Hirdetés
Aktív témák
-
kisatko
csendes tag
Sziasztok.
Valaki segítsen mert már megőrülök,egész nap ez után olvastam,angol és magyar oldalakon de használható segítséget nem igazán találtam.
Tehát a prbléma: ATI HD4870 kártya HDMI-HDMI kábellel Onkyo TX-SR 608 erősítőre rá dugva,erősítő outjábol tvbe hdmi, (a kártya dvi kimenetére van még dugva 1 monitor) tehát a tvn van kép.Hang viszont semmi,tettem már föl ati hd driver-től kezdve mindent amit írtak,de semmi...Lejátszóeszközökbe bemegyeyk ATI HD Outpul piros nyil és azt írja nincs csatlakoztatva. Légyszi segítsetek mert már az összes hajam kitéptem.
Előre is köszönöm. -
lean
aktív tag
válasz kisatko #26302 üzenetére
talán az erősítőben nézd meg a bemenet hozzárendeléseket. Ahhoz a HDMI bemenethez amire a PC van kötve a HDMI legyen kiválasztva, tehát Audiosel menu HDMI, OPT, Analóg-ból a HDMI legyen kiválasztva.
Bár ettől a HDMi kimenetnek csatlakoztatva kéne lennie a lejátszóeszközökben.[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
nagyúr
Ilyenbe én is belefutottam anno. Létre kell hozni 2 profilt. Legyen 1 csak TFT-s és legyen 1 TFT+AVR-HDTV vagy amilyen nevet akarsz adni neki, de a lényeg, hogy lássa az ATI CCC a TV-t és az erősítőt is. Nekem így működik, igaz 4850-el.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Rederik
tag
Szia,
A hang, ha direktbe a TV-re kötöd a HDMI-t ott szól? Mert ha igen, akkor az erősítőből nincs engedélyezve a HDMI hang továbbítás gondolom...
Ha így sem szól, akkor lesd meg a PC-n, hogy default hangeszköz lett-e a HDMI audio, s az is van-e beállítva. Vezérlőpult-hang, itt látnod kell egy Realtek HDMI out-ot. Ezt engedélyezd, s utána lent a kis hangszórónál megjelenik ez is mint kimenet, s ott lehet aktívvá is tenni asszem.
Bocs, de rég próbáltam, s most nincs is engedélyezve, egyelőre erősítő hiányában.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #09634560 #26299 üzenetére
ma meg a satsystemben voltam.
hallottam iq7est, phonarnak ethosból a két frontot, valami c7 kefet,meg acoustic energyt.ebből igazán semmi sem kéne. az iq7esnek nagyon tetszett a mélye,de nekem nem való a fémes magas. megmutatták a stabilizált tápot, tényleg sokat lendit a hangon, de szerintem a millás összárú rendszeremhez vennék először.
hát nemtom. a phonar egészen tetszett innen, de nem szerettem bele.acousticnak meg a mélye nem jött be. hát evvan.kef otthoni denonnal sztem jobb lenne,higgadtabb erősitő,mint ami itt volt,de kocsiból is kiútáltam a titán dómot, selyem lett belőle.
még mindig leginkább a tangent volt ami nekem bejött.a fincsi vifa magasával.
eladó topping dac
-
ricsik
őstag
válasz bajnokpityu #26306 üzenetére
Azt látom nem könnyű az ízlésednek megfelelő hangfalat találnod. Mikor lesz a vásárlás?
-
bajnokpityu
félisten
át/értékben egyébként 150ért 5.0t szerintem a Polk Audio TSI 400 szettet, vagy a wharfi obsidiant venném, esetleg a kef c7et. szerintem mozizni midnegyik bőven jó,zenére meg esetleg első kettő.250ért viszont még nem találtam nekem való zene 2.0t sem.
eladó topping dac
-
kisatko
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat,de sajnos továbbra sem jó.Ha direktbe kötöm a tv-re úgy rögtön szól felismeri minden ok.Az erősítő menüjében nemtudom beállitani Digital Audio inputba,hogy hdmin menjen a hang, ott csak coax 1-2 vagy opt. 1-2 van(elvileg hdval menni kéne alapbol mert pl xboxrol megy minden áligatás nélkül)Ha az erősítőre dugom a kábelt így néz ki ahogy a képen,ha a tvbe akkor rögtön zöld és érzékeli.
Továbbra is várom az ötleteket,nagyon megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
palu
tag
válasz kisatko #26310 üzenetére
Udv,
Nekem, csak akkor megy a HDMI hang, ha be van kapcsolva az erősítő és úgy indítom a PC-t. Ilyenkor találja csak meg a HDMI hang kimenetet.
A driverekkel rengeteket szenvedtem, olvass vissza részletesen leírtam a konklúziókat. Ja és 3 szenvedéssel töltött nap után mostmár 3 hónapja minden szuperül megy.Palu
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor Tangent lesz a vége?És szettben árulnak olyat?
-
Gál István
senior tag
Jelentem az AX5i-nek lába kélt Egy napot sem élt meg a hirdetés, egy messziről jött fiatalember a hóna alá csapta és elviharzott vele.
A következő akcióterv részletei: ha valakit érdekel egy zsír új dobozos Dali Ikon 8 front pár kb Ikon 6 árban, az jelezze.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz #09634560 #26313 üzenetére
van szettje.olyan 390 ennyit nem fogok érte adni.
corneres azt ajánlotta,h vegyesen vegyek hangfalakat,úgysem éri árát a tangent centere.háttérnek meg egy valódi korrekt monitor pénzkidobás.ez igaz, de ezt nem fogom megtenni.tehát hiába vagyok odáig meg vissza a tangenttől, még rockon nem hallottam, mozizni szett ára miatt nem jó,ez is ki fog esni.
szóval a q acousticot, qlnt dynot meg egyáltalán a dánokat, amiket ajánlottatok,még meg kell hallgatnom.ha onnan sem lesz jobb vétel,akkor valami kompromisszumos lesz belőle.pl egy rendes sztereo monitorral, meg valami 150rugós 5.0szett..
pl a dalik mozizni sztem nagyon jók.a réginek legalábbis olyan eszméletlen tere volt,amit azóta sem hallottam.lehet,h amit napokban hallottam ikont még nem járatták be.
eladó topping dac
-
Gál István
senior tag
válasz bajnokpityu #26315 üzenetére
Ahogy írtam szinte ikon 6 mk2 árban 379.000-ért vatta újan. 170.000-el a legolcsóbb új ár alatt. Nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #26279 üzenetére
Én is gondolkodtam már ezen a kérdésen,igen egyszerű a válasz.
Ami ezelőtt 5-6 inkább 10-éve még 150-ezerbe került az a mai viszonylatban 300-400 ezerbe kerül.Figyelembe kell venni az inflációt,a béremelkedéseket,alapanyag áremelkedéseket.
Tehát mai szemmel még mindig érdemesebb használtan olyan készülékeket vásárolni, ami akkoriban 300-400 ezerbe került,ma inkább drágább kategóriában kapod meg azt a minőséget,HD hang ide vagy oda.
Természetesen hangról beszélünk. -
Zolkabácsi
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy LCD tv-t amiben található médialejátszó, hogy mkv filmeket tudjak nézni. Mivel a hang az DTS ezért azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon tudom csatlakoztatni a házimozimhoz, hogy a hang az DTS-ben szóljon. Optikai csatlakozó az nincs a házimozin, HDMI van.
Köszi a segítséget.. -
kisatko
csendes tag
Működik.Valóban ha átrakom a képet a tv-re,akkor van a hdmivel hang,ha vissza a dvire akkor rögtön el is megy.
Mostmár csak egy baj van,ugye blurayeket nézek,(dts,dts-hd hanggal) na már most eddig mpchc-vel néztem őket és az erősítőn mindíg(még ha dts-hd-s hangot néztem) DTSeo6-ra kapcsoltam a többi pro logic,moni,stereo,stb.(nem volt semmi más) De el kezdtem nézni ezt The Lord of the Rings The Fellowship of the Ring.BD25.x264.DTS-HD.HUN power dvd10-el,és az erősítő magátol átkapcsolt DTS-ES-re,így a hangzás 100x jobb lett,csak a pdvd10-ben a kép akad,ugrál, csúszik a hang.Nemigazán értek hozzá de valami kodek,vagy beállításal nem e lehetne,hogy a mpchc-n is tudjak ilyen hangal filmeket nézni.Esetleg ha még ebben tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném. -
ricsik
őstag
válasz Zolkabácsi #26324 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak felejtsd el a tv-s média lejátszást és vegyél célgépet, párszor kitárgyaltuk keress vissza ha érdekel.
-
kavicska68
csendes tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni.Szeretnék venni egy régebbi Onkyo TX-DS575X-es erősítőt,de nem tudok döndeni,hogy az X-eset vagy a X nélkülit vegyem.Légyszives írjon akinek volt már mindkettő,vagy halgatta már őket,hogy mi a különbség,melyiknek jobb a hangja.Az is írjon akinek van esetleg eladó!Előre is köszönöm!
-
8nemesis8
veterán
Érdekelne kinek van tapasztalata a Hiwi Swans dobozokkal?
ATC-ék árulják elég jó árakon őket.Hallgattam már meg 1-2őt és nekem eléggé szimpatikusak.
Elég fontos lenne nem csak felőlük érkezett információt tudnom, ha ez lehetséges. Előre is köszi!
-
roby42
csendes tag
Ismeri valaki ezt a szettet Echotech M-8000 ?
150-ről 84ezer az ATC-nél. -
nyunyu
félisten
Mivel a hang az DTS ezért azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon tudom csatlakoztatni a házimozimhoz, hogy a hang az DTS-ben szóljon. Optikai csatlakozó az nincs a házimozin, HDMI van.
HDMI ARC-ot tudja a hazimozid?
Ha nem, akkor nem tudja fogadni a TVtol jovo digitalis hangot a HDMI-n keresztul.Ha igen, akkor erre kepes TVt kell venni (gyakorlatilag barmelyik 2010-es modell tudja, regebbiek nem feltetlenul), HDMI 1.4 kabelt a TV kijelolt portjara kell dugni+TV menujeben bekapcsolni, hogy tolja ki a HDMI-re a hangot. (Philipsem menujeben EasyLink/HDMI 1 - ARC engedelyezes)
Ja, erositon a megfelelo bemenetet kell valasztani, ha a TV hangjat akarod erositeni.
(Onkyo 508 manualjaban az all, hogy a HDMI kimeneten logo TV-hez a TV/CD bemenetet kell valasztani, ehhez kepest nalam ott nincs, hanem a CBL/Sat-on van hang. De az is lehet, hogy csak en konfiguraltam el valamit az erositon...)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
törölt tag
válasz kavicska68 #26327 üzenetére
Hangzásban nincs különbség.Egyetlen különbség (tudomásom szerint) hogy az X változat összes hangszórókimenete csavaros,míg az X-et nélkülöző változat pedig a center-surr kimenete csiptetős,régebbi.
-
KisApám
addikt
válasz Thuglife #26284 üzenetére
Úgy érted hogy a leendő ONKYO TX-NR609 erősítő is gyengébb lesz, mint a H/K AVR-360?
A 608-ból kiindulva érted?
Nem fog az ONKYO olyan minőségbeli javulást elérni, hogy a 609 zenében,
NEM felszereltségben (abban jobb tuti), jobb lehessen a H/K 360-tól?̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
törölt tag
Szerintem kezdj el nézelődni médiajátszók iránt,Mert nem lehetetlen kinyerni ugyan a DTS-t olyan tévén amelyben van nyunyu által leírt ARC funkció tehát az egyik(legtöbbször a 2.)HDMI mellé oda van irva az ARC vagy Audio return channel.Itt viszont csak sztereo DTS-ed lesz.Ennek viszont előfeltétele a HDMI 1.4a szabvány megléte az AV erősitődön.ami a tavalyi modelleken jelent meg először.Optikain viszont kijön a sima DTS de az esetleges DTS-HD kodekek már nem.
Gondolom foglaltak az optikai bemeneteid mert olyant még nem láttam még olyan házimozi erősitőt(itt nem az egydobozos vackokra gondolok!!) hogy ne lett volna rajta optikai bemenet (pedig 1996-tól "nézegetem"). HDMI viszont minden valamire való médiajátszónak van.És ha nem HDMI Passtrough a receivered akkor HDMI-n kinyerhető a DTS,és akár a magasabb DTS-HD is,amennyiben az erősitőd ezt támogatja. Egy kis segitség a választáshoz: a WD TV és a WD TV Live nem támogatja a DTS-HD master audiót,tehát ha ez a kodek kell neked akkor kerüld! -
m3gtr
senior tag
sziasztok Egy nagy kérésem lenne ahhoz akinek van és Magyarországon vett DENON AVR 1911 házimozi erősítőt. Én Angliában vásároltam és nincs hozzá magyar nyelvű könyvem. Írtam az otthoni forgalmazónak de azt a választ kaptam hogy csak akkor tudnak adni ha otthon vettem és elküldöm nekik a gyártási számot. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
python1
veterán
válasz KisApám #26332 üzenetére
Mit vársz az új onkyo-tól,milyen újdonságokat?
Minőségben nem fogsz jobbat kapni!
Még két csatlakozó?Még a 255-ös szintjét sem súrolja alulról.
Attól a mai 150-ezres kategória még szerintem jócskán a belépőszintet képviseli.
Ami most 150-ezer az 5-6 évvel ezelőtt 50-60-ezer volt.
Inkább jobb lenne ha koncentrálnátok jobban a hangfalakra,mert a végén nagyokat "lestek" vagy is inkább hallgattok.Most megint a Németeket tudom felhozni viszonyításnak,itt az ilyen belépőszintű erősítőkhöz is legalább háromszoros árú hangfalszetteket kötögetnek,így nem tud az ember mellé nyúlni.Ökölszabály ide vagy oda én azt tartom,hogy hangfalakból minimum háromszoros árban kell nézelődni mint az erősítő ára.[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
Akinek elkerülte volna a figyelmét!
Igen komoly akciók vannak most a 30 éves cégnél! Nem egy világot megváltó minőség, (bár nem is rosszak ) de kétségtelenül kedvezőek az árak.Üdv: nebulo
-
cekkk
veterán
Na ma Lean fórumtárssal cseréltünk erősítőt.
Ő adta nekem az Onkyo 608asát, én pedig neki a H/K 255ösömet.Az első benyomások vegyesek.
Zenében nekem mindenképpen a H/K hangja szimpatikusabb. jobb, részletezőbb, filmben viszont az Onkyo erősebb, ott ő a dinamikusabb, és a részletezőbb.
Szolgáltatások terén mindenképpen veri az Onkyo a H/K-t. Csatlakozókban viszont jóval kevesebb van, amit úgy gondolok nem feltétlen hátrány, mivel ha nem használja ki őket az ember, akkor feleslegesek is.
De mindenképpen úgy gondolom, zenében a Dali C6hoz, jobb a H/K eddig, mint a Onkyo.
De majd Lean is leírja a tapasztalatait.
-
kimi02
őstag
válasz python1 #26336 üzenetére
Szerintem igazad van !
4-5 éves erősitőt kell venni 100-140k körül és az már komoly hangzást képvisel.
Én a H/K 445-ös erösitőmet nem cserélném le a mai H/K 460-as erősitőre.
Ha cserélnék akkor 660 vagy 760.
Ma már nem a hangminőségre mennek hanem , hogy tömeg cikk legyen és olyan amilyen.
Tisztelet egy-két kivételnek. -
lean
aktív tag
HK 255 vs Onkyo 608
Nos, kicsit árnyalt a kép....ha a szolgáltatásokat nézzük + HDMI 1.4 akkor Onkyo leszámítva akinek Pre-out vagy Multichannel IN kell akkor HK...teljesítmény különbség sem egyértelmű (kb azonos dB szinteket beállítva a hangdobozokon)...hangerőben Onkyo-nál 40-55 abszolút értékben egyenértékű HK-60-75 szóval úgy tűnik máshol van a "munkapontjuk", bár hozzá kell tenni a HK-n nyoma sincs torzításnak ebben a felső harmadban sem.
hangminőség: HK középtartománya egyértelműen részletesebb, kidolgozottabb, ami el is billenti a mérleg nyelvét a HK felé zenében, és mozin is hallhatóan részletezőbb ennek köszönhetően, cserében az Onkyo mély-magas tartományban "dúsabb" (kiemel szót is lehet használni) ami dögösebb, dinamikusabb hatást kelt mozin...no cross no crown
-
python1
veterán
Bocs cekkk!
Egy k lemaradt.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz python1 #26343 üzenetére
Mondjuk hangerőben tényleg jobb az onkyo mint a H/K.
Most azon agyalok, hogy mi lesz karácsonykor.
Mert ugye itt vannak a 3d-s tévék, filmek viszont sehol, vagy is nagyon kevés. Ha több lenne nem gondolkoznék egy TV és az erősítő cseréjében, de most még semmi értelme.
Viszont ha csere lesz, akkor kell szereznem, egy H/K sztereó erősítőt, mert ez a H/K hangzás világ nekem nagyon bejött. Viszont akkor csinálni kell egy HFK-et.Nekem meg ez a kikapcsolt állapotban is átengedi a videó és hang jelet, fontos lenne. Bár ha tévét cserélnék, amibe van DVB-C tuner, akkor már nem lenne fontos.
Meg az én szívemhez a 609es külseje közelebb áll mint a 608asé. A H/K-t meg imádom, bár ne fűtené úgy a lakást mint ahogy ezt teszi
python1
Az a legkevesebb
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz #09634560 #26346 üzenetére
Lean szerintem nem lesz már ma, így én válaszolok, ha nem baj
QLN MK 604 vagy 603, de szerintem 604, és piszok jó áron hozatta svéd országból. Azóta is nézegetem az az oldalt, de nem nagyon volt ilyen jó akciójuk azóta sem
De úgy néz ki majd vissza cseréljük a készülékeket.
Bár ha valakinek itt Debrecen környékén lenne 1911es Denonja és megakarja hallgatni a H/K 255öset szóljon, mert én meg a Denonra vagyok kíváncsi.[ Szerkesztve ]
-
roby42
csendes tag
Ismeri valaki ezt a szettet Echotech M-8000 ?
150-ről 84ezer az ATC-nél.
Ehhez milyen erősítő passzolna? -
python1
veterán
Na arra én is kíváncsi lennék.
Itt kint hallgattam mindkettőt, h/k 255 Denon 1911 jó hangfalakkal.
Megmondom őszintén nekem a Denon talán zeneibb volt,de a h/k dinamikusabb volt ezért döntöttem a h/k mellett.
Nem titkolt tervem,hogy építek egy komoly sztereó szettet,mozi másodlagos lesz,ezért nem töröm magam mozi terén annyira. -
kaci70
csendes tag
Üdv.!
A H/K 435-ös erősítőról tudnátok valami véleményt mondani. Látom , hogy nem egy mai darab , viszont elég korrekt kategóriának tűnik a 4-es széria.
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!