerintem 195e Ft-ért nagyon jó ár, de nem ájultam el tőle. DE vajon kap-e az ember ennyiért jobbat?
Mert sztem nem, max. ha még hozzáteszek kb. 100eFt-ot. Már közel 2 hete keresgélek.Szerintetek jól gondolom?
-
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30641 üzenetére
OK.
Két-három éve három Audyssey technológia van beépítve néhány gyártó gépeibe. (Korábban csak a MultEQ volt)1. MultEq - (különböző fejlettséggel, legegyszerűbb 2EQ, legbonyolultabb jelenleg MultEQ XT 32) - frekvencia és impulzus korrekció (Teremkorrekció). Két célgörbe van, Audyssey (a magasvágós) meg a Flat. Ki és bekapcsolható, vagyis természetesen lehet korrekció nélkül is használni a készüléket.
2. Dynamic EQ - fiziológiai hangerőszabályozás (loudness) funkció, minél halkabbra van véve az erősítő, annál inkább emeli a mélyeket, és kisebb mértékben a magasakat. A bemérés során a beállított hangerő (elvileg) 75dB a hangerőszabályozó 0 állásánál, ha a bemenetre -30 dB jelet adnak. Ennél az állásnál szűnik meg a DynEQ hatása. Bizonyos mértékig be lehet avatkozni az effektus mértékébe régebbi készülékeken az input level állítgatásával, mostanában a Reference level állításával. (Főleg pop és rock zenénél a filmekhez képest jóval nagyobb hangerőszinten állítják be a felvétel végső hangzását, ezért ilyen zenéknél túlzottan sok mélyet ad a DynEQ, ezt lehet csökkenteni a szintek megfelelő állításával)
MulEQ mellett ki és bekapcsolható, a hatás könnyen hallható.3. Dynamic Volume - Dinamika kompresszor. Állítható erősségű kompresszió
MultEQ és DynEQ is bekapcsolódik ebben az üzemmódban.Tehát mélyet és magasat az egyenletes szint fölé csak a DynEQ emel - ez is csak a referencia szint alatti hangerőszabályozó állás esetén. Ez a legszebben a
linkelt lap 95-ös hozzászólásában található diagrammon látható. -
bajnokpityu
félisten
hát msot,h beirtam gugliba, első találat ez a topic volt.
bizony pont olyan mint gondoltam: a multieq mélyet,és magasat emel.viszont fényképezővel lefotoztam,ha érdekel,berakom milyen EQkat akart itt nálam beállitani.
most megnéztünk egy 9gigás mkv-t a starwars3at.becsszó,most láttam először,de ez lenyűgöző volt. full hd,a surround, kicsit talán a történet is.rendesen meg volt a hangulat,mintha ott lennénk.
-
törölt tag
A watt értékek azok csak 1 hangfal esetén érvényesek. Tehát ez ne legyen mérvadó. Az Audyssey MultEQ és a 2EQ közötti különbség hogy a 2Eq nem használ szűröt a szobakorrekcióhoz mig a MultEQ igen. Az Audyssey csak beállitáskor játszik szerepet de akkor sokat segít.Bedugod a mikrofont és elinditod és beállit szinte mindent,darabszám, távolság, frekvenciamenet....
-
törölt tag
Pedig az 1536 már túlmutat a sima DTS határain(1510 körüli érték,de ennek legtöbbször a felét-754 vagy negyedét-384- et használnak),így már szerintem DTS-HD-nak kell lennie.
A DTS HD tartalmaz DTS core-t ami 5.1. csak ugye nagyobb bitrátával,mint az DVd lemezeken szokott. -
Thom!
veterán
Onkyo 509 vagy Denon 1611? MultEQ nincs Onkyoba mennyire érint ez engem? jót akarok hosszabb távra, végül is mind2 igen jó feature listája van, igaz mozira kéne inkább tudom Onkyo jobb, de Denont is hallottam már és korrekt volt.
+5ezer Onkyo felára..
5*130W vs 5*110W ez mennyire számít? -
törölt tag
válasz
Gigi01 #30628 üzenetére
DTS core az 5.1 DTS: semmi különbség nincs a 2 között épen azért,hogy nem-HD erősitőn is kijöjjön a hang..Az hogy jobban szól az azért van mert nagyob a bitrátája.
+2 hangfal akkor ideális,ha a hátad mögött másfél,de inkább 2 m szabad hely van.
At emlitett márkák közül az onkyo a legteltebb,mélyebb hangzású,mig a Denon inkáb zeneibb. -
nyunyu
félisten
válasz
Gigi01 #30628 üzenetére
Hogy ez a dts core milyen hang,azzal nem vagyok tisztában,de sokkal szebben,dinamikusabban szól,mint a dvd-s dts
Elvileg mindketto ugyanaz.
Nem lehet, hogy azert hallasz megis kulonbseget, mert a lejatszo program maskepp van konfiguralva, mint a dvd lejatszo?
Vagy mondjuk a dvd lejatszo analogon van osszekotve az erositovel, nem digitalison, mig az mkv hangjat spdifre allitottad, es igy az erositovel dekodoltatod. -
nyunyu
félisten
válasz
incipio #30625 üzenetére
A lényeg : 7.1-es erősítőhöz vásárolnék 5.1-es hangrendszert (mert sikeresen meggyőztetek erről
), s majd a későbbiekben vennék hozzá +2 surround-ot ( ha lesz pénzem ill. + helyem ) Így lehetséges ugye?
Miert ne lehetne?
Barmelyik erositonek beallithato, hogy melyik kimenetein van hangfal, ennek megfeleloen dobja szet a sokpontegyes forras anyagot.
Nalam pl. helyhiany miatt 4.0 van csak kiepitve, megis szol minden sav, ha rabokok Windowsban a 7.1 kimenet tesztjere.
(center+sub az elso ketton, back surround meg a rendes surroundokon) -
Warter
addikt
-
Gigi01
őstag
Köszönöm a válaszokat,és az ajánlatot!
Igazából egyre több olyan dologba,filmbe,koncertbe akadok amit blu-ray formában nézek meg.
Hogy ez a dts core milyen hang,azzal nem vagyok tisztában,de sokkal szebben,dinamikusabban szól,mint a dvd-s dts.Amióta hallottam,azóta olyan filmet nem igazán nézek,amin minimum ilyen minőségű hang nincs.Vagy ha nézek is,csak a tv hallgatva.
Már régebben is érdeklődtem ilyen ügyben,akkor nagyon szemezgettem a Yamaha Rx V663-al,de nem kaptam választ,aztán várósra raktam a dolgot.
Igazándiból nekem a Yamaha,Denon,Onkyo tetszenek,de nem tudom,hogy itt a szobámban,ezekkel a hangfalakkal melyik lenne kedvemre.Szeretem a mély,telt hangzást.Bár igazándiból,ha hosszanti irányban elrendezném a szobát,(már terveztem,mivel karácsonyra meg akarom lepni magam egy projektorral)akkor igazándiból elférne plusz 2 hangfal.
-
incipio
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30626 üzenetére
Van 5.1-es. Pl. : [link]
Na de gondolom, neked ez nem mond újat. -
incipio
csendes tag
HM rendszer vásárlására készülök (majd év vége körül, csak szeretek időben tájékozódni, nem a legutolsó pillanatra hagyni mindent
) Nem is oly' régen győztetek meg itt, hogy elég nekem az 5.1-es rendszer.
Tudom, még nem sok film, stb készül 7.1-ben, de ezek ellenére én mégis 7.1-es erősítőt vennék, mivel haladni akarok a korral, ill. nem buknék az 5.1-es erősítő árán (ha 5.1-es erősítőt vennék, s eladásra kerülne a sor).
A lényeg : 7.1-es erősítőhöz vásárolnék 5.1-es hangrendszert (mert sikeresen meggyőztetek erről), s majd a későbbiekben vennék hozzá +2 surround-ot ( ha lesz pénzem ill. + helyem ) Így lehetséges ugye?
Tehát nem kellene nekem rögtön ugye az erősítőhöz 7.1-es hangrendszert vásárolnom? -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30621 üzenetére
Érdekes. Nem lehet, hogy nálad valami félrecsúszott a mérések körül?
Az Audyssey görbe 4Khz-ig egyenes, majd 4 és 10 Khz között esik egy kicsit (10 Khz-nél -2 dB) majd 10 Khz és 20 KHz között tovább "konyul", hogy végül 20 Khz-nél a szint -6 dB.
A Flat meg nyilván teljesen egyenes görbéhez próbálja illeszteni a rendszert (hangszórók + helyiség).
Tehát ha alapesetben túl sok magasat mér a rendszer, akkor az Audyssey görbéhez illesztéshez erősebb magas vágás tartozna, mint a Flat görbéhez (amely ugye tulképpen egyenes). Ha túlságosan esik a spektrum felső végének a szintje, akkor is az van, hogy az Audyssey görbéhez kevesebbet kell emelni, mint a Flat eléréséhez. Ha meg véletlenül éppen egybeesik a mért átvitel a megcélzott Audyssey görbével, akkor ott nem nagyon lenne kompenzáció, míg a flathez emelni kellene.
Az én Denonomnak csak karakteres OSD-je van, így elég durván tudja csak megmutatni az alkalmazott beállítást, de így jól látszik, hogy Audyssey görbéhez lényeges erősebben vágja a magasakat, mint Flat görbénél.
Nem tudom, hogy a tiéd milyen OSD-vel bír - grafikus vagy karakteres?Az OSD azt mutatja, hogy milyen változtatásokat kellett elvégezni a frekvenciameneten az Audysseynek ahhoz, hogy a két megcélzott görbét el lehessen érni.
Tehát ha a géped kijelzője azt mutatja, hogy Audyssey görbénél az EQ emel, míg a Flat görbénél kevesebbet, akkor szerintem vagy megbolondult a masinád, vagy nem jól értelmezed, amit látsz, vagy bármi más...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gigi01 #30607 üzenetére
a másfél mega per seces hang még nem HD,ugye?
az,h HDs jelfolyamot fogadja egy erősitő,még nem biztos,h jobb a végeredmény,mint egy sima jelfolyam egy régi de jobb erősitőn.mozizni,vagy egy unalmas hangkarakterű hangfalon akár zenére is jobb egy komoly pio,mint egy 1611es denon.azért ezek a készülékek,amit gálistván árul,uj korukban nem 2 filléres készülékek voltak.
a 2106-2309 váltás azért elég jelentős hangminőség váltás volt,nem vártam ennyit tőle,szóval bizony azért hangilag is van,h fejlődnek az ujabb sorozatok, nem csak HDt meg hdmit dobálnak beléjük.de 1 esetből nem mernék tengenciát felállitani.valamint a 2106 uj korában 130rugó volt, a 2309 meg 240,és az ár meghatározó,mit épitenek belülre.
-
-
törölt tag
válasz
Gigi01 #30607 üzenetére
Jobban jársz régebbi,felsőkategóriás erősitővel.Itt annnyi a megkötés hogy a lejátszónak kell dekódolnia és a kódolt jeleket kell átjuttatni az erősitőre és akkor sok mai "HD-s" erősitőnél nagyságrendekkel jobb hangot kapsz.Különbséget is jobban észreveszed ebben a kategóriában.Pl. a Gál István által ajánlott erősitön is.Ő megbizható,merem ajánlani,és az egész országban házhoz szállitja,ha kell.
7.1 akkor jó,ha a hátad mögöt van legalább másfél méter hely,de inkább több.Nekem pl 20 nm.-en 6.1 van. -
Thom!
veterán
HP Probook 6550b van (Core i3)
Displayport van rajta DD/DTS hangot átviszi az erősítőre onnan a képet a TV-re? és mondjuk DTS-HD, TrueHD hangot is átvisz-e? -
Gál István
senior tag
válasz
Gigi01 #30607 üzenetére
60-80 között ajánlom figyelmedbe az eladó Pioneer VSX-AX3 erősítőmet 65k-ért. Üdv!
-
Gigi01
őstag
Sziasztok! Szerintetek megérné lecserélnem az erősítőmet,egy olyanra,ami tudja az új hangformátumokat?Észre venni a különbséget?Leginkább mkv-s hd filmeket nézek,amin ha jól tudom 1536kbps hang van.Legalábbis az eredeti hang,általában úgy nézem felirattal.
Vagy jobban járnék egy régebbi,de anno felsőkategóriás erőlködővel,amit használtan már olcsóbban meg lehet venni?Olyan 60-80 körül szánnék rá.Zenét nem igazán hallgatok,vagy csak fülessel,inkább egy-két koncertet nézek,de az is minimum 5.1.
Amúgy a szobám 20nm,,7.1-et nem igazán tudnám elrendezni,így is a hátsó hangfalak majdnem egy síkban vannak velem.
Jelenlegi erősítőm Panasonic Sa-He75.
Amit meg kéne szólaltatni:Jamo S 606 Hcs3 +Yamaha yst sw45
Általában Onkyo,Yamaha,Denon-al láttam a Jamo-t,de nem tudom,hogy mi passzolna igazán hozzá. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30605 üzenetére
Akkor lehet, h rosszul tudom, majd jön Béci és megmondja
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30603 üzenetére
Tudomásom szerint a flat annyival több, mint a sima, hogy nemcsak a szobaakusztika miatt módosít, hanem a hangdobozok frekvenciamenetét is kiegyenesíti.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Brandys #30597 üzenetére
lehet jo zenei dvdre az audissey,de maga az erosito nem eri el a rotelt,tehat zenet nem fogok hallgatni a denonon.
viszont ha jol láttam a flat csak fantázianév,ettol még ugyanugy eq van mögötte.csak egy másik.a 2106 használatiját elő nem vettem 6 év alatt, érintetlenül adtam tovább,de a 2309 annyira bonyolult,kénytelen leszek beleolvasni.
-
Dorian
félisten
Tegnap újamérettem a rendszert az audyssey-vel, a szivacspaneleket elhelyezve, hatalmasat javult az 5.1 térleképezés, talán Dolby PLII-nél, tehát amikor nincs diszkrét többcsatorna, még többet számít.
-
Festina86
tag
válasz
K!$$rác #30599 üzenetére
Hát nekem majdnem ilyen rendszerem van csak az es10 helyett es30, és van még egy velodnye cht-10q subom. Mindez egy 15 nm tetőtéri szobában, gondolom sejted milyen lehet..
Egy ilyen rendszer szerintem már nem a csapatásra való, én inkább élvezem a zenét és a filmekben a legapróbb zörejek is elkápráztatnak. Nem mondom volt már olyan, hogy én is oda tekertem a hangerőt, de inkább csak kíváncsiságból (ilyenkor a franciaágy átváltozik masszírozó ággyá).
Grat a rendszeredhez, használd egészséggel, leld benne örömöd, és ne süketülj meg!
Jah és ha egyszer lesz subod akkor jössz majd csak rá, hogy nem is mennek olyan mélyre azok a hangfalak.
Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest