- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Rp526 #184547 üzenetére
Nálam négyzet alakú a szoba tehát mindenhol rossz, ha csak 1 vagy 2db van, próbáltam azt a felállást is, 1 kattintás csak, hogy a szubokat aktiváljam vagy némítsam.
Ha 1 akkor a kanapé mögött működött a legjobban, ha csak 1 szub van aktiválva, ha 2 akkor jobb első vagy jobb-bal hátsó működött, de amint 4db van bekapcsolva egy szép nagy szub tömeg indul meg precízen a térben pozícionálva, ahová éppen kell.
A fő erénye a 4-nek, hogy nincs brummogás, morgás túltengés csak tiszta feszes szub, zenéknél is gyönyörűen belesímúl, azóta csak így hallgatok zenét na meg 5.1-ben. -
-
jézusom
addikt
válasz
Rp526 #184404 üzenetére
Srácok!
Ez a szájbavert Denon x3800h csak engem szivat, hogy nem jeleníti meg a videót?
Idáig csak az xbox nem ment, gondoltam 120hz, de most akartam nézni a telekomos tv boxot, az se megy. A harmad annyiba kerülő yamaha ezerszer jobb volt, kár hogy eladtam. Biztos kurva jó a Dirac is, kár hogy amúgy használhatatlan az egész.
Xboxozni úgy tudok, hogy 10 percig szórakozok valahogy elindul, de a telekom tv kb fél órája nem sikerül.Azt hiszem lesz egy eladó denon, vagy megy vissza gariba.
-
válasz
Rp526 #183814 üzenetére
Sziasztok srácok!
Küszködök itt egy erősítő +TV +PC együttműködéssel. Ez lenne a jó topic rá?Meghalhatnak az erősítében a HDMI-bemenetek valahogy? Úgy fest h meghalt a "game" bemenetem először, utána a CBL-t használtam, most azon se megy át a jel (pedig a PC látja az erősítőt mint eszköz). Simán a TV-be dugva a hdmi-t a PC-ből megy faszán
-
Rp526
aktív tag
válasz
Rp526 #183566 üzenetére
Ugyan attól a sráctól egy újabb érdekes videó. Semmi nagy újdonságot nem mond, viszont ahogyan szemlélteti a kiemeléseket és kioltásokat az elég király. Nem láttam még korábban ilyen ketyerét, de nagyon látványos. 1:40-től a sine wave signal genarator. Gondoltam megosztom, hátha másnak is bejön.
-
skippper
senior tag
válasz
Rp526 #183566 üzenetére
Nagyon jó kis content, tényleg ajánlott mindenkinek megnézni, aki kicsit is komolyabban szeretne foglalkozni a minőségi hangokkal, snakeoil mentesen.
Amúgy a másik része is nagyon érdekes, hogy a studioban miért van szükség mégis nagyobb bitmélységre és mintavételezésre: [link]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #182852 üzenetére
Működik, ez a trükk:
- hangkártya 1, azaz AVR: 7.0-ban létezik
- hangkártya 2, front/rear-re kötött subokkal
- VoiceMeeter Banana: copy 1-ről 2-re
- Equalizer APO, 2 esetében copy subról front/rear-re
- Cavern: négy subot beállít, 2-n mér, Equalizer APO-ban beállít
- Cavern: 1-en mér, normál 7.1-ként, Equalizer APO-ban beállítMindig a legtávolabbi, leginkább késő hanghoz igazítja hozzá a többit, hiszen időben visszafelé nem tudunk menni, csak hozzá eltolni a többit. Mivel ez szinte kizárólag a sub, nem okoz gondot a két mérés, hiszen úgyis a sub lesz az, amihez második körben nem kell nyúlni.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Rp526 #182609 üzenetére
2 óra szenvedés és rengeteg utánajárás után pont mire megírtam a posztot meglett. Mindig REW-el akartam ellenőrizni és ez volt a baj. Elindítottam egy bármilyen másik hanglejátszást és működik. A probléma a REW exclude-olt soundcard beállítása volt. Így nem hatott rá az EQ APO. Itt hagyom, hátha egyszer valaki jár így.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #182557 üzenetére
Megy, lehet APO-ban eszközre szűrni, viszont a lejátszási csatornaszámot a kisebb hangkártya köti. Ha például van két 5.1-esed, abból nem lesz 7.1, mert csak 5.1-et fog lejátszani, viszont lehet belőle teljesen aktívan váltott 5.1 két subbal, amihez pont 10 csatorna kell.
-
denesdr
addikt
válasz
Rp526 #182514 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a crossover szűri a fő hangfalak felé menő jelet. Ezt meg kéne nézni a sub specjében. De ha szűri is, attól még a fő hangfalak erősítőjének le kell adnia a crossover freki alatti tartományt is, mivel a felüláteresztő szűrés az erősítő után van (ha egyáltalán van).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #182314 üzenetére
Ha sima Dirac-kal szemben néztétek, és nem DLBC-vel, akkor egyszerűen nem volt fair az összehasonlítás. Sima Dirac-nál előbb kézzel össze kell lőni a subokat, group-ba tenni, és utána ér csak el jó eredményt. Pusztán elméleti síkon maradva, ha minden más egyezik, a Diracnak kellene ezt a hatást elérni, a Cavern-ben semmi fázispiszkálás nincs. Viszont sokatmondó, hogy ez az általános konklúzió, valami az ő kódjukban van elcsúszva.
-
powerup2
addikt
válasz
Rp526 #181729 üzenetére
Ránéztem mennyi lesz az ára az eurós hát 2200 euró .... a 16" sub. Amúgy jobban megnézve a hangszórót elég jó felépitése van. Lehet azért 2200 euró mert jó cucc és beletették azt amit kell. Csak kérdem én hol van az xlr bemenet és kimenet ? ez már nem fért bele az árba ?
-
spiky03
veterán
válasz
Rp526 #180754 üzenetére
Nem tudom mi lehet vele.
Futtattam hibaelhárítást is, de az sem oldotta meg.
Azt írja nem tudja azonosítani a hibát.Nem babráltam sokat, mert amikor rá van dugva az ARC mikrofon, akkor alapból azt írja alapértelmezettnek.
Akkor lehetséges, hogy valami realtek driver gond van...
Mondjuk fura mert az Anthem mikrofon ugye USB-n van rádugva.Ha a kimenő hangot tesztelem azt simán lejátsza a teszt hangot, meg be van dugva egy jack, amin hallgatom a zenét és az is rendben van.
-
python1
veterán
válasz
Rp526 #180430 üzenetére
Ráadásul az EQ- zás sem csodafegyver, èrdemes tudni, hogy mit ès mièrt, meg a mèrtèkèt is.
Ha már valaki ezekhez nyúl, kell egy minimális tudási szint hozzá, úgymint a hangsugárzó viselkedèse, ès a szobaakusztikai alapismeretek.
Ja ès minimum egy kalibrált mikrofon, nèmi szoftveres ismeret sem árt. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #180377 üzenetére
Mindig a képet igazítjuk a hanghoz, mert azt közel nem annyira látványos ugráltatni, mint a hangot. Nem pattogás van, hanem a frametime változik, ami teljesen normális, főleg, hogy kerekítési veszteség van benne. A render time viszont mindig jó, amíg kisebb, mint a frame time, hiszen csak annyit jelent, hogy mennyi idő volt kiszámolni. Amíg gyorsabban kiszámolja, mint hogy meg kell jelenjen, nincs gond. Ami neked fontos, és a stabilitást mutatja, az egyrészt a tearing test (Ctrl + T), másrészt a jitter (5 ms alatt már csak akkor veszed észre, ha rendszeresen játszol, 3 alatt pedig semmiképp).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #179864 üzenetére
Azok nem profi céleszközök. Folyosóra csapott mikrofonnal "kalibrált" 5.0, szerencsés esetben 5.1, 100 nm-re szánt cuccal hangosított 300-as termek... A CC nem felel meg semmilyen mozis szabványnak, az Atmos termeik is az engedményes belépő cuccal vannak felszerelve. Ha azt akarod hallani, hogy szól a jól méretezett, jól beállított pro cucc, akkor a Corvinba, Sugárba, Etelébe, vagy IMAX-be mész. Na olyat nem csinálsz otthon. De amit a CC szokott mindenhova hányni, olyat nemhogy félmillióból, de egy Z906-tal is röhögve.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Rp526 #179633 üzenetére
Rápróbáltam, de sok mindenben nem tudom hogy mit tudnék vele érdemben javítani rajta.
Megvettem, de sok mindent nem tudok rajta állítani, vagyis nem tudom hogy mi javítana.
MiniDSP-re vissza lépve:
A miniDSP-vel maximum a mélyládát tudnám "jobbá" tenni a rendszerbe, ha jól gondolom.
Most közel 170e lenne egy DSP + UMIK , és azzal max .1 csatornát hozom rendbe. Arányaiban túlzásnak ezt tartottam túlzásnak, mivel az erősítő minden csatornán "javított" volna.Nem tudom... Lehet hogy az egészet el kellene engednem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #179091 üzenetére
Egyszerűen máshogy készül a görbéjük, nem a REW-féle kiértékelés a cél. Van valami nagyon haladó transzformáció, amit a Cavern azért nem ismer, mert hülye vagyok hozzá, de mindenki másnál ez van. Hogy miben jobb, azt nem tudom, nekem is csak úgy mesélte egy profi, hogy nála nem az |FFT| laposság a cél. A visszamérés simán az eredmény alkalmazása a felvételen, az ő valóságában tényleg az a helyes, amit mutat.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #178880 üzenetére
5 konkrét modellről tudok, kettőt próbáltam (az egyik a referencia darab, a MadVR sajátja, a másik a Genesisé Barcelonában), aztán van Magyarországon 2 db, hogy hol, arról fogalmam sincs, de elvileg ez mind, illetve a Barco HQ-n is van egy. Van közös projektem egy angol céggel, akik bőven a magyar felső szint felett dolgoznak (30 csatornás Atmos az alja annak, amit árulnak), náluk nem ritka, hogy Envyt vesznek, de a számokról semmit nem tudok.
-
-KP-
addikt
válasz
Rp526 #178874 üzenetére
Ez most a legutolsó béta:
madshi.net/madVRhdrMeasure163.zip
Ha jön a hibaüzenet, hogy build expired, akkor csak fogom és egyesével növelem a számot, amíg nem kapok fájl nem található hibaüzenenet. Aztán az lesz a legutolsó. A régi madvr mellé kell bemásolni.
Vagy ha ehhez nincs kedved, akkor talán a beta112 vagy 113 a legutolsó build, aminél még nincs lejárati dátum megadva.
-
-
python1
veterán
válasz
Rp526 #177914 üzenetére
Nem tudni mikor lesz újra.
denesdr
Maradtam a master audio PA 12/8- as szèriánál, ami most a centerben van az PA 10/8- as.
Nem annyira vèszes az sem, de a 12-est dinamikusabbnak hallom valamivel.
Tènyleg van benne valami, hogy kihallani ha nem teljesen egyformák, így többett hallgatva, kicsit szembetűnőbb. -
-KP-
addikt
válasz
Rp526 #177774 üzenetére
Ha ésszel költekezel, akkor értelmes áron ki lehet hozni, de olcsó még így se lesz magyar fizetésekhez viszonyítva főleg. Még ha csak egy alap vetítő,vászon,avr+5.1+médiajátszó/pc rendszert is veszel. Simán 600-800 ezres móka alsó hangon, persze akkor, ha mindent a nulláról és egyszerre kell megvenni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #176726 üzenetére
PC-vel tudsz kodekenkénti késleltetést mérni, néhány hangkártya be tudja csomagolni Dolbyba és DTS-be a rendszerkimenetet (így a REW-t is), viszont azt is csak optikán, de ennek szintén megvan a saját késleltetése, szóval az eredmény nem helyes. Nem tudom, mi alapján jönnek a számok, de miután egy képkocka 40+ ms-ig tart, ezek nem problémásak. Ha láthatóan nincs szinkronban, ott sokkal nagyobb probléma lesz.
#176727 BIGi75: Csak méréssel tudod megállapítani:
1. Mérd meg SPL meter-ben, hogy egy film közben a neked tetsző hangerőn mi az abszolút maximum hangnyomás, amit kiad.
2. Kezdj el spektrumokat mérni egyszerre több csatornán (mondjuk L + R + C, az kb fair elvárás), egyre emelkedő hangerővel, mondjuk 10 dB-enként, egészen addig, ami a korábban mért maximum volt.
3. Ha a görbék ugyanúgy néznek ki, csak el vannak tolva függőlegesen, akkor az AVR megfelelő. Ha a felső görbék elkezdenek torzulni, vagy egyre kisebbek a távolságok, végfokra lesz szükséged, különben dinamikaveszteséged lesz.#176728 skippper: Bárhogy tekergeted a master-t, marad az egyensúly.
#176730 foltang: Ha ez a program ki tudja köpni rendszerkimenetre, szinkronban a csatornákat, akkor megfelel. Lesz úgyis saját szoftverem rá, nem kell ilyenekért fizetni.
-
skippper
senior tag
válasz
Rp526 #176656 üzenetére
Nem követem évek óta ezt a topikot, mindenesetre részben meglep, hogy le vannak szólva, mert tényleg nagyon igényesen kivitelezett darab ami a kezemben van (mondjuk lehet idővel majd én is szidom, de az a 4000 Ft nem volt egy ökör ára), ráadásul 200Ft/db áron, másrészt mondjuk nem meg lep azután, hogy itt sokan jobban hallanak, mint a mérőműszerek
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #173159 üzenetére
Sajnos egy terem van, azt pedig tudjuk, hogy a magyar nem tud/akar olvasni, így üzletileg nincs jobb döntés. Én is utálom, hogy így van, és hogy az elmúlt 5 évben egyetlen eredeti nyelvű film volt, de még így is akkora plusz az eredeti stúdióban kevert magyar hangsávval is, hogy oda járok.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Rp526 #173057 üzenetére
Vazze, most érzem milyen öreg vagyok...
Nem élvezem a streaming szolgáltatók által nyújtott lehetőségeket, ellenben a basszust akkor, amikor el tudom különíteni a basszusgitárt a lábdobtól.
"A basszus és a lábdob örök ellenségek, köszönhetik ezt annak, hogy nagyjából ugyan azokon a frekvenciákon kell osztozniuk. " [link]
A kb. 40Hz alatti tartományt meg fenntartom a házimozi részleg részére, annak ellenére ahogy a tölcséres hifi hangsugárzómmal 20Hz-en 1%-os torzítást mértem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Rp526 #172782 üzenetére
Igen, wasapi, asio kikerüli. Ha EQ-t akarsz, DS-ot kell használni foobarban is.
APO-ban rakhatsz külön EQ-t arra a kimenetre is ami a külső dac-odhoz tartozik. Van egy device válaztó filter ami használható arra, hogy az utána következő paraméterek melyik kimenethez tartozzanak.
Nem használtam még ezt így, de elvileg működnie kell. -
denesdr
addikt
válasz
Rp526 #170590 üzenetére
A floor bounce függ a hallgatási pozíciótól és a hangforrás és visszaverő felület közti távolságtól.
Itt egy jó kalkulátor hozzá: [link]
Egyébként nem biztos, hogy a f.b. okozta az utózengés megnövekedését az esetemben, de a frekvenciaátvitelben (enyhe gödör) egyértelműen az látszott. Ja és ha már itt tartunk, akkor van ceiling bounce meg wall bounce is egy szobában, ráadásul többszörösen. -
Dorian
félisten
válasz
Rp526 #170590 üzenetére
Talaj miatt beszakadás nem jön létre. Hiszen kioltás úgy keletkezik, hogy a direkt és a visszavert hullám félhullámhossza találkozik, tipikusan a hátsó fal okoz ilyesmit. Éppen ezért egyik irányelv, hogy ha más szempont nem moddolja ezt, akkor a szub hangszórója ne legyen a hátsó faltól 71 centinél messzebb, mert ekkor a létrejövő kioltás 120 Hz felett jön létre.
Na most talajon lévő szub esetében a talajról visszavert és a direkt hullám megtett útjának különbsége biztos, hogy 140 cm alatt lesz. -
Saughassy
aktív tag
válasz
Rp526 #169694 üzenetére
Én is a fából vaskarikát készítők táborát erősítem, egy nagy nappaliban próbálok zenét hallgatni és mozizni is.
Semmi sincs beépítve, 5.1 szett van és a frontokat a sztereó erositom hajtja vegfokkent. Így ha sztereozni akarok, csak atallitom a bemenetét és dugdosas nélkül szól a "hifi". Házimozi pedig profitál a jobb sztereó erositobol vegfokkent.
Az eddigi hallgatozasaim alapján nem rossz kompromisszum, bár DIY cuccokat nem tudtam meg megfulelni és igazából azok is tudnak ebben a konfigurációban működni, ha akarod. -
Dorian
félisten
válasz
Rp526 #169694 üzenetére
"Van közületek olyan aki zenét is hallgat és csak ezért vannak álló frontjai?"
Sztem sokan, èn is. Nappali lèvèn nem jöhet szòba beèpìtett hangfal ès hangáteresző vászon sem. Mondjuk a hangfalselymet is leveszem, mert egyèrtelműen meghallani annak a magasakra gyakorolt tompìtò hatását.
Center hangjával nekem semmi problèmám, mi is ez? Szub is tökèletesen beolvad, ès nem, nem tùlzò a hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest