Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz Nemir Ombe #128874 üzenetére
Én a mozi szekcióban csalódtam leginkább. Az 50 milliós házimoziszoba hangzása igen csapnivaló volt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
MasterMark
titán
-
Lacielvtárs
nagyúr
lehet, ennyire nem vagyok jártas a témában, de.. még ez is változhat
Keresem ezt a Van den hul kábel és röhej hogy Szegeden nem lehet kapni
valaki nem írna nekem akinek volna otthon elfekvőben és megválna tőle?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Patice
nagyúr
Én kimondottan a bandázás miatt megyek. Idén sem fogom kihagyni, még ha a nagy része olyan is amilyen.
Azért mindig tudok mondani emlékezetes momentumokat is évről évre, amik tényleg jók voltak, jól szóltak.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
sbazsi
veterán
Se előtte, se utána nem megy
Mármint a FW update.2011-es vásárlás, szóval már nem garis.
Hová érdemes vinni?
Nagyjából mire lehet számítani? Tudom, hülye kérdés -
sbazsi
veterán
válasz Nemir Ombe #128880 üzenetére
Arra gondoltam, hogy esetleg ez gyakran elofordulo hiba, és sokszor volt ilyen.
Gugliztam (most a megfelelő kulcsszavakkal) , ezt találtam.
http://www.uk.onkyo.com/en/articles/customer-care-program-119261.html
Sorry, telefonon vagyok.Szóval nem egyedi eset.
Kérdés, hogy ezzel itthon mi a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz Nemir Ombe #128886 üzenetére
Na igen, ettől félek én is. Első körben telefonon/emailen fogom felvenni velük a kapcsolatot, elküldöm a serialt.
Jártam már úgy hazai Acer márkaszervízben, hogy elhajtottak egy problémával, aztán írtam a UK service-nek, azok meg küldték a megoldást. Konkrétan egy laptop gumitartói jöttek le az aljáról, szóval no comment a hazai szervíznek. Mindezt úgy, hogy amúgy is kiment a gép szlovák (vagy milyen) központba, mert a vinyó is behalt.
-
antistati
tag
válasz Nemir Ombe #128894 üzenetére
Jól hangzik:-)
Köfi
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #128859 üzenetére
Hasonló lesz, mint tavaly.
A kiállítás nem a vájt szemű, fülű szakértőknek készül, Ők menjenek el bemutató szobákba, nézelődni hallgatózni. A kiállítás inkább a házimozi után érdeklődőknek szól, akik szeretnének efelé a hobbi felé nyitni, ahol egy helyen több rendszert esetleg érdekes dolgokat megtudnak nézni.
Én is többször voltam kiállításon, mint néző már, akkor tisztában voltam vele, hogy egy délután nem lehet egy olyan szobát összerakni, ahol minden készülék a 100% tudását nyújtja. Tavaly mi is kiállítottunk, sok érdeklődő és utána vásárlónk is volt, ezért is fizettünk be a kiállításra. Ez egy reklám, semmi komoly következtetés nem kell levonni a kiállított termékekből esetleg annyit, hogy otthon tisztességes körülmények között még sokkal jobb lehet, mint az ott látott hallott, de kb. kiindulópontnak jó lehet. Ha valaki ezzel tudattal indul el, az talán még jó is érezheti magát. Számítottam a fórumos szakértők véleményére, ami ilyen és olyan is volt, de sajnos ők nem úgy indultak neki, ahogy kellett volna.
Én tavaly ott hallottam először az Atmost és egy pár hét múlva otthon is megcsináltam, így nekem hasznos volt a kiállításSony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #128932 üzenetére
Nagyon rosszul látod a dolgokat, de nem is akarom ezzel offolni a topikot.
Sokan meg a hangprojektort köpködték, de nem is megyek bele semmi ilyesmibe, mindenkinek más az ízlése és az elvárása, nem lehet mindenkinek megfelelni. Mondtam már, hogy akinek nagyok az elvárásai az bemutató terembe kell, hogy elmenjen itt nem lehet azt a hangot, képet produkálni. Tudom nagyon jól, mert ég és föld volt az a rendszer ott, amit itthon is használok.[ Szerkesztve ]
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #128953 üzenetére
Tapasztalatom és az olvasott tesztek szerint az MCACC remekül teszi a dolgát, jobban, mint bármelyik másik az Anthemét és persze a Dirac-ot kivéve.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #128955 üzenetére
& BBéci: tehát ezen infók fényében a következő erősítőm már Pio legyen és ne Onkyo?
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #128955 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem baj,ha a két gyártó a legjobb,legmegbízhatóbb alkatrészeit "összedobják",csak a karakterük maradjon meg.Erre vigyáznak,úgy gondolom.
(#128956) Lacielvtars
Ha a 616-os után egy LX501-es a cél,akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Nemir Ombe #128935 üzenetére
Én most kicsit off leszek, mert komplett házimozi rendszert még sose próbáltam demózni az ismert univerzum szerencséjére, de kéthangszórós, pórias hifit igen. Röviden összefoglalva, szopás az egész. Kicsit hosszabban meg itt írtam erről.
A legnagyobb kín számomra az ilyen demókon a konzisztencia hiánya. Lehetsz te akármilyen felkészült, mész ugyan abba a szobába a sokadik évben, a konnektor már előre köszön neked, akkor is szívás lesz. Már önmagában az nagyon szar dolog, hogy 3 napig folyamatosan változik az áramellátás, és sajna a legszuperebb táprásegítők sem tudják ezt kiküszöbölni, de 3 napig folyamatosan járódik b a cucc, akár mennyit is mentek már máshol. A nagy termekben talán kevésbé, de a szobákban totálisan más a hang, ha sokan vannak benn, mintha kevesen, ha már teleizzadták és jól felnyomták a páratartalmat, mint a reggeli szellőztetés után.
Igazán jó hangot csak nagyon áldott körülmények között lehet elcsípni kiállításon, ebből valamit ki lehetne hozni otthon hangot már többet, és szerintem erre kéne a kiállításra járóknak fókuszálni, új impulzusokra, jé, így is lehetekre. Meg a szociális háló építésére, de az ahogy visszaemlékszem, amúgy is jól megy, arra nem sok panasz szokott érkezni.
A kis rendszer, nagy rendszer is jó kérdés. Ha nincs kinn a nagy cucc, akkor az a baj, mert azért fizettem, hogy meghallgassam az Ongakut-Gryphont-Magicot (mondom én, hogy nem értek házimozis dolgokhoz, hogy csak ilyen márkák jutnak az eszembe), ha meg kinn van, és nem tud megszólalni, akkor az a baj. Kicsi közepes láncokkal könnyebb eljátszani, azért a pénzért egész jól szólt elismerést könnyebb bezsebelni, de micsoda botrány lenne, ha mindenki állványos kisdobozokkal, meg olcsó integráltakkal demózna?
Szóval szívás a kiállítónak, szívás a látogatónak, de hát a hifista/házimozista (tényleg, van erre jobb szó?) attól más a szimpla zeneszeretőtől, filmrajongótól, hogy szereti szivatni magát, vagy nem?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #128996 üzenetére
Az igen, van aki ugy vásárol...
Tudom en is nagy francc vagyok, de legalább kérdezek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nadtom
tag
válasz Nemir Ombe #128986 üzenetére
Az első kérdésem pont ez volt, hogy van a hangzásban különbség???
BBéci:
Pont erről volt szó itt a fórumon is, hogy tesztek, review-k, műszaki paraméterek alapján kell az "átlagembernek" (aki nem ilyen területen dolgozik) vásárolnia, mert kb. 0% esély van arra, hogy valahol lesz pont olyan hangfal szett ami nekem van és ott ki is tudom próbálni a különböző AVR típusokat (és akkor még az akusztikai különbségekről nem esett szó).
Szóval igen, elolvastam egy csomó külföldi tesztet, fórumos véleményt, beszéltem magyarországi minden AVR-t forgalmazóval is és 300k körüli kategóriában ezt volt a befutó (a rendelkezésre álló információm alapján). -
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #129011 üzenetére
Komoly.
Most a supergirl-t nézem a viasat3-on.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #129011 üzenetére
Tegnap csodálkoztam rá egy helyen, akkor láttam először, hogy létezik ilyen csatorna. Ma a TV kiírta, hogy van új adó és frissítene. Engedélyeztem, utána láttam hogy gagyi SD. A tegnap esti Gina Carano film éppen csordogál lefelé, csak holnap tudom megnézni.
Egyébként nagyon ritkán nézek tévéműsort, akkor is olimpiát, F1-et.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #129017 üzenetére
Hát ahogy nézem,nem nagy durranás...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #129020 üzenetére
+1, ezzel én is így vagyok...
a tévé csak a net miatt van
már híreket sem nézek, mert csak felbosszantanak, max a rádióban tájékozódom, milyen adónemben kell többet fizetnem"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #129017 üzenetére
Este leültem filmet nézni, amikor bekapcsoltam a TV-t éppen a Three Days to Kill ment. Ott ragadtam, aztán pár perc múlva, az első reklám kezdetekor átváltottam Dunére, melynek egyik merevlemezén rajta van az a film és végignéztem. 1080p, DTS hang. Tévéműsort/filmet csak merevlemezről jó nézni, 25-30 perccel később kezdve, a reklámokat átugorva.
(#129021) adamssss
Ha másik 20 hangdobozpár társaságában fogod hallgatni, csupán némi fogalmad lesz a valós tudásáról. A helyiségben lévő összes membrán megmozdul az éppen aktív hangdobozok által keltett légmozgástól, ami befolyásolja a hangot. A módosítás lehet pozitív és negatív is, ki tudja.
Tudnék érdekes példákat, tapasztalatokat mondani.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #129039 üzenetére
Köszönöm, mit kellene pontosítani, kérlek jelezzed. Értem a célzást az átmérőre, gondolom, ha jobb minőség, akkor talán elég a 2.5mm is. A centerét is akkor cseréljem?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #129041 üzenetére
Köszönve!!!
Nézegettem még párat, kérlek TE mit választanál, azzal együtt ami fenti linket adtál.Audioquest Type-4 amit még néztem, de a fentiek sokkal jobb áron vannak, ebből meg max. a front+centerre jutna..
KÖSZÖNVE ...
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Nemir Ombe #129047 üzenetére
Csak ahhoz az ELAC-hoz már elég jó rendszer is kell, nehogy a hallgathatóság rovására mennyen a modern, technokrata hangzás.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
nadtom
tag
Ên is hangfalkábel cserét tervezek, de még nem döntöttem mi legyen.
A kérdésem az lenne, hogy egy [link] ilyen 2,5mm2-es Qed kábel és az általad linkelt kábel közötti minőségkülönbség szerinted kijön egy alsó-közép kategóriás rendszer esetén? Az árkülönbség jelentős.
Arra is gondoltam, hogy a center és front hsz-hoz veszek drágább kábelt a surround és atmos-hoz meg valami olcsóbbat de jót (mert azokhoz kell a nagy mennyiség), pl. a fent említett Qed C-79-et.
Összesen kb. 65m hsz kábel kell.Szerinted?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #129044 üzenetére
Pl pár épkézláb választ a feltett kérdéseimre? Bízom benne...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #129064 üzenetére
de nekem is úgy súgnak a háttérben működő, hozzá értők agysejtjei
de ha tudok, természetesen segítekén pont tegnapi cseréltem egy ilyet
... egy ilyenreabból indultam ki amit itt tanulok, tudtam hogy lesz különbség, de hogy ekkora.
de meg sem lepődök már ezen, tanulva az itteniek tapasztalatai alapján.
sokkal részlet gazdagabb lett a hangzás[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #129069 üzenetére
jaaa, tapasztalat az van, több is mint kéne.
és nem mellesleg napról napra, egyre jobban imádom a rendszeremBBéci: lehet igazad van, nem vitatom, de ha csak fele igaz annak amit érzek, és hallok, akkor már sínen vagyok...
és hála nektek, hívő lettem.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #129062 üzenetére
1 teljes hónapon keresztül válogattam és szinte minden márkát meghallgattam a kategóriájában, amit persze viszont tudunk értékesíteni. Nem kis feladat volt, mert olyan hangfalakat és erősítőt kellett választanom, amit én is nap, mint nap hallgatok és csak olyat nem választottam volna, amin jól lehet keresni, de viszont nem tetszik.
Tehát, ahogyan te leírtad a véleményed én is, mindenkinek eltérő az ízlése. Az biztos, hogy én nem a meleg, lágy hangzást kedvelem mozira.
Márkafüggetlen vagyok, szinte bármit tudok adni, de saját moziszobámba, olyat választottam, amit én is szívesen hallgatok.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #129082 üzenetére
Az idézett jellemzés számomra is furcsa, pont azok nem jellemzőek a szóban forgó hangdobozokra. Attól még lehet őket szeretni, de ilyesmi olvasása után egyéb kérdések is felmerülnek.
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #129082 üzenetére
Épp ez az erőssége Titanium LTS Tweeter with Hybrid Tractrix horn magas sugárzóknak.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #129090 üzenetére
Úgy látszik, hogy fül és fül között is lehet nagy különbség.
Bennem az merül fel, hogy itt is, mint máshol is megvannak a megmondó emberek és próbálják a saját meglátásuk szerint vezetni a kedves idetévedőket.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #129107 üzenetére
Van hazánkban Triangle, ugyanaz a disztribútora, mint a Klipschnek. Tőlük kaptam tesztelésre Antalt.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #129112 üzenetére
Azt nem néztem itthon, viszont az Antal durván jó áron kapható.
-
Anaren91
senior tag
válasz Nemir Ombe #129124 üzenetére
Igen a bedugos anya csatinal látom hogy van sub de mivel elvileg 6.1 az erősítő gondoltam van rajta sima lehetőség is hogy rakossem a subot és tekintve hogy a subon is csak a két gyorszaras megoldás ( piros fekete a kábel két erenek) van ezt kerestem az erositon is. Szal ha jól értem ezt a subot sehogy nem tudom rakotni? Milyen veszéllyel jár ha így hidalva hasznalom?
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #129143 üzenetére
Varjuk ki a végét.
Ne fessük az ördögöt a falra, nehogy a végén profeta szóljon belőledAmúgy melyik is lenne a hozzáillő?
Mar mint a sorozatszam szerint?Ez lenne?
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #129143 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #129147 üzenetére
Jaja, belőlem él a használt piac
no de be üzemeltem, és nagyon tetszik a hangja...
elsőre furcsa hangja volt, majd bemértem mikrofonnal, és már meg is jött az általam remélt hang
én elégedett vagyok vele, maximálisan, de ha el küldenéd privátban a linket, megnézném[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Nemir Ombe #129206 üzenetére
Nézz szét a nagyvilágban, komolyabb cuccok és moziszobák nem tejfölös dobozból állnak.
-
Ragadozó
Ármester
válasz Nemir Ombe #129208 üzenetére
Szerintem itt zárjuk is le, mert áttér már személyeskedésbe.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #129206 üzenetére
Erre a témára én is kíváncsi leszek. GS10-eket tervezek mozihoz frontnak berakni. ~3m-re ülök majd tőlük, szerintem elegendő hangnyomásra lesznek képesek (~20m2 körül). Viszont kívánnák a nagyobb erősítő teljesítményt, belépő, alsó közép kategóriás erősítő biztosan csúnyán elvérezne. Alsóbb kategóriában talán ezért is nyerőbb egyértelműen az álló doboz, könnyebb meghajtani, hamarabb érzi az ember dinamikusabbnak, holott az még nemigazán dinamika, főleg nem minőségi. Felsőbb kategóriában kisebb légtérben viszont minőségi állványos dobozokkal már lehet jó mozit csinálni. Legalábbis reményeim szerint. Ha nem jön össze, azt is megírom!
szepi0808 nehogy magadra vedd!!! Nem a tiédre célozgattam!
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Nemir Ombe #129218 üzenetére
....mellesleg azon is el lehet gondolkozni,hogy melyik hozhat “jobb eredményt” hasonló áron egy (viszonylag) kisebb helységben; egy alsóbb kategóriás,de “túlméretezett” rendszer pl. 30-40%-on használva,vagy egy felsőbb kategóriás,de “kisebb” rendszer pl. 70-80%-on használva ..... de természetesen minden “egyéni igény és ízlés” függő,hogy ki-mit tart (számára) megfelelőnek.
Hmm ....
-
krichd1
addikt
válasz Nemir Ombe #129231 üzenetére
Az utolsó mondat csak kis kitérő, nem az a lényeg, úgy látom kár volt odaírni. Centerre visszatérve, 25cm-esnek a nagyobb érzékenysége, nagyobb hangereje lehet az előny. Meg ugye a center dobozok általában jóval kisebbek, mint az álló társaik, amikkel ugye szinkronban kel lenniük hangzást tekintve, lehet néhány gyártó így oldja meg, kisebb űrtartalom, nagyobb hangszórók, de csak találgatok. Ráadásul ha úgy vesszük, a centerek is sokszor háromutasok, pedig elég lenne elvileg bőven a kétutas konstrukció is 80Hz-ig.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Nemir Ombe #129240 üzenetére
Nem biztos, csak feltételezés.
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #129284 üzenetére
3 óra..hosszú mint a Dallas.
@Dorian: Hangra gondoltam igazából, h milyen, mert a bemutatója nagyon ott van, szerintem. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #129346 üzenetére
a lényeg hogy a virágok is ott legyenek a köztudatban[ Szerkesztve ]
-
Festina86
tag
válasz Nemir Ombe #129385 üzenetére
Vento 880.2 front, 858.2 center, 870.2 sorround
-
Festina86
tag
válasz Nemir Ombe #129391 üzenetére
Én is nagyon szeretem ezeket a dobozokat. Azt hiszem nekem egy jó ideig ezek maradnak a végállomás.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek! -
arcitec
addikt
Megérkezett a kábel, hétfőn rendeltem ma reggelre itt mindkettő. Első EU vásárlás, korrektül működött.
Érdekes innen dupla volt a szállítási költség, bár 1.5m-el többet küldtek..
[link]De itt is korrekt ezt közvetlen weboldalról rendeltem, abszolút gyors a kommunikációjuk (válaszok)
[link]A kábel meg brutál, majd nem hogy olyan széles mint a Kácsa lapos a köztes szigetelés okán..No, kiderül hogy megérte-e, a minősége az tuti, így kinézetre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest