Hirdetés
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Johnny1982 #25790 üzenetére
A vacak hangszórókábeleket villanydrótnak szokás nevezni. Remélem érted a célzást!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dipy22
csendes tag
hello
Yamaha rx-v440 rds 6.1-es házimozierősítőm eladó!
http://hardverapro.hu/apro/yamaha_rx-v440_6_1-es_radios_hazimozierosito_elado/hsz_1-50.html
-
mike1978
tag
Ne foglalkozz vele....nincs semmi baja a készülékednek! Amit hallasz az a hálózati trafó búgása, ami annak az eredménye, hogy a trafó nincs kiöntve, vagy nem tökéletesen van kiöntve műgyantával, így feszültség alatt a tekercselés a hálózati 50Hz-es frekivel búg, és mivel az egész rá van szerelve a fém házra (dobozra) így az jobban hallható! Természetes jelenség, és a gyártási szórásból adódóan (főleg mivel nem prémium termék...már bocs..) minden készüléknél kisebb nagyobb formában jelen van...nem kell foglalkozni vele! Ez nem hiba! Sok készüléket hallottam már így búgni, köztük ennél jóval drágábbat is...hidd el nincs miért aggódnod! Pl a Velodyne CHT sorozatú mély sugárzóiból több ismerősömnek ki kellett kapcsolnia éjszakára, mert az ágyához közel volt a doboz és a trafó belül zúgott és nem tudott aludni tőle....pedig azok sem voltak hibásak!
-
mike1978
tag
-
TCr
veterán
válasz mike1978 #25806 üzenetére
Köszi!
Pampers fórumtársnak is ugyanilyen erősítője van, neki nem zúg.
Mielőtt átpakoltam az új bútorra, én sem vettem észre ezt a jelenséget.
Ha hozzáérek a burkolatkoz, picit érezni, hogy nagyon finoman rezonál.
Akkor ne foglalkozzak vele, úgymond normális dolog ez?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz #46372352 #25818 üzenetére
A Proson Event 6-et hallottam (Onkyo 608-on), nekem a magas kevés volt, de elég komoly mélyeket produkált.
Szerintem megéri az árát, de 60-ért kapsz Proson Libra 653 frontot / pár.
Véleményem szerint klasszissal jobb.
A CAV-ot sajnos nem ismerem.Mindenképp hallgass meg mindent, amit csak tudsz, mindenkinek másak az igényei.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
jobnlk
csendes tag
Ha valaki erösitöt akar venni, itt van szerintem egy-két jó vétel.
Harman/Kardon AVR255 75000ft
Harman/Kardon AVR355 80000ft
[link] -
-
Mr Paris
tag
válasz mike1978 #25809 üzenetére
ez mennyire igaz?
főleg azért meglepő mert H/K AVR 132,142,155, és 160-al is árulják/árulták szettben a JBL SCS178-at ami a JBL oldala alapján mind 4 ohm-os.
Na meg azért is érdekel mert én is ilyen szettet szeretnék egy H/K erősítőhöz...''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?
-
törölt tag
válasz Mr Paris #25825 üzenetére
A mai erősitők már nem annyira érzékenyek,4 ohmig nyugodtan ráköthetsz hangfalakat,az alá tényleg ne menj.Ha 2xx erősitőd vagy az feletti van arra már ne ezeket vedd,azt is csak azért mert nagyobb teljesiményigényük (és nem "ohmtürésük") miatt.
Mike1978: miért is végeznék szervizben?? Erre kiváncsi lennék.[ Szerkesztve ]
-
Ego007
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék Onkyo tulajoktól!
Régebben írtam, hogy problémáim vannak az onkyo 608-as erősítőmmel, de akkor nem igazán kaptam kielégítő választ, hátha most valaki okosabb.Több problémám is van az erősítővel, mivel ez az első HDMI-s erősítőm, így lehet van ami csak beállítás probléma.
Az első dolog: BD lejátszó, Ps3, és Oplay van az erősítőre kötve HDMI-vel, és csak a ps3-on (game csatornán) Van OSD, a többin nincs, hangerő viszont mindhárom csatornán megjelenik a képernyőn.
Ráadásul ezeken a catornákon ahol nincsen OSD, nem is tudom kikapcsolni az erősítőt a távirányítóval, csak magán az erősítőn lévő power gombbol, mintha az erősítő nem is venné a távirányító jeleit, mert ugye akkor az erősítőn egy kis piros led jelzi hogy vesz jelet....
A másik probléma az erősítő időnkét relé hangot ad ki, film, zene hallgatás közben, mintha hangsávot váltana, de nem vált semmit, és ez minden csatornán jelentkezik.
Az erősít 3 hónapos, még garis, szándékomban áll visszaküldeni, csak gondoltam előtte hátha kapok felvilágosítást ezekre a problémákra
Megköszönnék minden segítséget -
Errtu11
csendes tag
válasz Ego007 #25828 üzenetére
A kattogás normális jelenség ennél a modellnél, nálam is csinálja.
Néha az enyém sem akar bizonyos funkciókat "csinálni", hiába nyomkodom a távot, ilyenkor a reciver (ha jól emlékszem) feliratú gombot kell megnyomni és jó.
A táv felső részén van elkerítve egy másik gomb mellett." A szex már nem a régi, amióta a nők is élvezik."
-
Mr Paris
tag
válasz #09634560 #25827 üzenetére
hát őszíntén megmondom, hogy egy H/K 255-ös lesz elvileg hétvégén hozza haverom németből.
A JBL-t meg már rég kinéztem hozzá mert a szoba amibe lesz elrendezéséből meg kialakításából kifolyólag nem nagyon helyezhető el ezeknél a dobozoknál nagyobb.
De ha ilyen árkategóriában tudtok ajánlani olyanokat amik méretben hasonlók és jobb egy 255-höz azt megköszönöm, de én nem láttam/hallottam semmi olyat ami jó lenne.''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #25835 üzenetére
Tökéletesen.
-
R1per2
tag
válasz Ego007 #25828 üzenetére
Nekem is onkyom van, és ugyanezt csinálja, recive gombot kell nyomni, és jó lesz. Be lehetne állítani szerintem ezt máshogy, ott lehet a gubanc, hogy ha a tv-t kikapcsolod, akkor az erősítő is vele együtt kapcsol ki, ezt a beállítást kéne megváltoztatni, hogy ne függjön össze a kettő.
Más: treble és bass változtatásával kapcs. kérdeznék, mi alapján működnek ezek? Régi erősítőkön, autó rádiókon treblet alap, hogy felhúztam mindig csutkára, meg a basszsut is, mert akkor szólt a legtisztábban, lejjebb tompult. De gondolom az újabb fajtáknál a gyári alap elvileg a megfelelő. Vagy mitől függ ez?
-
mike1978
tag
válasz #09634560 #25827 üzenetére
Ez így azért nem teljesen igaz! Valóban vannak erősítők amik jobban elviselik az alá illesztést, és kevésbé értékenyek erre, mint annak idején az elektroncsöves készülékek, de nem véletlen, hogy a specifikációban pl a Harman/Karodon is csak 8 ohm-ra ad meg adatokat, és a készülékek hátulján a hangfal termináloknál csak (8 Ohm) felirat szerepel és nem (4-16 ohm). mindaddig persze semmi baj amíg 8 ohm-nál nagyobb a terhelő impedancia, de ha alá illesztesz, akkor nagyobb igénybevételnél (hangosabb, tartós mozizásnál) és esetleg melegebb környezeti elhelyezés mellet (nyáron, kevésbé szellőző helyen) a végfokok megfőne, (nagyobb áram folyik rajta mint ami tervezve lett) jobb esetben bekapcsol a védelem, ill. amiben van ott a ventilátoros hűtés, amiben nincs ott az elektromos leszabályzás....rosszabb esetben a végtranzisztor "megfut" (így nevezik a termikus hibát) és kész a baj....akár a hangfalakat is hazavágva! Próbálkonzni persze lehet, és nem is feltétlen van baj belőle, de ha esetleg egy nagyobb mozizás után leég az erősítő a szervizben ha rákérdeznek milyen hangfalat használsz és arról kiderül, hogy alá van illesztve, akkor a garancia már nem is él a javításra! A Pioneer erősítők sem tudják a 4 ohm-os hangfalakat, és a szervízben nem egy nem két készüléket javítanak nap mint nap...de hívd fel a basys szervizesét, kérdezd meg tőle, hogy ajánlák-e a 4 ohmos dobozokat az erősítőhöz.....nem lesz a válasz!
Ami még probléma, hogy az egyenáramú ellenállása egy 6-8 ohmos doboznak sajnos nem is teljesen 6 vagy 8 ohm, ráadásul egy 4 ohmos doboz sem 4 ohm megmérve műszerrel, ami a frekvencia függvényében meg még össze vissza változik is, és ezt az ilyen erősítő nem nagyon kultiválják....és akkor még az olcsóbb dobozok gyenge hangváltóinak vissza-vissza rugdosásáról (induktív és kapacitív terheléséről) nem is beszéltem....szóval nem biztos, hogy tönkremegy az erősítő, de ha igen és még garos, és a szervizben kiderül miről szólt, és az nem megfelelő ellenállású, akkor a szerviz megtagadhatja a garanciális javítást! Ennek függvényében mindenki maga dönt! -
Mr Paris
tag
válasz Dorian #25838 üzenetére
nézelődtem, próbáltam elméletben nem szettben kaphatókból összeállítani az 5.1-et, de ez az összeg jó esetben a két frontra futotta, összeségében egy 100ast tudnék áldozni rá annál többet sajna nem.
Gondoltam ha már a JBL a Harman-é nem lesz ilyen jellegű "probléma" vele...''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?
-
Ribi
nagyúr
válasz R1per2 #25842 üzenetére
Ha azokat felhúzod, akkor a közép alapon marad és lehet hogy, olyan mintha szebben szólna, csak köze sincs a valós zenéhez.
Olyan mint amikor photoshoppal tájképen sokkal zöldebbre csinálnak mindent. Szebben néz ki, csak köze sincs a valósághoz.
Hifiket eleve direct source kapcsolóval szokás működtetni.
Persze autóban amikor valami zúzós zenét hallgatok én is fentebb tekerem a basst.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz Gabor970 #25847 üzenetére
Azért ezt árnyalnám, ha valami ehhez a hangzáshoz szokott hozzá, akkor furcsa lehet neki a valós, szoknia kell. Sok mindenből elsőre a túlzás tűnik jobbnak, pl a tévék, fotók túlhúzott kontrasztja, élessége, túlszaturált színek, a túl fűszeres kaja, stb. Ha valaki évekig ehhez szokott kell idő átállni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz mike1978 #25839 üzenetére
"Ami még probléma, hogy az egyenáramú ellenállása egy 6-8 ohmos doboznak sajnos nem is teljesen 6 vagy 8 ohm, ráadásul egy 4 ohmos doboz sem 4 ohm megmérve műszerrel, ami a frekvencia függvényében meg még össze vissza változik is."
Ezzel tökéletesen tisztában vagyok,és ezt nemegyszer magam is kifejtettem már itt a fórumon is.De pl. az Onkyo se csak 6 ohmos és arra se az van odairva. hogy 4-16ig,de meg van adva neki még a 3 ohm is.Mégse ajánljuk senkinek a 3 ohmos hangfalat.De a 16-ot se(nem lehetne hallani alacsony hangerőn).De az erősitők legtöbbje(a H/K is!!) "figyeli" a kimeneteit és adott esetbenl tulterhelés esetén lekapcsolja. Az általad emlitett megfőzés csak tartósan alacsony teljesitményű és impedanciájú megterheléskot jelentkezik és itt azt értem hogy a 60W RMS-re 30-40 wattos hagnszórókkal terhelik folyamatosan.A legtöbb erősitő (kivéve épp a H/K) IEC alapján adja meg a teljesitményt ami azt jelenti hogy 1 ágat meghajtanak kHz-el,a többit földelik,ezt adják meg. alapadatként
Aktív témák
Hirdetés
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.