Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• dunkel

őstag

válasz enricotoxic #88786 üzenetére

Kábel:
    Az eszmefuttatásoddal egyet lehet érteni, a felépített logikát is elfogadom.
    Amiben nem egyezik a véleményünk, az az alapvető kérdésfeltevés, ami miatt teljesen más irányba indulnék.
    Mi az, amivel javíthatom a hangreprodukciós képességét a teljes láncnak?

Ha kábelekről beszélünk, nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy a meglévő rendszeremből hogyan hozom ki a (rendelkezésre álló összegből) maximumot a kábelek segítségével. Ettől eltérve egy soha véget nem érő cserélgetési ciklus indul.
    Igen, el kell tudni dönteni, hogy az erősítő(k), a hangsugárzó, forrás stb. megfelelő-e, ezek összeillenek-e. A gyenge láncszemet ki kell tudni zárni. Majd ha összeálltak a készülékek, a kábelekkel ki lehet engedni a gépekből azt ami bennük van ill. amennyit épp sikerül.

Ahogy lépkedünk felfelé, a kábelek jelentősége is egyre szignifikánsabb. Egyre többet és többet tudnak a készülékek adni, amit el is kell tudni juttatni egyik pontból a másikba. Egy komolyabb láncot gyenge kábelezéssel erősen le lehet butítani, félre lehet hangolni.

Az ár meg olyan dolog, hogy relatív. Meg kell otthon hallgatni mennyit hoz a konyhára és el lehet dönteni megéri azt a pénzt vagy sem. Ennél tovább nem kell ragozni, mert a műszaki paraméterek alapján nem lehet választani.
    Ha vaktesztelni kell két eltérő árú kábel közti különbséget akkor egyértelmű, hogy az olcsóbbat kell megvenni. :B Vakteszt alapján nem próbáltam még kábelt venni, de nem is érzem hogy ennek hiányában hoztam volna a rossz döntéseimet.

Csordaszellem:
    Erre a topikra leszűkítve ez erősen a látogatók miatt alakul így. Megvannak azok akik rendszeresen írnak, megvannak azok a készülékek amiket jól ismernek. Bizonyára lehet minden árkategóriában jobbat is találni az itt ismétlődő, ajánlott cuccoknál, de az nem itt fog megtörténni. Annak szépen utána kell járni, meg kell hallgatni. Ez itt egy "best practice" és ez így van jól. Aki nem akar sok időt tölteni a kereséssel, vegye sorra az ajánlottakat, azok bevált dolgok, kisebb eséllyel lesz csalódás a vége.

Aki mást akar, szélesebb körből szeretne jobban személyre szabott eredményre jutni, annak nincs mese, utána kell járnia. Figyelmen kívül tudja hagyni az ajánlásokat, abszolút semmi gond nincs vele. Házimozi, mindenki magának építi, nem a topikisten szellemének. :)

törölt tag

Bizonyos szint alatt nem lehet kihallani a kábelek által okozott változást, különösen a hangreprodukcióban nem teljesen aktív illetve nem közvetlen hanhjelet szállító (tápkábel, dgitális kábelek) által okozott változást.
    Valamint egységesnek kell lenie a rendszernek, pl hiába van milliós nagyságrendű rendszerünk ha egy tescós 8-10 ezer forintos lejátszóról megy a forrás. És ennél előbbrevaló az akusztika rendbetétele is mert kopár falú csörgőviszhangokkal és állóhullámokkal teli helyiségekbe kár bármilyen vezetékkel kisérletezni.

• Dorian

félisten

Kábel-ügyben teljesen igazad van. Viszont azt látom, hogy nagyon hifi-szemszögből nézed a házimozit:

Kifejthetnéd, mire gondolsz jobb forráskészülék alatt?
    Mozinál (koncertnél) vannak ugyan különbségek köztük, de jelentősen kisebbek, mint az a hifiben megszokott. Kevesebb választék is van, és kategórián belül nincsenek eltérések hangminőségben.

• Tamoo

nagyúr

Én 99%-ban egyetértek azokkal amit leírtál.
    Többször írtam már, hogy főleg "kezdők" de mások számára is borzasztó félrevezető/megtévesztő a topik.
    Csordaszellemmel nem értek egyet, mert azért elég sokféle rendszer van itt. Mondjuk vannak hájpolt' dolgok ez igaz.

• devil-k

nagyúr

Abszolút nem írtál hülyeségeket. Valóban túl lehet lihegni a kábeldolgot, de ha az ember az ésszerű határok között marad, akkor tuti, hogy nem fog belefulladni ebbe az egészbe. Kinek mi a fontos, ki mire "szórja" el a pénzét, ki hall valódi különbséget és ki a placebo rabja... Változó. Nem ciki bevallani azt, hogy valaki nem hall a két kábel között különbséget. Sőt, tisztelendő is, mert el meri mondani, nem pedig rábólint a többiekkel együtt, hogy ő is tényleg hallja. Úgysem a többieket "vágjuk át", csakis saját magunkat. Én nem hallom innen, hogy másnak 1-1 kábellal, hogyan is szól a rendszere, de nem is az én feladatom ezt konstatálni, illetve nem is érdekel. A rendszerűnk, a szobánk, az akusztikánk és minden más eltérő, vagyis az eredmény is az lesz.

Viszont van az a dolog, amikor egy megfelelő minőségi eszközt illik kiszolgálni egy hozzá dukáló megfelelő minőségi kábellal, de ez lehet, hogy az én mizériám már.... Én a vetítőmhöz nem sajnáltam a jobb HDMI kábelt (10 méter), mivel már a "kistestvérei" (2x2 méter) már bizonyítottak és bizonyítanak most is a rendszerben.

Gabesz26

Ha a szoba nagyobb lenne még 2x2 méterrel, akkor a frontokat is kényelmesebben elhelyezhetném ÉS jöhetne a nagyobb, brutálisabb vászon is. ;] Nem értettem félre egyébként. ;) Ha van a frontokra is ötleted, akkor megköszönöm. :D

Kizárva: fal/szekrény bontás. :D

Új hozzászólás Aktív témák