Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mulholland
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az ügyben, hogy lehet, hogy szert tudnék tenni egy ARCAM AVR20 modellre európából. Nálunk ez már ugye nem kapható, de kintről most egész normális áron megcsíphető. Viszont itt jön be a képbe a probléma, hogy a Magyarországi disztributor semmilyen formában nem szándékozik segíteni, sajnos pénzért sem, amit nem értek, és tipikus magyar forgalmazói mentalitásnak tartok, de mindegy.
Mivel ez lenne az első ARCAM-os erősítőm és a Dirac számomra ismeretlen terep. Ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy esetleg van e olyan cég, vagy szervíz, vagy egy hozzáértő forumozó, akihez, ha úgy alakul esetleg fordulhatnék segítségért, beállításért?
Nagyon köszönöm, ha valaki érdemben hozzászól.ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
Mulholland
tag
Egy kis élménybeszámolót írnék egy erősítőről, ami tényleg elég jó, mármint hangban 😊
No hát, úgy alakult, hogy büszke tulajdonosa lettem egy ARCAM AVR20 készüléknek, mióta hallottam egy Arcamot, mindig vágytam arra, hogy ha egyszer úgy alakul, szert teszek egyre, ez jó sokára jött el. Tényleg nem egy liga, a Denon, Maratz, Yamaha, Onkyo, de még a NAD és Anthem is csak megközelíti ezt a "szörnyet". Hangminőségben tényleg veri az egész mezőnyt és most Európában, mint kifutó modell, elég jó áron megcsíphető. Ár-értékben pedig mostani tudása szerint is majdnem tökéletes. Azért csak majdnem, mert menürendszere és beállítása, hát nem egy kezdőnek való, sőt a bemérési rész (Dirac rendszer), hááát, elégé rémítő volt. Ráadásul sajnos a magyar forgalmazó sajnos semmilyen formában nem igazán segítőkész azokkal, akik nem náluk vásárolják meg a készüléket. Tehát magyar szupport ilyetén formán nem nagyon van. Ez elsőre rémítő volt, de mivel nem volt 2 millám egy új AVR21-re, viszont annyira vonzó volt a németországi ár, hogy még is belevágtam ebbe. Több szak közösségi oldalon is érdeklődtem, hogy mégis ki tudna segíteni még is ennek a gépnek beállításában, de igazi segítséget, csak ezen a fórumon kaptam, sőt rögtön 2 kedves fórumozó is felajánlotta a segítségét I'am Dony és mettek is (nagy piros pont mindkettőjüknek), aminek nagyon megörültem. Úgy alakult, hogy I'am Dony val jutottunk odáig, hogy akár el is tudna jönni, hogy segítsen beállítani az AVR20-asat. Ez a mai nap folyamán meg is történ. Dony-nak nem volt könnyű dolga, mert nem egy ideális méretű és hangfal elhelyezésű szobában kellett a legjobb eredményt elérni, hanem egy kifejezetten kicsi (6 nm) és viszonylag fix helyű hangzó dobozokat kellett megzabolázni az új erősítővel. Hát küzdött is vele több mint 3 órát. Viszont, jelentem, a végeredmény több mint fantasztikus lett!. Minden szaktudását bevetette, ráadásul még, helyenként meg kellett küzdeni az Arcam még 3 év után is fennálló néha bosszantó bug-jaival. Viszont a végén kaptam, egy olyan remekül használható, imádni való erősítőt, hogy tényleg, helyenként az államat kerestem, főleg zenei tudása bűvölt el. De moziban is olyat nyújt, amit még egyik erősítőm se nyújtott, pedig volt (NAD, Onkyo, Anthem is). Szóval nagyon hálás vagyok Donynak és ha valaki még esetleg Dirac „mágust” keres, nagyon ajánlom őt! Tényleg nagyon jól és elhivatottan csinálta az egészet.
Az erősítő, meg abszolút naprakésznek tekinthető, szinte minden olyan formátum a fedélzetén van, ami manapság elterjedt és 4K-ban is a legjobb eszközöket adja, ja és ha nagyon szükséges, akkor el lehet küldeni a gépet egy update-re (8K, 2.1 HDMI panel) és már is lenne egy 21-esem 😊. Szóval nagyon jót sikerült kifognom, jó áron és nagyon köszönöm mégegyszer az itteni fórum szakértőinek is. Jó közösség.
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
Mulholland
tag
válasz denesdr #179834 üzenetére
Azt is írtam, hogy régen, már hallottam házimozi szobában Arcamot, amikor még a Dirac a kanyarban sem volt és már akkor is a leesett államat kerestem tőle. és mindig vágytam rá, hogy legyen egy. Most van. De miért is kell nekem bizonygatnom azt, hogy igen is vannak különbségek az erősítők között és aki mást állít, az valamit nagyon nem ért a gyártók hangzást is érintő különbségeiben.
Egy elviekben haladó szintű házimozi fórumon, egyesek nincsennek tisztában azzal, hogy más más gyártók, más-más dolgot és irányt képviselnek ugyan azon a szintéren? Ezt olyan nehéz elhinni? Nekem ez nagyon fura.
[ Szerkesztve ]
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
Mulholland
tag
válasz denesdr #179837 üzenetére
Az ára miatt, nem biztos, hogy valóban ezt használnák a legtöbben . De a régebbi modelleket ki lehet fogni "jó árban". és persze, a hangzás az egy szubjektív dolog, De ez az egész forum erre épül. De ezek szerint te még nem nagyon halottál egy jól beállított ARCAM-ot . Mert valóban SZERINTEM enyivel jobb, Az eddigi erősítőim közül, csak az Anthem közelítette meg. De a hibáit is leírtam. Szóval mindenkinek van és lehet más véleménye. Én így gondolom, úgy hogy gyakorlatban ismerem saját környezetemben az eszközöket és nem elméleti fejtegetésekbe kezdek.
-
Mulholland
tag
Hagyjuk az elméleti fejtegetéseket. Menj el és hallgasd meg, ez minden hi-fi dologra igaz. Ettől még lehet, hogy neked másfajta hangzás a nyerő. Ez szubjektív.Csak ne már úgy vitázzak bárkivel is, hogy nem ismeri valójába, hogy valójában nincs tapasztalata erősítő és erősítő között.
-
Mulholland
tag
válasz Dorian #179841 üzenetére
Igen és közhelyekkel is tele a padlás és elvi " nagyon szakemberből" is sok van . DE nem tudom, hogy feltűnt e, hogy azt is leírtam, hogy a körülmények nem ideálisak, viszont nem lehetetlen. Majd ha valóságban berendezel, vagy beállítasz egy ilyen szobát, akkor majd térjünk vissza erre.
[ Szerkesztve ]
-
Mulholland
tag
válasz Mulholland #179843 üzenetére
No hát ezt jól megaszontam . Szóval az utolsó mondat helyesen: Nem úgy szeretnék senkivel sem vitázni, hogy nem hallgatta meg azokat az erősítőket, amiket össze szeretne hasonlítani és megfogalmazni a véleményét. Mert ha igen, akkor valóban van miről beszélni. Addig csak fejtegetés és spekuláció.
-
Mulholland
tag
Abszolút igazad van. Viszont én nem vagyok profi "tesztelő" és csak azokról a gépekről beszélek, amiket valóban megtapasztaltam és hallottam, saját rendszeremben. Nem beszélek olyan eszközökről, amiket nem próbáltam. Viszont sokan meg "elméletben" írogatnak és hoznak sommás döntéseket, ilyen, olyan audió eszközökről, amik ugye meghallgatásra szorulnának, hogy nagyjából leszürhesse és a saját "bőrén", a saját fülével meghallja azt, amiről ír. A térrel egyet értek, hogy az kicsi. De mivel viszonylag sűrűn járok moziba és így hallom a "profi" cél eszközök hangzását, ezért meg tudom talán ítélni, megint csak tapasztalat útján, hogy az én kicsi rendszerem, kb. hol foglal helyet és saját megítélésem szerint, az ilyen kis szobában sem "szörnyű" . Az arcamnál meg pont azt vettem észre, hogy még ilyen ici pici helyen is tud a maga módján "teret" csinálni. Úgy hogy nincs full hangerőn a rendszer és azt is gondolom, hogy ez is egy jó erősítő ismérve.
-
Mulholland
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Microsoft Excel topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Google Pixel topik
- DIGI kábel TV
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest