Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Melorin
addikt
-
rappit4
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Hát sajna most már nincs más opció. A corvinban akartam volna ,de ott holnap lesz az utsó vetítés a Korda teremben felirattal. Így kb mostmár csak szinkronosan tudnám nézni a jobb termekben, azt meg akkor inkább kihagyom és megnézem itthon majd BD-ről jó minőségben. Most egyelőre inkább a film a lényeg

-
Skyner
tag
-
Skyner
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Lenne még kérdésem.
A Valley Correctiont ajánlod használni? Hasonlóan működik mint a subsonic filter, azaz ha nem tudja max 6 dB erősítéssel elérni a célgörbét, akkor nem csinál vele semmit?Az az igazság, hogy max +5.99 dB-ig manuálisan belenyúlok (igaz, nagyon babra munka) a Cavern által létrehozott EQ-ba, mert több beszakadást is ki tudtam vele húzni (persze van amit nem).
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Azért elég sok extra kell a HD-nak, hogy elérje az UHD-t
Szerintem ebbol ez pont nem latszik. Az latszik, hogy egyforma bitrate-nel jobb az UHD, de nem erdemes fele bitrate-u UHD-t valasztani HD helyett.Amugy ennel nem biztos, hogy messzebb kell menni, mert altalaban valami anyagbol ha te magad csinalod, akkor nyilvan UHD-t csinalsz, es az jobb azonos bitrate-en, ha mindenfele bitrate-u es felbontasu verzio van, akkor valasztod a nagy bitrate-u UHD-t, egy scenario van, amikor UHD-bol low bitrate stream van (mondjuk egy streaming szolgaltatotol), HD-bol meg nagy bitrate-u, akkor az utobbi a jobb nagy valoszinuseggel (nyilvan a bitrate nem minden, azonos bitrate-en rosszat es jot is lehet encodeolni).
-
-
achilleuss
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
kösz. a centerre nem kerül semmi, felette a polc teljes hosszában végigvágva, a tv talpa hátrébb téve annyira, hogy egy képzeletbeli függőleges vonal, a center belső szélét és a tv talp külső szélét érintené, tehát a center folytatásában kezdődne a tv talp/most teljesen felette van/.
értem, tehát a válaszod, hogy van értelme az említett polc átalakításának
-
dobobazsy
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
sikerült elmentenem és visszatöltenem a görbéket, de a többpontos mérésnél nem jön vissza a 3 mért pozíció
az "export measurement signal" gombot nyomtam. valami mást is kéne még?a DAC-os témára: amikor a kis Tempotec DAC-omról hallgattam zenét ott megvolt a dinamika. jack-rca kábellel volt az erősítőhöz csatlakoztatva. pure direct az enyémben még nincs, "multi ch direct" módban próbálkozom, tudtommal így adja vissza a hangot mindenféle belenyúlkálás nélkül.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Így van, pontosan ezzel van a bajom.
Akkor lehet probléma az aktív váltással is, ha mondjuk aktív crossovert kötök a hangkártya kimeneteire LCR, pl PLII módban az sem lesz akkor tökéletes, vagy annál nem számít?
Tehát passzív váltás jobb eredményt hozhat, mivel a kimeneteken eleve már "vágott" hang megy ki, és az aktív crossover eleve flat-re van konfigurálva. -
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Persze nyilván a pc agyon veri az összes AVR-s EQ-t, ez tény. De próbáljuk meg a többivel hasonlítva. Szerintem az Audyssey, YPAO és ARC sem tudja felvenni a versenyt a Diraccal. És ebben az összehasonlításban megállja a helyét a "normálisan" szó. Minden máshoz viszonyítva.
-
-
Saughassy
aktív tag
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
A JBL Control One-om sem szabvány méret.
Amikor peremeztetni kellett, a mester kivágott egy darabot a javító habperemből, hogy passzoljon. Magamtól észre sem vettem volna, mikor kész lett, ha nem szól előre, hogy nem lehet ilyesmit beszerezni, viszont annyira jól meg tudta csinálni, hogy szinte láthatatlan lett a javítás.
Aki ilyennel foglalkozik napi szinten ez nem probléma neki.
Valahol a XIII.ker.ben dolgozott a szaki, ha kell megpróbálom megkeresni a helyet, már ha még dolgozik, mert ez kb.10 éve történt, franc se emlékszik pontosan hol volt.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Údv tagok!
Evolúció folytatódik, Bbéci tiszteletére magyar fordításban, nyomókamrás magasnyomó evolúciós fejlődése (legnagyobb magasnyomóban 52mm titán dóm rezegteti majd a szoba levegőjét), és szép új tölcsérek is érkeztek hozzájuk. Újra kell terveznem és építenem az összes hangsugárzót, de most teljesen betartva a jó hangdobozépítés szabályait.
Majd jelentkezem képekkel, mérésekkel némi élménybeszámolóval. -
BIGi75
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Az "ingyenes"el tudnék vitatkozni (a többivel nem); nem értek hozzá, nincs kalibrált mikrofonom, nem pc-ről játszok le, hanem cd-ről, AVR-en spotiról/usb-ről, filmet androidos boxról. Egy jó EQhoz nem ártana egy HTPC, nem?, az jobban paraméterezhető.
Tamoo fórumtárs jelezte egyebként, hogy segít finomhangolni az AVRt YAPOval, és valószínűleg beállítunk egy miniDSPt a szubhoz...
A paneles amúgy nem tukmált rám semmit, kifizettem a tervezést, ő meg megcsinálta, korrektül elmondta hovamitmiért... -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Több dolog is van, ami érdekes lehet.
Eredeti kérdésre nem adtál választ miben különbözik a 40Hz-es zaj/kiemelés a 20Hz-es zaj/kiemeléstől.
Egyiket egyértelműen zajnak írtad le, a másiknál mellőzted ezt a jelzőt. Miért?
Nem akarok válaszolni helyetted, de olybá tűnik mintha konzekvensen kerülnéd a rezonanciát/módust mint lehetséges okot.
A 20Hz hullámhossza, pont fele a 40Hz-ének, ami azt jelenti, hogy a nyomás és sebesség csúcsok egybeesnek, csak fele akkora számban jelentkeznek.
Rezonancia szempontjából a lényeg az egybeesések megléte.
Más.
Cavernt Te írtad, Te tudod hogy működik.
Amennyiben azt gondolod, hogy a Cavern okozza a zajt, egyszerűen ellenőrizhető, hogy a konkrét esetben a Cavern mérése, és/vagy a rezonancia okozza a 20Hz-es kiemelést, csak másik alkalmazással kell megismételni a mérést, akár REW-el, akár mással, legjobb lenne több különböző programmal.
Amennyiben ott is látszódik a 20Hz-es "zaj", akkor továbbra sem lehet kizárni az alharmónikust és a szoba rezonancia együttes hatását, mint lehetséges okot.
"Ott van még két lehetséges válasz, amik kicsit szakmaibbak: "
Ez a megjegyzés egyértelműen mutatja a hozzáállásodat a kérdéshez. Ez egyáltalán nem negatív megállapítás, csak más.Persze értem, de nem értem meg. Mitől lenne kevésbé szakmaibb a hang viselkedését leíró tudomány, mint az annak csak egy speciális villamossággal foglalkozó része.
Előbbi egy nagyobb halmaz, és mióta létezik emberiség azóta létezik az is, míg utóbbi mondjuk csak másfélszáz éves.
Azt értem, hogy egy probléma megoldását a megoldani igyekvő ismeretei határozzák meg, és ilyenkor igyekszik olyan területre terelni a vitát, ahol otthonosan, otthonosabban mozog. Ezzel sincs különösebb baj, ha nyitott marad olyan megoldás felé amit kevésbé ismer.
-
dobobazsy
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
köszi a sok segítséget! azt hiszem összehoztam egy értelmesnek mondható configot

lejjebb tekertem a subot, illetve a crossovert áttettem 60Hz-re, és az EQ belépését 35Hz-re emeltem. most minden jónak tűnik nagyjából. a kick tartomány néha mintha picit gyenge lenne, de ez a jelenség fennállt előtte is. (ne kövezzetek meg, hogy zenével teszteltem
)
olyan sok kiemelésem volt 40 hz környékén, hogy egyelőre fura, hogy mennyivel visszafogottabb, simább lett a hang, de nagyon tetszik. talán odacsavarnék utólag egy picit az egész mélytartományra szoktatásképp
szerk. egy [kép] a cavern-ről. érdekes módon 20 Hz-hez leérve mind a 3 doboz megtáltosodik
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Igazad lehet, ugyanis a Speaker level beállításoknál a sub level -0.5dB lett a fenti eredménnyel.
Valószínű olyat nem akar csinálni, hogy +4.5dB legyen itt.
Legalábbis eddig nekem minden kalibrálás után itt negatív értékek szerepeltek minden hangsugárzóra. Csavarok sub-on gaint, és nekiállok újra.btw: ez a fenti eredmény hogy jött ki nálad? ahogy nézem rew simítás sincs rajta, de sehol egy pukli .. még ennek közelében sem láttam mástól görbét...milyen szoba hoz ilyet össze?
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
és a másik dolog ami nagyon fura lett az az egymáshoz képesti szintek.
Ez ugyanaz a mérés, mint fent, csak 1kHz-ig látszik.
barna vonal mutatja a front left mérést 15Hz-1kHz, kék pedig az LFE.
próbáltam kb belőni a fekete vonallal az átlagot, ehhez képest csak +5dB az LFE, de persze enélkül is látszik, hogy 80Hz alatt kb -5dB a szub hangnyomása.Ezt sem értem hogy hozta össze. Lehet volt valami zaj mérés közben, nem tudom.
Amúgy annyira halkan pöccenti meg a mérőjellel a szubot, hogy nem is értem hogy tud ez mérni, fura nekem hogy az ilyen halk...
Bezzeg a többi speakerre kirakott sweep akkorákat szól... -
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Vannak olyan meresi eredmenyek, hogy melyik sub milyen hangeron tudja ezeket kiadni? Mert akkor azt ossze lehetne hasonlitani oket. De meghallgatom ezeket kivancsisagbol.
egyszerűen úgy terveztem, hogy azt a maximális hangerőt hozza ki belőle, ahol a dinamika még garantáltan az, amit a filmhez kevertek.
Ezt nem ertem, dinamika nekem valamilyen jellemzo legkisebb es legnagyobb ertekenek a viszonyat jelenti, mire gondolsz itt pontosan? Kulonbozo frekvenciakon megmered, hogy mennyi a max hangero, amit tud a rendszer, es a legkisebbre illesztesz? Mi van, ha x Hz alatt egyaltalan nem is szol a rendszer? -
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Nyilvan nekem az a fontos, hogy azon a hangeron, ahol en hallgatni szeretnem, ott kiakad-e. Termeszetesen ez egy olyan parameter, amivel erdemes osszehasonlitani a subokat, vannak is ilyen szamok a korabbi linken, en nem gondoltam, hogy tul kicsik lennenek, az biztos, hogy pl. az enyem sokkal nagyobb hangerot tud, mint amit szivesen hallgatok.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
A hangminoseg az melyik?
https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/svs-pb-2000-pro-1/conclusion
Szerintem azt irja a csavo, hogy a 'finish' a legnagyobb problemaja.
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Hát itt eléggé kiemelik, hogy a pro az nem csak egy utótag, és elég nagy előrelépésnek említik a nem pro-khoz képest, és ahogy látom alapvetően csak nagyobb hangnyomás melletti torzítást említik mínusznak, ugyanakkor rögtön hozzáteszik, hogy ennyi pénzért ez tök belefér.
Én nem tudom melyik portál mérvadó, melyik lefizetett, de ezen cikk alapján én nem látom, hogy bajuk volna vele.
igaz, ott nem is annyi az ára mint itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujifilm X
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- ASUS routerek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Update 11.28. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nagy különbségek lehetnek ezek között?
az "export measurement signal" gombot nyomtam. valami mást is kéne még?
)